Galleria-asetukset

Galleria-asetukset

Tässä valikossa voit määrittää gallerian esitystavan.
Ensin löydät Perusasetukset, jossa voit muuttaa otsikkoa, lisätä kuvauksen, jossa on yksilöllisiä tyylejä, kuten lihavointi, alleviivaus, kursivointi ja luodit, ja valita gallerian kuvaustyypin. Huomaa, että nämä tiedot ovat sisäiseen käyttöön. Oletusarvoisesti tiedot siirretään jaetun linkin otsikoksi ja kuvaukseksi, mutta voit korvata nämä tiedot jaetussa linkissäsi Jaa-asetukset-valikossa.
Lisätietoja on Jaa asetukset -artikkelissa.

Valokuvauksen tyyppi: Valitse galleriassa olevien valokuvien tyyppi.
Kuvauksen päivämäärä: Voit syöttää valokuvien ottamispäivän.
Aloita julkaiseminen: Voit syöttää, milloin haluat aloittaa gallerian jakamisen.
Lopeta julkaiseminen: Syötä, milloin haluat lopettaa gallerian jakamisen.
Sähköpostin työnkulku: Voit valita sähköpostin työnkulun, jonka olet aiemmin määrittänyt. Lisätietoja on artikkelissa Sähköpostityönkulku.

Gallerian asetukset -valikko

Alla on erilaisia asetuksia galleriaasi varten. Sinulla on mahdollisuus näyttää kuva gallerian otsikkona, joka näkyy gallerian jaetun linkin yläosassa.

Galleria

Voit halutessasi aktivoida vaihtoehdon, jonka mukaan tätä otsikkokuvaa käytetään yksinomaan kyseiseen toimintoon, eikä sitä näytetä gallerian sisällä.

Näytä otsikkokuva -vaihtoehto

Gallerian sisällä oleviin valokuviin voi lisätä otsikon ja kuvauksen. Nämä tiedot voidaan lisätä valokuvaa valittaessa oikeassa sarakkeessa. Voit aktivoida vaihtoehdon näyttääksesi valokuvan otsikon ja kuvauksen jaetussa galleriassasi.

Valokuvan otsikko galleriassa -vaihtoehto

Voit myös aktivoida vesileima-, kommentti- ja Näytä palautepainike -toiminnot tässä osiossa. Lisätietoja näistä vaihtoehdoista on vastaavassa sisällössä.
Näiden vaihtoehtojen jälkeen löydät työkalut, joilla voit muokata gallerian ulkoasua.

Näyttövaihtoehdot

Sinulla on jopa mahdollisuus valita itsenäisesti näyttötila mobiililaitteissa.

Mobiilinäkymä

Kun olet määrittänyt galleria-asetukset valmiiksi, valitse Tallenna.

Tuo asetukset

Jos haluat kopioida samat asetukset toisesta galleriasta, voit tehdä sen napsauttamalla Tuo -painiketta, joka sijaitsee gallerian oikeassa sarakkeessa Asetukset -otsikon vieressä.

Tuo asetukset -painike

Kun napsautat Import (Tuo) -painiketta, näyttöön tulee valikko, jossa näkyvät kaikki jo käytössäsi olevat galleriat. Sinun on valittava galleria, josta haluat tuoda asetukset, ja napsautettava sitten Tuo.

Gallerian asetuksia muutetaan tuotujen asetusten mukaisesti.

Kuva-asetukset

Kun valitset kuvan galleriasta, oikeanpuoleinen sarake, jossa on kyseiseen kuvaan liittyviä tietoja ja toimintoja, ilmestyy näkyviin jaettuna välilehtiin seuraavasti:

Kuva-asetukset oikeassa sarakkeessa

Toiminnot
Kommentit: Avaa kommentti-ikkuna, jossa voit tarkastella olemassa olevia kommentteja ja lisätä uusia. Galleria-asetusten on sallittava kommentit, ja gallerian on oltava jaettu, jotta muut käyttäjät voivat lisätä kommentteja.
Kopioi: Tämän painikkeen avulla voit kopioida valitun kuvan toiseen jo luotuun galleriaan tai ali-galleriaan.
Siirry osoitteeseen: Tällä toiminnolla voit siirtää valitun kuvan toiseen jo luotuun galleriaan tai ali-galleriaan ja poistaa sen nykyisestä galleriasta.
Kopioi kuvalinkki: Tätä painiketta napsauttamalla voit kopioida kyseisen valokuvan jaetun linkin, jonka voit sitten liittää ja jakaa tarpeen mukaan. Huomaa, että gallerian on sallittava jakaminen, jotta tämä linkki toimii.
Luo kuvateksti (näyttelyitä varten): Tämän vaihtoehdon avulla voit luoda tulostettavan QR-kortin, joka linkittää tiettyyn valokuvaan, kun se skannataan. Huomaa, että jakamisasetusten on oltava käytössä, jotta tämä toimii. Lisäksi, jos galleria on asetettu myytäväksi, valokuva voidaan asettaa suoraan ostettavaksi skannaamalla asetettujen asetusten mukaisesti.
Poista: Tämä poistaa valokuvan galleriasta.

Yksityiskohdat
Yleisiä tietoja: Luontipäivämäärä, tiedostokoko, mitat ja viimeisimmän tilauksen tiedot näkyvät sarakkeen yläosassa. Voit muuttaa valokuvan tiedostonimeä napsauttamalla jakoavaimen kuvaketta. Huomaa, että pisteitä ei saa käyttää tiedoston nimessä.
Otsikko: Tässä kentässä voit antaa valokuvalle otsikon.
Kuvaus: Tässä kentässä voit syöttää valokuvalle kuvauksen.

Myynti
Kaupalliset tilastot: Näyttää tiedot siitä, kuinka monta kertaa valokuvaa on ostettu, ja tulot (jos mahdollista).
Myyntihinnasto: Käytä hinnastoa galleriasta -vaihtoehto on oletusarvoisesti valittuna. Tämä tarkoittaa, että jos galleria on määritetty myyntiin, valokuva perii gallerian hinnaston. Voit kuitenkin käyttää tätä ruutua valitaksesi vaihtoehtoisen hinnaston tietylle valokuvalle.

Muista napsauttaa Tallenna muutokset, kun olet valmis.

Gallerian pääkuvan määritys

Galleriassa näet, että oikeassa sarakkeessa on esivalittu kuva. Tämä kuva toimii oletusarvoisesti gallerian otsikkona, kun se on jaettu.

Gallerian pääkuva

Voit valita toisen kuvan napsauttamalla Vaihda pääkuvaa. Näyttöön tulee ikkuna, jossa voit valita toisen kuvan galleriasta tai ladata toisen kuvan, joka toimii gallerian pääkuvana.

Pääkuvan kuvavaihtoehdot

Voit myös tehdä muutoksia gallerian pääkuvaan napsauttamalla Muokkaa kuvaa -painiketta.

Muokkaa gallerian pääkuvaa

Jos galleriasi on jo jaettu ja avaat jaetun linkin, näet gallerian pääkuvan, joka toimii galleriasi otsikkona.

Galleria, jossa on pääkuva

Voit halutessasi poistaa gallerian pääkuvan. Tätä varten sinun on avattava galleriasi Galleria-asetukset ja poistettava Näytä pääkuva käytöstä. Galleria-asetuksissa voit myös aktivoida vaihtoehdon Pääkuva vain otsikkona, jolloin pääkuva toimii vain galleriasi otsikkona.

Pääkuva vain otsikkona -vaihtoehto

 

Kieliasetuksesi ei vastaa tämän verkkosivuston kieltä. Ole hyvä ja valitse:

Kieliasetuksesi ei vastaa tämän verkkosivuston kieltä. Ole hyvä ja valitse: