Kuvanvalmistusopas

Kuvanvalmistusopas

Asiakkaille, joilla ei ole kokemusta kuvankäsittelystä, tarjoamme automaattista kuvanparannusta. Tämän vaihtoehdon avulla voimme varmistaa, että jokainen kuva käsitellään optimaalisesti parhaan mahdollisen tuloksen saavuttamiseksi.

Asiakkaille, jotka haluavat muokata kuviaan itse (esim. Photoshopissa tai Lightroomissa) tai joilla on jo jonkin verran kokemusta kuvankäsittelystä, tarjoamme vinkkejä ja niksejä, joiden avulla saat täydellisen lopputuloksen.

Seuraavien vinkkien lisäksi suosittelemme myös Sample Set -näytesarjaamme, joka sisältää kaikki saatavilla olevat materiaalit ja viimeistelyt.

Seuraavat seikat on otettava huomioon kuvia valmisteltaessa:

  • Värien hallinta
  • Väriavaruus
  • Kirkkaus ja kontrasti
  • Resoluutio/mitat
  • Terävyys
  • ICC-profiilit
  • Tiedostomuoto

Värien hallinta

Jotta värejä voidaan arvioida oikein, on tärkeää, että sekä valaistus että näyttö on säädetty oikein. Lue täältä kaikki, mitä sinun on tiedettävä värien hallinnasta.

Väriavaruus

On tärkeää, että kuviin on sisällytetty oikeat väriprofiilit ja että ne toimitetaan RGB-muodossa. Olemme toimittaneet luettelon hyväksymistämme väriprofiileista.

Kuvien optimaalinen kirkkaus ja kontrasti

Tarkista ennen kuvan tuottamista, että kontrasti- ja kirkkausarvot ovat oikeat. Huomaa, että monitorin kuvat ovat taustavalaistuja ja valokuvatuote ei ole, joten kirkkaudessa voi olla pieniä eroja. Jos monitoria ei ole kalibroitu oikein, kuva voi näyttää liian kirkkaalta tai liian tummalta.

Suosittelemme, että tarkistat kuvan sävyarvot. Voit käyttää Sävynkorjaus-toimintoa määrittääksesi, onko kuvan kaikilla alueilla kirkkautta.

Jos kirkkaat kohdat tai varjot puuttuvat, tuote näyttää myöhemmin tylsältä ja kontrastittomalta. Tässä on esimerkki siitä, missä kohokohdat tai varjot puuttuvat. Näissä tapauksissa suosittelemme kuvien uudelleenkäsittelyä.

Kuva, josta puuttuvat korostukset ja kuva, josta puuttuvat matalat valot

Kuva on yleisesti ottaen liian tumma ja siitä puuttuvat korostukset: Toniarvot säilyvät vain keski- ja matalasävyissä, ja kuva näyttää hyvin tummalta ja kontrastittomalta.

Kuva, joka on liian tumma

Parhaiden tulosten saavuttamiseksi sävyarvojen tulisi olla hyvin jakautuneita ja läsnä kaikilla alueilla:

Kuva, jossa on hyvät sävyarvot

Resoluutio/mitat

Kuvilla on oltava oikea tuotantoresoluutio. Löydät nämä tiedot kunkin tuotteen kohdalta Professional-alueelta. Varmista, että mitat ja resoluutio ovat oikeat.

On olemassa kaksi pääasiallista vaihtoehtoa. Voit joko muuttaa kuvien kokoa manuaalisesti ohjelmissasi, jolloin suosittelemme, että terävöität kuvat uudelleen, tai voit lähettää kuvan nykyisessä resoluutiossaan, jolloin me huolehdimme tästä prosessista.

Resharpening

Kuvien terävöittämiseen on useita työkaluja ja vaihtoehtoja. Jos aiot suurentaa kuvia, suosittelemme niiden terävöittämistä. Varmista kuitenkin, että kuvia ei terävöitetä liikaa, sillä muuten tuotannossa on vaarana moiré-ilmiö.

Lightroom: Voit säätää kuvien terävyyttä kehitysprosessin aikana. Kuvia viedessäsi on vaihtoehto nimeltä Output Sharpness (Ulostulon terävyys). Tämä vaihtoehto on poistettava, jos terävyys on jo asetettu.

Ylitarkennus (Moiré)

Moiré voi johtua kuvan ylitarkennuksesta tai erilaisten rasteriruutujen päällekkäin asettamisesta. Moiréa voi esiintyä, kun kuvaa valokuvataan, skannataan, retusoidaan tai valotetaan/tulostetaan.

Moiré näkyy voimakkaana kohinana, kun kuvaa tarkastellaan suurennettuna (vähintään 100 %). Käytämme aidolle valokuvapaperille valmistetussa valokuvatuotteessa pikselikuvalaitetta, joka toistaa yksittäiset pikselit erittäin terävästi, jotta kaikki kuvan yksityiskohdat ovat selkeitä, ja tätä efektiä voidaan vielä parantaa tuotannon aikana.

Lähikuva moiré-efektistä

Moirén välttäminen

Tämän vaikutuksen vähentämiseksi tai poistamiseksi suosittelemme kuvan sumentamista kyseisillä alueilla.

Tee valikoiva valinta tai maski kyseisille alueille. Käytä sitten esimerkiksi Gaussin blur-suodatinta Photoshopissa. Valitettavasti emme voi antaa yleistä ohjetta asetuksista, sillä se riippuu täysin kuvastasi, kuvan koosta ja moiren voimakkuudesta. Sameuttamisen jälkeen kuvassa pitäisi olla homogeeninen pinta suurella suurennoksella (zoomaa, kunnes voit nähdä yksittäiset pikselit).

Moiré-ilmiön häivyttäminen

ICC-profiilit Soft proofia varten - Miltä kuvani näyttää?

Kun kuva on käsitelty, on mahdollista simuloida lopullista tulostustulosta soft proofin avulla. Tarjoamme tähän tarkoitukseen ICC-profiilit.

Tiedostomuoto - mikä on oikea?

Lopuksi sinun on tallennettava kuva, jotta voit lähettää sen meille. Seuraavassa on yhteenveto hyväksymistämme tiedostomuodoista.

Automaattinen kuvanparannus - kyllä vai ei?

Jos olet muokannut kuvia itse, ota automaattinen kuvanparannus pois käytöstä tilausprosessin aikana. Varmista myös, että kuvankorjaus on automaattisesti pois käytöstä, kun lataat kuvia. Jos kuvanparannus on poistettu käytöstä, emme tee kuvaan mitään muutoksia.

 

Kieliasetuksesi ei vastaa tämän verkkosivuston kieltä. Ole hyvä ja valitse:

Kieliasetuksesi ei vastaa tämän verkkosivuston kieltä. Ole hyvä ja valitse: