Miten saavutat täydellisen värinhallinnan

Miten saavutat täydellisen värinhallinnan

Värien hallinta

Värinhallinta on värien hallittua muuntamista eri laitteissa. Tavoitteena on säilyttää hyvä ja johdonmukainen väriyhteensopivuus riippumatta siitä, näytetäänkö kuva tietokoneen näytöllä, valokuvatulosteella vai kankaalla.
Hyvästä värinhallinnasta on hyötyä kaikessa graafisessa sisällössä, ja se on erittäin hyödyllistä myös kuvia tulostettaessa, jotta voidaan varmistaa, että tulostettaessa näytöllä näkyy sama kuin näytöllä.
Vaikka useinkaan ei ole mahdollista taata identtistä värintoistoa, koska se riippuu vastaanottajan monitorin kalibroinnista ja muista ympäristötekijöistä, se antaa kuvan tekijälle mahdollisuuden hallita muutoksia, joita voi tapahtua, kun mediaa vaihdetaan.
Oikean värinhallinnan ja -toiston varmistamiseksi on tärkeää valvoa ympäristöä ja varmistaa, että sekä valaistus- että näyttöolosuhteet ovat optimaaliset. Saal Digital tarjoaa ICC-profiileja, joita voidaan käyttää soft proofingiin.

Valaistus

Varmista, että huoneessa on riittävästi valoa. Kirkkaus ja värilämpötila on pidettävä mahdollisimman vakiona ja toistettavana. Ihannetapauksessa huoneen tulisi olla häikäisemätön, jossa on ikkunaluukut ja johon päivänvalon vaihtelut eivät vaikuta, ja monitorin tulisi olla kalibroitu näyttämään oikeat värit ja kirkkauden.

Monitorin kalibrointi

Kelviniä käytetään usein valonlähteiden värilämpötilan mittaamiseen. D50 on lyhenne sanoista Daylight 5000 kelvin. D65 on lyhenne sanoista 6500 kelvin, ja se on sinisempi kuin D50.
Monitorin värilämpötilan tulisi olla 5000 kelviniä (D50), ja huoneen valon lämpötilan tulisi olla sama (5000 kelviniä), kun katselet tulostetta tai lopputuotetta. 5000 kelviniä (D50) on vakioarvo tulostusteollisuudessa. Joskus käytetään myös 6500 kelviniä, mutta värilämpötila on hieman kylmempi (sinisempi) ja vaikuttaa siten lopputulokseen.

Näytön asetukset

Näytön oikeat asetukset ovat värinhallinnan tärkein osa:

  • Monitorin kirkkauden tulisi olla 90 ja120 cd/qm välillä.
  • Värilämpötilan on oltava 5.000 kelvin (D50).
  • Näytöngammaon asetettava arvoon 2,2.

Monitorin kalibrointi värimittarilla

Korkeatasoinen ammattimainen värinhallinta ei ole mahdollista ilman oikeaa laitteistoa. Toimittajan valinnasta ja budjetista riippuen käytettävissä on monia vaihtoehtoja. Jotkin toimittajat tarjoavat värimittaria, jonka mukana on lisäohjelmisto, jonka avulla voit luoda näytön ICC-profiilin. Tämä voi olla hyvä vaihtoehto uuden ja kalliin monitorin ostamiselle.

Värinhallinnan edut

Tulostuksen esikatselukuvat optimoidaan esiasetetun monitorisi ja värinhallintamme avulla - What you see is what you get. Ihannetapauksessa tämä yhdistelmä toimii niin hyvin, että et juuri huomaa eroa monitorin näytön ja todellisen valokuvatuotteen välillä.

Mitä Saal Digital voi tehdä puolestasi?

Toistuva päivittäinen kalibrointi varmistaa, että profiloidut koneet toimivat pienen toleranssin sisällä. Valokemiallisen prosessin tila tarkistetaan päivittäin, jotta vaihtelut voidaan kompensoida ennen kuin valokuvan laatu kärsii.

Erilainen värintoisto Adobe Photoshop / Lightroom / Saal Design -ohjelmistoille.

On mahdollista, että kuvan esitys Adobe Photoshop-, Lightroom- ja Saal Design -ohjelmissa poikkeaa toisistaan. Useimmissa tapauksissa valokuvatuloste vastaa väriltään Saal Design -ohjelmistossamme olevaa vedosta.
Syy erilaiseen värintoistoon kussakin ohjelmassa on yleensä monitorin värinhallinnan virheellinen asetus.
Voit korjata tämän avaamalla Windowsin värinhallintaominaisuudet kohdasta Järjestelmänhallinta > Värinhallinta. Valitse sitten sopiva monitori ja ruksaa Käytä omia asetuksia tälle laitteelle -ruutu. Napsauta nyt Lisää ja valitse luettelosta profiili sRGB IEC61966-2.1 ja aseta se uudeksi vakioprofiiliksi tai valitse uusin monitorikalibrointisi.
Kun olet käynnistänyt Lightroomin, Adobe Photoshopin ja Saal Design -ohjelmiston uudelleen, kolmen ohjelman pitäisi näyttää samalta.

 

Kieliasetuksesi ei vastaa tämän verkkosivuston kieltä. Ole hyvä ja valitse:

Kieliasetuksesi ei vastaa tämän verkkosivuston kieltä. Ole hyvä ja valitse: