Tarjoamme ammattilaisasiakkaillemme suoran valokuvakirjan latausohjelman.

Tarjoamme ammattimaisille mediasuunnittelijoille, graafisille suunnittelijoille tai valokuvaajille Pro-Upload-toimintoamme. Voit suunnitella valokuvakirjasi muilla ohjelmilla, kuten InDesign, Photoshop, QuarkXPress. Jotta tuotteessa ei olisi puutteita, pyydämme sinua tekemään sivun suunnittelun vaatimustemme mukaisesti (katso alla).

Tiedonsiirtoa koskevat huomautukset

Tiedonsiirto / tilaus: PDF-lataus löytyy verkkokaupastamme. Latauksen jälkeen voit tarvittaessa muuttaa sivujen järjestystä ja täydentää tilauksen.

PDF-tiedostojen lataaminen verkkokaupassa

 1. Siirry verkkokauppaan
 2. Valitse haluamasi kuvakirja kuvakirjakategoriassa ja napsauta suunnittelua.
 3. Valitse PDF Upload -vaihtoehto.
 4. Seuraa tätä ohjetta ennen PDF-tiedoston lataamista:
  • PDF-tiedostosi on luotava valokuvakirjojesi muodon ja sivumäärän mukaan sekä tällä sivulla saatujen tietojen mukaisesti.
  • Täydellisen lopputuloksen saamiseksi sinun on otettava huomioon määritetyt mitat.
  • Kansi- ja sisäsivujen on oltava oikean kokoisia, ja ne on esitettävä kahdessa erillisessä PDF-tiedostossa.
  • Kun olet tarkistanut tämän, voit jatkaa PDF-tiedostojen lisäämistä.
 5. PDF-tiedoston lataaminen voi kestää muutaman minuutin. Kuvat eivät näy haluamassasi muodossa latauksen aikana. Odota, kunnes kaikki kuvat on ladattu kokonaan.
 6. Ladattujen kuvien määrä näkyy verkkokaupan alareunassa.
 7. Klikkaa "Seuraava" näyttääksesi kuvakirjan esikatselun.
 8. Kaikki kuvat sijoitetaan automaattisesti sivuille.
 9. Tarkista kaikki sivut ja tee tarvittavat muutokset.

Kiinnitä huomiota seuraaviin yksityiskohtiin:

 • Käytä aina sRGB-kuvausastetta.
 • Voit ladata PDF- tai jpg-tiedostoja verkkokaupassa.
 • Älä sijoita elementtejä suoraan leikkausviivaan asti. Toisin sanoen, peitä koko sivu tai pidä noin 1 cm:n etäisyys leikkausviivaan. Muuten saattaa syntyä reunahaloja tai jotkin tärkeät elementit leikkautuvat pois.
 • Fontit: Huomaa, että kaikki fontit on aina upotettava PDF-tiedostoon, vaihtoehtoisesti voit myös muuntaa ne poluiksi.
 • Fonttien vähimmäiskoot: Huomaa, että fonttien koot vaihtelevat eri kirjasinten välillä. Sans-serif-fonttien, tavallisten tai lihavoitujen fonttien, koon on oltava vähintään 8 pt (Arial-fontilla mitattuna), serif-fonttien koon on oltava vähintään 10 pt (Times New Romanilla mitattuna).
  Jos fontin paino on "Light", fontin koon tulisi olla vähintään 12pt. Jos vaalea teksti on tummaa taustaa vasten, fonttikoon on oltava vähintään 14pt.
 • Viivanleveys: Viivojen viivanleveys ei saisi olla alle 1pt.
 • Älä jätä rekisteri- tai rajausmerkkejä.
 • Ilmoitettuun sivumäärään ei sisälly kansi (kannen etu- ja takapuoli).
 • Leikkaus- ja nivelväliarvoa sovelletaan aina yhdelle sivulle, joten se on otettava huomioon jokaisella sivulla kalenterissa ja kuvakirjoissa (esim. arvo x 2 vasemmalle ja oikealle).
 • Koko valokuvakirjan kannen (etu- ja takakannen) osalta tarvitaan vain yksi pdf-tiedosto.
 • Myös etu- ja takakannen sisäpuoli tulostetaan. Jos haluat sen olevan valkoinen, jätä ensimmäisen levityksen ensimmäinen sivu ja viimeisen levityksen viimeinen sivu tyhjäksi. (Kuvakirja alkaa suoraan ensimmäisestä levityksestä.)
 • PDF-tiedostot on optimoitava Adobe Acrobat Pro -ohjelmalla (katso ohjeet jäljempänä).
 • Tarkkaa tiedostokokorajoitusta ei ole. Jos tiedostosi on liian suuri, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.
 • Tarkista kaikki sivut huolellisesti ennen tilauksen tekemistä. Jos ilmenee ongelmia, ota yhteyttä asiakaspalveluumme. Voit tutkia kaikki yksityiskohdat koko näytöllä. Emme ole vastuussa tuotteessa olevista virheistä, jos ne näkyvät jo esikatselussa.

Ammattilaisten vinkit:

Kun käytät PDF-vientitoimintoa (suositellaan, kun käytät InDesignia ja QuarkXPressiä), suosittelemme käyttämään "Korkealaatuinen tulostus" -toimintoa viennissä tai Adobe PDF Saal Digital -esiasetusta. Vaihda "Output" -kohdassa kohdeväriavaruudeksi RGB-väriavaruus - sRGB IEC61966-2.1 (katso alla oleva kuvakaappaus). Jos käytät "Double Pages" -toimintoa (valokuvakirjoja varten) ulkoasuohjelman, kuten QuarkXPressin tai InDesignin, kanssa, varmista, että olet valinnut "Print Sheets" (QuarkXPress = Moutning Surfaces) -valintaruudun. On tärkeää, että saamme jokaisen kaksoissivun PDF-tiedoston yhdeksi sivuksi.

Huomaa, että "Käytä asiakirjan käyttöliittymäasetuksia" -valintaruutu on aktivoituna, kun käytät mallejamme (ks. kuvakaappaus alla).

Sinun ei tarvitse yhdistää PDF-tiedostoja (kaksoiskansi ja sisäsivut), vaan voit myös ladata 2 PDF-tiedostoa.

Optimoi PDF-tiedostosi aina ennen lataamista, jotta voit vähentää tietomäärää ja muuntaa mahdolliset maskit, läpinäkyvyydet ja metatiedot, jotka voivat aiheuttaa ongelmia tuonnin aikana.

Photos
Trimmaus (PDF-vientiä varten): Käytä PDF-vientikentässä kohdassa "Marks and Bleeds" valintaruutua "Käytä asiakirjan käyttöliittymäasetuksia", jos olet aiemmin määritellyt leikkauksen asiakirjassa.
Photos

Adobe PDF Presets: Saal Digital Joboptions tarjoaa myös PDF-vientiä Saal Digital Joboptions -vaihtoehtomme ladattavaksi maksutta, jotta vältytään ongelmilta tulostettavien tietojen tuotannossa. Voit käyttää näitä kaikissa InDesign-versioissa. Lataa työasetukset täältä ja asenna ne tietokoneellesi.

Voit ladata työasetukset InDesigniin tai Photoshopiin napsauttamalla File (Tiedosto ) ja valitsemalla Adobe PDF Presets (Adobe PDF -asetukset) -kohdassa Define (Määritä). Napsauta sitten Load ja valitse Saal Digital.joboptions tietokoneellesi tallennetusta sijainnista.

Voit nyt valita Saal Digital -profiilin Adobe PDF Presets -kohdassa ja viedä PDF-tiedoston.

Photos

PDF-optimoija

Avaa PDF-tiedostosi Adobe Acrobat Pro -ohjelmassa ja valitse "Tiedosto -> Tallenna nimellä -> Optimoitu PDF". Säädä seuraavat asetukset:

Yhteensopivuus: "

 • Kuvat: tässä suosittelemme "Bicubic Downsampling to" 300 tai 301 ppi kuville, jotka ovat yli 300 ppi (JPEG, maksimaalinen laatu)
 • Fontit: rastita valintaruutu "Älä poista mitään fontteja"
 • Läpinäkyvyys: valitse "High Resolution"
 • Hävitä objektit: rastita kaikki valintaruudut paitsi seuraavat.
  - Muunna sileät viivat käyriksi
  - Havaitse ja yhdistä kuvapalat
 • Hävitä käyttäjätiedot: rastita kaikki valintaruudut
 • Siivous : aseta objektien pakkausvaihtoehdoiksi "Pakkaa asiakirjan rakenne" ja rastita kaikki valintaruudut lukuun ottamatta seuraavia vaihtoehtoja
  - Käytä LZW-koodausta käyttävissä virroissa sen sijaan Flatea.
  - Hävitä viittaamattomat nimetyt kohteet
  - Optimoi PDF-tiedosto nopeaa verkkonäkymää varten

Erityisesti Photoshopia varten
Jos käytät kuvankäsittelyohjelmia, kuten Photoshopia, suosittelemme tallentamaan kaksoissivut jpg-muodossa (laatu 10). Nimeä valokuvasi uudelleen juokseviksi numeroiksi (01..., 02..., ...); näin valokuvakirjasi tai kalenterisi täyttyy automaattisesti.

Monisivuisen PDF-tiedoston vienti Photoshopista
CS3: Photoshopissa on mahdollista tallentaa useampi kuin yksi asiakirja monisivuisena PDF-tiedostona. Valitse Tiedosto -> Automaatio -> PDF-esitys. Klikkaa "Lisää avoimia tiedostoja" avataksesi tarvittavat tiedostot ja valitse sitten "Monisivuinen asiakirja" tallentaaksesi kaikki tiedostot yhdeksi PDF-tiedostoksi.
CS4: CS4:ssä tämä toiminto on integroitu Adobe Bridgeen. Valitse tarvittavat tiedostot kansioista. Siirry sitten tulostuspaneeliin (Window -> Workspace -> Output; paneeli näkyy oikealla puolella). Valitse "PDF" ja aseta "Template" arvoksi "Custom". Nyt sinun on annettava tarkka sivukoko. Aseta välilehdellä "Layout" marginaalin (ylä- ja alareuna...) arvot nollaan. Voit jättää huomiotta välilehdet "Overlays", "Header", "Footer", "Playback" ja "Watermark" ja tallentaa asiakirjan lopuksi.

Erityisesti Scribusta varten
Scribus 1.4.4 voi upottaa fontteja PDF-tiedostoihin, kun taas muut vanhat versiot eivät tue tätä toimintoa. Jos et siis käytä uusinta versiota, fontit on muunnettava ääriviivoiksi (myös "convert to paths") ennen vientiä.

Huomaa: Vaikka monisivuisten valokuvaustuotteiden rakenne Scribuksessa on mahdollista kaksoissivuilla, PDF-viennissä kaksoissivut viedään erikseen yksittäisinä sivuina. PDF-tiedosto tarvitaan verkkokaupassa (valokuvakirjojen kanssa), mutta yhtenäisillä kaksoissivuilla, jotta tämä voidaan tulkita oikein. Jotta voit luoda aineistosi Scribuksessa, suosittelemme, että luot yksittäisen sivun kaksoissivun muotoon ja luot vastaavat merkit ja apuviivat.

Suunnittele nyt
Suunnittele nyt