Softproof ja ICC-profiili

Softproof ja ICC-profiili

Tarkka värintoisto on ratkaisevan tärkeää sekä digitaalisessa että analogisessa maailmassa, olipa kyse sitten näytöllä näytettävistä tai tuotettavista kuvista. Soft proofauksen ja ICC-profiilien avulla voidaan varmistaa oikea ja tarkka värintoisto.

Soft proofing on prosessi, jota voidaan käyttää digitaalisen tuotantotiedon värimittauksen arvioimiseen näytöllä. Erityisohjelmiston ja ICC-profiilien avulla voit nähdä etukäteen, miltä kuvasi näyttävät tuotteessa. Näin voit tunnistaa ja korjata mahdolliset poikkeamat tai värisiirtymät ennen lopullisen valokuvatuotteen tuottamista.

Edistyksellisimmälläkään valotustekniikalla lopputuote ei koskaan vastaa monitorin kirkkautta ja kirkkautta. Siksi on tärkeää, että säädät monitorin näytön vastaavasti, jotta voit arvioida, miltä lopullinen tuote näyttää.

Mikä on ICC-profiili?

ICC-profiili (International Color Consortium) on tiedosto, joka sisältää tietoa siitä, miten värit tulisi näyttää tietyssä laitteessa, kuten monitorissa, tulostimessa tai kamerassa. Se kuvaa laitteen väriavaruuden ominaisuudet ja mahdollistaa värien tarkan yhteensovittamisen eri laitteiden välillä. ICC-profiilien käyttäminen varmistaa yhdenmukaisen ja tarkan värintoiston ja antaa tarkan esikatselun lopullisesta valokuvatuotteesta.

Miten käytän ICC-profiileja ja soft proofingia?

Pehmeän vedoksen luomiseen tarvitaan ohjelmisto, joka tukee pehmeää vedostusta, kuten Adobe Photoshop tai Lightroom. Lisäksi hyvin säädetty ja ihanteellisesti kalibroitu näyttö on erittäin tärkeä tarkan värintoiston varmistamiseksi.

Väriprofiilien upottaminen

Väriprofiilin upottamisessa tiedostoon on noudatettava varovaisuutta. Pehmeää vedostusta varten ICC-profiilia ei pitäisi upottaa tiedostoon. Sen sijaan kuvatiedostojen tulisi olla oikeassa väriavaruudessa, kuten sRGB, Adobe RGB (1998) tai ProPhoto RGB, ja lopullisessa valokuvatuotteessa tulisi käyttää asianmukaista ICC-profiilia. Näin varmistetaan tarkka värintoisto ja estetään värisiirtymät tuotantoprosessin aikana.

ICC-profiilit meiltä sinulle

Tarjoamme kaikille valokuvatuotteillemme erityisesti kehitetyn ICC-profiilin, joka on täsmällisesti sovitettu lopputuotteeseen. Näin voimme varmistaa tarkan ja johdonmukaisen värintoiston, joka vastaa haluttua lopputulosta.

Voit ladata kaikki ICC-profiilit ZIP-tiedostona. Kunkin pinnan asetukset ja ICC-profiili löytyvät kohdasta Pinnat ja ICC-profiilit:

Photobook ja Professional Line:

Photobook Professional Line -linjan kansi:

Portfolioalbumi:

Valokuvatulosteet:

Photo Prints XT:

Valokuvasarjat:

Tulostuspaketit:

Valokuvatarrat:

Seinätaide:

Valokuvataulut:

Julisteet:

FineArt (julisteet ja tulosteet):

Valokuvakalenteri:

Kortit ja minilevyt:

Postikortit:

Retrotulosteet:

Valokuvavihkot, valokuvasivut, esitteet:

Käyntikortit:

 

Kieliasetuksesi ei vastaa tämän verkkosivuston kieltä. Ole hyvä ja valitse:

Kieliasetuksesi ei vastaa tämän verkkosivuston kieltä. Ole hyvä ja valitse: