Taustat

Taustat

Valokuvatuotteisiin voidaan lisätä taustoja. Toisin kuin täyttölaatikot, taustat eivät ole objekteja, joita voi siirtää tai muuttaa kokoa, vaan ne upotetaan valokuvatuotteen taustaksi. Taustan asettamisen eri vaihtoehdot tulevat näkyviin napsauttamalla oikealla olevan valikon Tausta-painiketta.

Taustavalikko oikeassa sarakkeessa

Tausta-valikon yläreunassa on Poista-painike, jolla voit poistaa taustan valokuvatuotteesta. Monisivuisten tuotteiden, kuten valokuvakirjojen, kohdalla Käytä kaikkiin sivuihin -painiketta napsauttamalla taustan voi soveltaa taustaa valokuvatuotteen kaikkiin sivuihin. Poista kaikki -painiketta napsauttamalla poistetaan kaikki käytetyt taustat.
On tärkeää huomata, että taustoja sovelletaan monisivuisen valokuvatuotteen molemmille sivuille. Jos haluat mukauttaa yksittäisen sivun taustan, sinun on lisättävä täyttölaatikko ja määritettävä se haluamallasi tavalla.

Täyttölaatikko yhden sivun taustana

Täyttölaatikoiden tapaan taustat voidaan valita ja määrittää värisävyiksi ja tekstuuriksi. Voit myös valita taustaksi kuvan. Kun tämä vaihtoehto valitaan Tausta-valikosta, näyttöön tulee Valitse kuva -painike. Tätä painiketta napsauttamalla avautuu laitteessa oleva kansio taustakuvan valitsemista varten.

Kuva taustaksi -valikko

Kun kuva on valittu, se asetetaan taustaksi. Taustavalikon Kuva-välilehdellä on vaihtoehtoja taustakuvan määrittämiseen.

Kuva taustana -esimerkki

Opasiteetti-kentällä voit määrittää, kuinka läpinäkyvä tai läpinäkymätön kuva näkyy. Jos napsautat Säädä rajausta-painiketta, näyttöön tulee valikko, jossa on taustakuvan rajaustyökaluja. Muiden kuvien tapaan voit tehdä erilaisia toimintoja:

  • Aseta kuva uudelleen napsauttamalla painiketta, jossa on risti.
  • Suurenna tai pienennä kuvaa suurennuslasikuvakkeilla.
  • Aktivoi tai poista kuvan parannus taikasauva-painikkeella.
  • Peilaa kuva vaaka- tai pystysuoraan.
  • Käännä kuvaa 90 astetta napsauttamalla vastaavia painikkeita.
  • Poista kuva tarvittaessa.
  • Voit myös tarkistaa kuvanlaadun tilan tästä valikosta. Parhaiden tulosten saamiseksi suosittelemme asettamaan kuvanlaadun arvoksi erittäin hyvä.

Vaihtoehtoinen menetelmä kuvien käyttämiseksi taustana

Kuvia on mahdollista lisätä taustaksi suoraan vasemmasta sarakkeesta. Napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella mitä tahansa kuvaa tässä valikossa saat näkyviin useita vaihtoehtoja. Napsauttamalla As background (Taustaksi ) voit lisätä valitun kuvan valokuvatuotteen taustaksi.

Kuvan lisääminen taustaksi vasemmasta sarakkeesta

Jos kuva on jo sijoitettu valokuvatuotteeseen, napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella nähdäksesi kaikki käytettävissä olevat vaihtoehdot. Napsauta Käytä kuvaa taustakuvana -kohdassa, jolloin kuvasta tulee valokuvatuotteen tausta.

Käytä kuvaa taustana jo sijoitetusta kuvasta

Pääset rajaustyökalut-valikkoon kaksoisnapsauttamalla taustakuvaa tai avaamalla oikean sarakkeen Tausta-valikon, valitsemalla Kuva-välilehden ja napsauttamalla Säädä rajausta -painiketta.

Taustakuvan päällä näkyvät kuvatyökalut