Layouts

Layouts

Asettelut ovat valmiiksi suunniteltuja malleja, jotka tarjoavat kätevän tavan järjestää kuvia ja tekstiä valokuvatuotteessasi. Nämä mallit on luotu yksinkertaistamaan suunnitteluprosessia. Asettelumalleja voidaan muokata ja personoida yksilöllisten mieltymysten mukaan. Valitsemastasi suunnitteluteemasta riippuen asettelut voivat sisältää taustoja ja leikekuvia. Pääset Asettelut-valikkoon, joka tarjoaa erilaisia määritystyökaluja, siirtymällä oikeanpuoleiseen valikkoon.

Asettelut-valikko oikeassa sarakkeessa

Suunnittelurivit

Asettelut-valikko tarjoaa valikoiman asetteluja sen mukaan, kuinka monta kuvaa on jo sijoitettu sivulle. Napsauttamalla Design Line (Suunnittelulinja ) -painiketta saat esiin valikon, jossa on erilaisia muotoiluehdotuksia, joista voit valita. Voit suodattaa ehdotuksia luokittain avaamalla vasemmassa yläkulmassa olevan valikon. Kun olet valinnut suunnittelulinjan, saat näkyviin erilaisia ehdotuksia, joissa käytetään eri suunnitteluelementtejä. Voit joustavasti vaihtaa teemaa milloin tahansa.

Suunnittelulinjojen vaihtoehdot

Asettelujen käyttäminen

Vierittämällä oikeanpuoleista valikkoa alaspäin näet lisää asetteluja, joissa on enemmän kuvia. Voit myös suodattaa asetteluja kuvien määrän mukaan avaamalla Kuvat per sivu -valikon. Kun tästä valikosta valitaan asettelu, se sijoitetaan valokuvatuotteeseen tyhjillä kuvakehyksillä. Kuvan lisääminen edellyttää kuvien raahaamista vasemmasta valikosta tai kuvan laatikon napsauttamista ja Valitse kuva -painikkeen painamista.

Asettelu, jota käytetään, kun kuvalaatikko on valittu

Sivulle jo sijoitetut kuvat mukautuvat automaattisesti asetteluun.

Huomaa, että oletusarvoisesti oikeassa sarakkeessa näkyvät ensimmäiset asetteluvaihtoehdot ovat asetteluja, joissa on jo asetettujen valokuvien määrä, jos Kuva per sivu -vaihtoehto on muuttuva. Toisin sanoen esimerkissä, jossa kuvatuotteessa on kolme kuvaa, oikeanpuoleisessa valikossa näkyvät ensimmäisenä asettelut, joissa on kolme kuvaa. Asetteluja on mahdollista suodattaa kuvien määrän mukaan avaamalla Kuva per sivu -kenttä ja valitsemalla kuvien määrä.

Kun asettelut on sijoitettu, niitä voidaan peilata vaakasuoraan napsauttamalla Asettelut-valikon yläosassa olevaa Peilaa asettelua -painiketta.

Käytetyt asettelut ja muut vaihtoehdot näkyvät oikeassa sarakkeessa

Asettelut, joissa on tekstiä

Jos haluat nähdä tekstiasetteluvaihtoehdot, sinun on ensin lisättävä tekstiä valokuvatuotteeseen. Voit lisätä valokuvatuotteeseen tekstilaatikon napsauttamalla Lisää teksti -painiketta. Kun teksti on lisätty, vedä oikeassa sarakkeessa oleva Asettelu-valikko alas. Näytettäviin asetteluvaihtoehtoihin sisältyy tekstilaatikko.

Asettelut, joissa on tekstivaihtoehtoja oikeassa sarakkeessa

Jos toinen teksti lisätään napsauttamalla uudelleen Lisää tekstiä, näytettävät asetteluvaihtoehdot sisältävät kaksi eri tekstilaatikkoa.

Asettelut, joissa on kaksi tekstilaatikkoa

Kun napsautat yhtä vaihtoehdoista, valokuvatuotteeseen lisätty asettelu sisältää tyhjät tekstilaatikot. Niihin voi kirjoittaa kaksoisnapsauttamalla tekstiruutua tai valitsemalla ruutu ja avaamalla tekstieditorin. Tässä valikossa on myös mahdollista muuttaa tekstityyliä. Tekstiä voidaan muokata myös valitsemalla tekstilaatikko ja avaamalla oikealla oleva Tekstilaatikko-valikko. Katso lisätietoja artikkelista Teksti.

Mukautettu teksti ulkoasussa

Suosikkiasettelut

Kunkin asettelun alla on sydänkuvake. Tallenna asettelu suosikiksi napsauttamalla sitä. Jos siis suodatat asetteluja kuvien määrän mukaan, suosikkiasettelut näkyvät sarakkeen yläosassa, jos Kuvat sivua kohti -ruutuun valittu kuvien määrä vastaa suosikkiasettelujen kuvien määrää. Jos esimerkiksi valitset Kuvia per sivu -ruutuun kaksi, ulkoasut, joissa sydän on valittuna ja joissa on kaksi kuvaa, näytetään ensimmäisinä.

Sydänkuvakkeella valitut suosikkiasettelut

Jos Image per page (Kuva per sivu ) -kenttä on Variable (Muuttuva), suosikkiasettelut näkyvät Asettelu-valikon yläreunassa, kun valokuvatuotteeseen jo lisättyjen kuvien määrä vastaa suosikkiasetteluissa olevien kuvien määrää. Jos esimerkiksi napsautat sydänkuvaketta asettelussa, jossa on kaksi kuvalaatikkoa, tämä malli näkyy ensimmäisenä Asettelu-valikossa, kun valokuvatuotteeseen on lisätty kaksi kuvaa.

Poista asettelu suosikeista napsauttamalla sydänkuvaketta uudelleen.

Käytetty suosikkiasettelu

Muokkaa asetteluja

Asettelun valitseminen oikeanpuoleisesta valikosta sijoittaa valitun asettelun kohteet valokuvatuotteeseen. Kun nämä objektit on sijoitettu valokuvatuotteeseen, niitä voidaan siirtää ja määrittää haluamallasi tavalla. Voit esimerkiksi poistaa asettelun valinnan yhteydessä sijoitetun leikekuvan ja valita toisen asettelun leikekuvavalikosta. Voit myös lisätä kuvaan kehyksen tai jopa lisätä lisää objekteja, kuten täytelaatikon, joka toimii yksittäisen sivun taustana.

Luo ja tallenna oma asettelusi

Tarjottujen asettelujen lisäksi voit luoda ja tallentaa omia asetteluja. Näin voit esimerkiksi tallentaa ulkoasuun tekemäsi muutokset luomalla omia versioita. Kun kaikki kuvatuotteen objektit on sijoitettu halutulla tavalla, avaa Asettelu-valikko ja napsauta Tallenna asettelu -painiketta. Tämä avaa valikon, jossa on tallennettavan uuden ulkoasun vientiasetukset ja esikatselu valokuvatuotteeseen sijoitetuista objekteista, jotka muodostavat uuden mallin.

Asettelun vientiasetusten ikkuna

Luokka-kenttä tarjoaa jo luotuja eri luokkia, joista voit valita, mihin malli tallennetaan. Uusi luokka voidaan luoda napsauttamalla +-kuvaketta. Avautuu valikko, johon voit syöttää uuden luokan nimen. Aihe-kentässä voit valita jonkin luoduista suunnitteluriveistä tallentaaksesi uuden ulkoasun sinne. Kuten kategorian kohdalla, myös uuden suunnittelulinjan voi luoda napsauttamalla +-kuvaketta. On myös useita mallin ominaisuuksia, jotka voit ottaa käyttöön tai poistaa käytöstä rastittamalla asianmukaisen ruudun, kuten jakson alun ottaminen käyttöön, kehyksen ja maskien lisääminen, täyttöruudut, leikekuvat, tekstilaatikot, tekstisisältö ja mahdollisuus vaihtaa tausta. Kun olet määrittänyt kaikki vaihtoehdot, paina Tallenna.

Käytetty tallennettu ulkoasu

Uusi tallennettu asettelu näkyy Asettelut-sarakkeessa valitun suunnittelurivin sisällä. Jos olet luonut uuden luokan tai aiheen, se näkyy suunnittelulinjan valikossa.

Tallennettu aihe käytettävissä suunnittelulinjan valikossa

Voit muokata tallennettua asettelua napsauttamalla sen alla olevaa jakoavaimen kuvaketta Asettelut-valikossa. Sen voi poistaa napsauttamalla roskakorikuvaketta. Napsauttamalla Asettelut-sarakkeen yläosassa olevaa Suunnittelunhallinta-painiketta voit hallita luomiasi asetteluja ja linjoja. Tästä ikkunasta on mahdollista poistaa, tuoda ja viedä niitä.

Design manager -ikkuna

Nämä uudet asettelut tallentuvat ohjelmistoon, ja niitä voidaan käyttää aina, kun luot artikkelin, jolla on samat ominaisuudet. Jos esimerkiksi tallennettu asettelu vastaa 28x28-kokoista valokuvakirjaa, tallennettu asettelu on käytettävissä aina, kun luot tämän kokoisen valokuvakirjan.