Teksti

Teksti

Kaikkea valokuvatuotteeseen lisättyä tekstiä voidaan muokata, olipa se lisätty napsauttamalla suunnittelijan ylävalikossa olevaa Lisää teksti -painiketta tai sisällytetty jo valittuun ulkoasuun. Määritystyökalut löytyvät Tekstieditori-ikkunasta, joka tulee näkyviin, kun valitset tekstilaatikon ja napsautat yläreunassa olevaa painiketta.

Tekstieditori-ikkuna

Ne löytyvät myös oikeanpuoleisesta valikosta valitsemalla tekstiruutu ja napsauttamalla tekstiruutu-painiketta. Näyttöön tulee useita työkaluja.

Uusi teksti, kun tekstiruudun työkalut ovat oikeassa sarakkeessa

Sameus: Tekstikentän läpinäkymättömyyttä voidaan muuttaa Opacity-arvoa muuttamalla. Huomaa, että peittävyys vaikuttaa koko tekstiruutuun, mukaan lukien tekstin, korostuksen ja taustavärin, jos se on käytössä.
Fontti: Fontti-ruutu näyttää eri fontit, jotka ovat käytettävissä ohjelmistossa valokuvatuotteessa käytettäväksi. Valitse fontti napsauttamalla haluamaasi fonttia.
Fontin koko: Fontin koko -ruutu näyttää luettelon tekstin koosta. Napsauttamalla jotakin näistä muutat tekstin valittuun kokoon. Voit myös kirjoittaa haluamasi koon suoraan Fontin koko -kenttään ja painaa Enter-näppäintä. Tämän kentän oikealla puolella on kaksi painiketta, joilla voit lisätä ja pienentää fonttikokoa pisteittäin. Huomaa, että joidenkin fonttien kokoa voidaan rajoittaa valitun pinnan mukaan.
Merkkityylit: Jos haluat soveltaa tekstiin tyyliä, valitse Lihavointi-, Kursivointi- tai Alleviivauspainike tarpeen mukaan. Huomaa, että jotkin fontit eivät tue lihavoituja tai kursivoituja merkkejä. Tämä johtuu itse fontista eikä ole ohjelmiston vika. Jos haluat lihavoida tai kursivoida tekstiä, sinun on valittava fontit, jotka tarjoavat näitä tyylejä.

Fontti- ja tekstityökalut oikeassa sarakkeessa

Viivan korkeus: Tekstikentän riviväli on oletusarvoisesti asetettu automaattiseksi ja vaihtelee tekstin koon mukaan. Jos haluat muuttaa riviväliä, avaa Rivikorkeus-ruutu ja valitse arvo tai kirjoita riviväli samaan ruutuun ja paina Enter-näppäintä.
Automaattinen fonttikoko: Tämä toiminto pienentää tekstikokoa automaattisesti, jos tekstiruutua pienennetään yli tekstikoon. Tämä tarkoittaa sitä, että jos tämä vaihtoehto on käytössä ja tekstikentän kokoa pienennetään, tekstikentän sisällä oleva teksti mukautuu laatikon kokoon pienentämällä sen kokoa tarvittaessa, jotta se näkyy kunnolla tekstikentässä.

Tekstin luettavuutta koskevat suositukset

Huomaa, että fonttikoot voivat vaihdella eri fonttien välillä. Optimaalisen luettavuuden saavuttamiseksi käytä seuraavia ohjeita:

  • Serifittömien fonttien koon tulisi olla vähintään 8 pt (Arial-fonttia käyttävä mittaus).
  • Serif-fonttien tulisi olla vähintään 10 pt (mittaus Times New Roman -kirjasimella).
  • Kun käytät kevyttä kirjasinkokoa, valitse fonttikooksi vähintään 12 pt.
  • Kun käytät vaaleaa tekstiä tummalla pohjalla, fonttikoon tulisi olla vähintään 14 pt.

Oikeinkirjoituksen tarkistus

Jos Oikeinkirjoituksen tarkistus -valintaruutu on valittuna, kielioppivirheet korostetaan valitun kielen mukaan. Kieli voidaan asettaa suunnittelijan yläreunan Asetukset-valikossa.

Havaittu oikeinkirjoitusvirhe

Jos kirjoitettu teksti sisältää kielioppivirheen, se alleviivataan punaisella katkoviivalla. Tätä viivaa ei tulosteta, vaan se toimii vain varoituksena, jotta voit helposti havaita, jos kirjoitetussa tekstissä on virhe. Kun avaat esikatselun, myöskään oikeinkirjoituksen tarkistus ei tule näkyviin. Kun virhe on korjattu, punainen katkoviiva häviää.

Kohdistus

Teksti kohdistetaan sen laatikon mukaisesti. Se voidaan tasata vasemmalle, keskelle, oikealle tai oikealle. Se voidaan myös tasata pystysuunnassa ylä-, keski- tai alareunaan suhteessa tekstilaatikkoon.

Teksti keskitetty ja kohdistettu laatikkonsa mukaisesti.

Värit

Tekstin väriä voidaan muuttaa napsauttamalla Tekstin väri -ruutua. Näyttöön tulee värivalikko, jossa on valittavana värivaihtoehtoja. Voit myös muuttaa tekstin läpinäkymättömyyttä tästä. Tämä vaikuttaa vain tekstin väriin, ei taustan tai korostusväriin.
Voit käyttää pipettityökalua värin valitsemiseen kuvasta tai jo käytetystä täyttöruudusta. Voit valita tietyn värin napsauttamalla Värin valinta-painiketta. Tällöin avautuu valikko, johon voit kirjoittaa koodinumeron, HSB- ja RGB-arvon tai valita värin.

Tekstin väri- ja peittävyysvaihtoehdot

Taustaväri-ruutuun voit valita värin, jolla tekstikentän koko tausta täytetään. Korostusväri-ruutuun voit valita värin taustalle, jolle teksti kirjoitetaan. Tämä väri asetetaan taustavärin päälle, kun se on valittu.

Teksti korostus- ja taustavärillä

Järjestelmän fontit

Saal Digital tarjoaa laajan valikoiman fontteja. On myös mahdollista aktivoida laitteeseen asennetut fontit. Voit tehdä tämän avaamalla suunnittelijan yläosassa olevan Asetukset-valikon, aktivoimalla Näytä järjestelmäfontit -vaihtoehdon ja napsauttamalla OK. Kun vaihtoehto on aktivoitu, kun Fontti-kenttä avataan, voit valita järjestelmäfontit ja Saal Digital -ohjelmiston tarjoamat fontit.

Voimme taata, että kaikki toimittamamme fontit tuottavat hyvän tuloksen. Varmista, että järjestelmäfontit näkyvät oikein esikatselussa. Emme voi hyväksyä valituksia virheellisistä fonteista, joita emme ole toimittaneet.

Huomautus: Oikean tuotannon varmistamiseksi järjestelmäfontteja ei voida käyttää erikoiskansissamme (kuten keinonahka, luonnollinen pellava jne.).

Teksti kuvakirjan selkämyksessä

Kun luot valokuvakirjan, voit lisätä selkämykseen tekstiä. Kirjoita ja muokkaa tekstiä kannessa, valitse se sitten ja napsauta oikealla olevaa Aseta-painiketta. Align (Kohdista ) -osion alta löydät On book spine (Kirjan selkäranka ) -painikkeen. Kun napsautat sitä, tekstisi sijoitetaan automaattisesti kannen selkämykseen. Pidä tämä mielessäsi, jotta teksti näkyy oikein:

  • Käytä On book spine (Kirjan selkäranka ) -painiketta välttääksesi manuaalisen asemoinnin.
  • Älä koskaan sijoita tekstikenttää selkämyksen sisäisten taiteviivojen ulkopuolelle. Huomaa kuitenkin, että esikatselussa näkyvät selkämyksen taittoviivat ovat orientaation apuvälineitä, eivät tarkkoja viitteitä.
  • Keskitä teksti tekstikentässä niin, että se on keskellä kirjan selkämystä.

Teksti valokuvakirjan selkämyksessä