Valokuvakirjojen suunnittelutilat

Valokuvakirjojen suunnittelutilat

Kun suunnittelet valokuvakirjaa, työpöytäohjelmisto tarjoaa erilaisia suunnittelutiloja, joista voit valita. Jokaisessa tilassa on erityinen tapa aloittaa tuotteen suunnittelu, ja se tarjoaa erilaisia automaattisia työkaluja, joiden avulla valokuvakirjan voi suunnitella nopeasti ja helposti tarpeidesi mukaan. Huomaa, että suunnittelutilat ovat käytettävissä myös kalentereita suunniteltaessa.

Kun tuote on valittu ja materiaalivaihtoehdot määritetty, ohjelmisto tarjoaa sinulle kolme eri suunnittelutilaa. Riippuen siitä, kuinka paljon aikaa sinulla on tai haluat käyttää suunnitteluun, voit valita seuraavista:
Yhden minuutin tila, jossa tuote suunnitellaan automaattisesti ja voit tehdä muutoksia, kun tuote on suunniteltu.
Comfort designer -tila, jossa kuvat sijoitetaan sivuille yksi kerrallaan ohjelman avulla.
Tyhjän mallin tila, jossa tuote suunnitellaan tyhjästä ilman apua tai ohjelmistoa.
Suunnittelutilat

Yhden minuutin valokuvakirja

Tämä tila on ihanteellinen, jos haluat suunnitella valokuvakirjan mahdollisimman nopeasti. Kun olet valinnut tämän tilan, näkyviin tulee ikkuna, jossa on erilaisia suunnittelurivejä. Voit suodattaa niitä luokittain vasemmassa yläkulmassa olevan pudotusvalikon avulla. Kukin suunnittelulinja soveltaa valokuvakirjaan kohteita, kuten leikekuvia ja taustoja, tietyn tyylin mukaisesti. Valitse yksi niistä napsauttamalla sitä.

Suunnittelulinjat

Seuraavaksi valitset kaikki valokuvat, joista valokuvakirjasi koostuu. Huomaa, että oikeassa alakulmassa on lajitteluruutu. Sen avulla voit valita järjestyksen, jossa valokuvat lisätään valokuvakirjaan. Kun olet lisännyt kaikki valokuvat ja valinnut haluamasi lajitteluvaihtoehdon laatikosta, jatka valitsemalla Seuraava.

Avautuu valikko, josta voit valita sivujen määrän. Ohjelmisto tekee suosituksen aiemmin valittujen valokuvien määrän perusteella. Tietyn sivumäärän voi valita alareunassa olevasta laatikosta. Kun sivumäärä on asetettu, napsauta Valitse. Sivuja voidaan lisätä tai poistaa myöhemmin suunnittelijassa tarvittaessa.

Sivujen valintaikkuna

Työpöytäohjelmisto käsittelee valitut parametrit ja luo valokuvakirjan automaattisesti sen mukaisesti. Luomisen jälkeen on tarpeen tarkistaa kaikki sivut, jotta voidaan varmistaa, että kaikki on halutunlaista, ja tehdä tarvittavat muutokset.

Yhden minuutin vaihtoehdolla luotu valokuvakirja

Vaikka valokuvakirja on jo suunniteltu, on mahdollista muokata kaikkia jo sijoitettuja esineitä ja kuvia, lisätä uusia elementtejä tai poistaa niitä. Voit myös lisätä tekstiä napsauttamalla ylävalikon Add Text (Lisää tekstiä ) -painiketta ja muuttaa asettelua avaamalla oikealla olevan Layout (Asettelu ) -valikon ja valitsemalla eri asettelun. Näytettävien asettelujen suunnittelulinjaa on jopa mahdollista muuttaa avaamalla suunnittelulinja -valikko ja valitsemalla eri suunnittelulinja.

Alareunan Sivut-valikon avulla voit navigoida sivujen välillä. Punaisella merkityt sivut osoittavat, että niitä ei ole vielä tarkistettu. Kaikki sivut on tarkistettava. Tästä Sivut-valikosta voit lisätä ja poistaa sivuja napsauttamalla asianmukaisia painikkeita vasemmalla. Voit myös muuttaa sivujen järjestystä valitsemalla sivun alhaalla olevasta valikosta ja vetämällä sen haluamaasi paikkaan vapauttamatta hiiren painiketta.

Mukavuussuunnittelija

Tässä tilassa tuote suunnitellaan sivu kerrallaan ohjelmiston ohjeen avulla. Se tarjoaa erilaisia vaihtoehtoja kuvien sijoittamiseen sivuille sekä asetteluehdotuksia, joilla mukautetaan jo sijoitettuja objekteja. Kun tämä tila on valittu, sinun on valittava suunnittelulinja, johon asetteluesitykset perustuvat. Valitse seuraavaksi valokuvakirjan sivujen määrä. Sivuja voidaan lisätä tai poistaa myöhemmin suunnittelijassa. Kun olet valinnut sivujen määrän, napsauta Valitse-painiketta. Suunnittelija avaa valokuvakirjan, jossa on annetut tiedot ja tyhjät sivut valmiina suunnittelua varten.

Kuvien sijoitteluvaihtoehdot näkyvät Comfort designer -tilassa

Kuvan vetäminen vasemmasta sarakkeesta näyttää kolme vaihtoehtoa kuvan sijoittamiseksi sivuille. Voit valita jonkin näistä vaihtoehdoista vetämällä kuvan haluamasi vaihtoehdon kohdalle.

1. Uusi asettelu. Kuva lisätään valokuvakirjaan käyttäen ehdotettua asettelua. Tällöin otetaan huomioon kaikki sivulle jo sijoitetut kuvat ja elementit. Ehdotetusta asettelusta huolimatta, kun tämä vaihtoehto on otettu käyttöön, voidaan Asettelut-valikosta valita toinen asettelu. Kuvat mukautuvat automaattisesti uuteen asetteluun.

Uusi asetteluvaihtoehto valittu Comfort designer -ohjelmalla

2. Taustaksi. Kuva sijoitetaan valokuvakirjan taustaksi ja se toimii sellaisena peittäen molemmat sivut kokonaan.

Comfort designer -ohjelmalla taustaksi sijoitettu kuva

3. Lisää muuttamatta asettelua. Kuva sijoitetaan valokuvakirjaan siihen kohtaan, johon se pudotetaan, muuttamatta mitään jo sijoitettuja elementtejä. Se on sijoitettava oikein joko manuaalisesti tai valitsemalla asettelu oikeanpuoleisesta valikosta.

Kuva lisätään muuttamatta asettelua Comfort designer -ohjelmalla

Jos vedät kuvan vasemmanpuoleisesta valikosta sivuille, joilla on jo sijoitettuja kuvia, niiden yläpuolelle ilmestyy vaihtoehto Korvaa kuva. Kuvan pudottaminen tämän vaihtoehdon päälle korvaa olemassa olevan kuvan uudella kuvalla.

Tyhjä malli

Tässä tilassa valokuvakirja suunnitellaan tyhjästä. Ohjelman tarjoamien monien työkalujen avulla on mahdollista lisätä kuvia, täyttölaatikoita, tekstejä, leikekuvia, taustoja ja konfiguroida niitä suunnittelun tarpeiden mukaan. Huomaa, että tämä tila ei tarjoa mitään ehdotuksia tai apua ohjelmasta. Siksi suosittelemme, että käytät jotakin muista tiloista, jotta voit hyödyntää ehdotuksia ja apua kuvien sijoittamisessa sivuille sekä hyödyntää kaikkia ohjelmiston tarjoamien eri suunnittelutyökalujen tarjoamia mahdollisuuksia.

Erityiset kannet

Voit lisätä kuvia ja logoja kiiltäviin, mattaisiin ja valkoisiin keinonahkakansille. Muihin erikoiskansioihin voidaan kuitenkin lisätä vain tekstiä ja leikekuvia; kuvatiedostoja ei voida käyttää materiaalin luonteen vuoksi. Vaihtoehtoisesti voit valita Professional Line -valokuvakirjan, jossa on akryyli- tai harjattua metallitulostetta oleva kansi, jolla voit muokata kansiasi.