Photo Job - Työnkulkuopas

Photo Job - Työnkulkuopas

Kun Photo Jobs on luotu ja konfiguroitu, sinun on noudatettava seuraavia vaiheita optimaalisen työnkulun varmistamiseksi:

1. Online-rekisteröinti

Voit aktivoida Online-rekisteröinnin, jotta osallistujat voivat helposti rekisteröityä verkossa ennen valokuvausta. Tämä kerää automaattisesti kaikki heidän yhteystietonsa. Lisätietoja on Online-rekisteröinti-artikkelissa.

2. Tulosta QR-koodit

Jos haluat hyödyntää automaattista lajittelua ja luoda kaikki galleriat kerralla yhdellä napsautuksella, lataa ja tulosta QR-koodit. Pääset niihin käsiksi Photo Jobissa napsauttamalla oikeassa sarakkeessa olevaa QR-koodit -painiketta. Lisätietoja on QR-koodit-artikkelissa.

3. Valokuvaus

Jos osallistujat eivät ole vielä rekisteröityneet, anna heille QR-kortti, joko tulostettuna tai digitaalisessa muodossa, jotta he pääsevät myöhemmin galleriaansa skannaamalla QR-koodin tai seuraamalla annettua linkkiä. Muista, että osallistujalta tai lailliselta yhteyshenkilöltä vaaditaan suostumus ennen valokuvausta. Siksi rekisteröimättömien osallistujien on allekirjoitettava ne. Tyhjät QR-kortit sisältävät suostumuslomakkeen, jonka jokainen osallistuja voi allekirjoittaa.
Varmista kuvauksen alussa, että kuvaat ensin jokaisen QR-koodin ja sen jälkeen vastaavan henkilön kuvat, jotta varmistetaan automaattinen lajittelu latauksen yhteydessä.

4. Lataa

Kun valokuvat on otettu, seuraava vaihe on ladata ne kuhunkin ryhmään Photo Jobissa. Huomaa, että kun Photo Jobissa luodaan ryhmä, tyhjä galleria luodaan automaattisesti. Tähän galleriaan pääsee kahdella tavalla:
1.Galleriat-valikosta: Kaikki galleriasi luetellaan tässä. Kunkin ryhmän galleriaan on merkitty Photo Jobin nimi ja sen jälkeen ryhmän nimi.
2.Valikosta Photo Jobs (Valokuvatyöt): Avaa vastaava tyhjä galleria napsauttamalla ryhmän nimeä tai jakoavaimen kuvaketta.
Tyhjä galleria

Voit ladata kuvia joko napsauttamalla + Lisää-painiketta ja Lisää kuvia, napsauttamalla gallerian keskellä olevaa Lisää kuvia -painiketta tai vetämällä kuvat suoraan sinne. Huomaa, että sinun on ensin ladattava QR-koodi ja sen jälkeen kyseiseen QR-koodiin liittyvät kuvat, jotta voit käyttää automaattista lajittelua. QR-koodit tunnistetaan automaattisesti lajittelua varten, eivätkä ne näy loppukäyttäjille julkaistussa galleriassa.
Huomaa, että jos yhteisiin gallerioihin on jo luotu QR-koodi, näkyviin tulee välilehti, jossa on vastaava tyhjä yhteinen galleria. Yhteiset galleriat, joissa on jo QR-koodi, voidaan myös lajitella automaattisesti lataamalla ensin QR-koodin kuva ja sen jälkeen kyseiseen yhteiseen galleriaan sisällytettävät kuvat.

Galleria, jossa valokuvia ei ole lajiteltu

5. Lajittele

Kun kuvat on ladattu, huomaat vasemmassa yläkulmassa olevan Aloita lajittelu automaattisesti -painikkeen. Tätä napsauttamalla valokuvat lajitellaan automaattisesti gallerioihin jokaisen luodun QR-koodin kohdalla, jolloin jokaisen gallerian sisällä ovat mukana kaikki QR-kuvan jälkeen otetut valokuvat.

Galleria, jossa kuvat on lajiteltu

QR-koodin määrittäminen manuaalisesti

Jos QR-koodia ei tunnisteta automaattisesti, voit määrittää sen manuaalisesti. Valitse kuva, jonka haluat tunnistaa QR-koodiksi, ja napsauta oikeassa sarakkeessa olevaa Määritä QR-koodi kuvaan -painiketta. Tämä avaa valikon, johon voit syöttää liitettävän QR-koodin. Kun olet syöttänyt koodin, napsauta OK -painiketta. QR-koodi liitetään nyt valittuun kuvaan.

Lajittelemattomat kuvat

Jos kuvaa ei ole lajiteltu automaattisesti, voit lisätä sen manuaalisesti luotuun galleriaan. Valitse kuva näyttääksesi toiminnot oikeassa sarakkeessa. Napsauta Siirry osoitteeseen -painiketta ja valitse kohdegalleria, johon haluat sijoittaa kuvan.

Kuvan toiminnot

6. Kuvatyön tarkastelu

Kun olet ladannut kuvia ja luonut gallerioita, on suositeltavaa tarkistaa gallerian ulkonäkö ja sisältö, jotta voit varmistaa, että kaikki on halutunlaista.
Pääset kunkin gallerian jaettuun linkkiin napsauttamalla Avaa -painiketta, joka on minkä tahansa ryhmägalleriassa luetellun gallerian oikeassa yläkulmassa tai yksittäisen gallerian sisällä oikeassa sarakkeessa.

Tyyli ja ulkonäkö

Kaikkien valokuvatyön sisällä olevien gallerioiden Tyyli ja ulkonäkö määritetään osoitteessa Valokuvatyön asetukset. Tämä löytyy valokuvatyön Yleiset-valikosta. Katso lisätietoja artikkelista Yleinen valikko.

Photo Job -valikko

Gallerian valokuvien muokkaaminen

Kun galleria on luotu, voit joustavasti ladata lisää kuvia, poistaa olemassa olevia kuvia tai järjestää niiden järjestystä uudelleen.
Pääset galleriaan napsauttamalla oikealla olevaa Muokkaa -painiketta. Voit lisätä galleriassa lisää kuvia valitsemalla vasemmassa yläkulmassa olevan Lisää-painikkeen.
Kun valitset kuvan galleriassa, oikeassa sarakkeessa näkyy erilaisia vaihtoehtoja, kuten Poista, Siirry osoitteeseen tai Kopioi. Katso lisätietoja kohdasta Kuva-asetukset.

Gallerian siirtäminen

Galleriaa on mahdollista siirtää ryhmästä toiseen saman Photo Jobin sisällä. Siirrä siirrettävä galleria. Oikeassa sarakkeessa on Siirrä galleria -painike. Napsauta sitä, niin näyttöön tulee valikko, jossa näkyvät kaikki samassa Photo Jobissa jo luodut ryhmät. Valitse kohderyhmä, jonka haluat siirtää, ja napsauta Siirrä galleria -painiketta.

Ryhmän tai gallerian poistaminen

Voit poistaa gallerian tai ryhmän napsauttamalla poistettavan gallerian tai ryhmän Valokuvatyön asetukset ja napsauttamalla oikeassa yläkulmassa olevaa roskakori-painiketta. Huomaa, että tämä poistaa pysyvästi kaikki ladatut tiedot, eikä niitä voi enää palauttaa.

7. Julkaise ja myy

Kun määrität valokuvatyötä, voit määrittää julkaisupäivän ja valita hinnaston kaikille siihen liittyville ryhmille ja gallerioille. Valokuvatyön sisällä olevat galleriat julkaistaan automaattisesti määritetyn päivämäärän ja hinnaston perusteella. Lisätietoja on artikkelissa Photo Jobs - Setup and overview (Valokuvatyöt - asetukset ja yleiskatsaus ).
Jos näitä asetuksia on mukautettava tai jos niitä ei ole määritetty alun perin, voit muuttaa niitä Valokuvatyön asetukset -osiossa osoitteessa Yleinen. Katso lisätietoja artikkelista Yleiset-valikko.
Gallerioiden julkaisu loppuu automaattisesti määritettynä päättymispäivänä. Jos kuitenkin haluat poistaa niiden julkaisemisen manuaalisesti, napsauta julkaistun gallerian oikeassa sarakkeessa olevaa Lopeta julkaiseminen -painiketta.
Huomaa, että tämä vaikuttaa kaikkiin valokuvatyön sisällä oleviin gallerioihin.

Yksittäisten gallerioiden asetukset

Jos haluat yksilölliset asetukset tietylle gallerialle tai ryhmälle, voit poistaa perityt asetukset käytöstä.
Siirry haluamaasi ryhmään tai galleriaan ja napsauta Ryhmän asetukset -painiketta. Poista Valokuvatyön asetusten periminen -painikkeen valinta, jotta kaikki asetukset tulevat näkyviin. Valitse haluamasi tiettyyn galleriaan/ryhmään ja tallenna muutokset. Huomaa, että Tyyli ja ulkonäkö periytyy aina vanhemmalta Photo Job -valokuvatyöltä.

Valokuvatyön asetusten periytyminen poistettu käytöstä.

8. Arkistoi

Kun Photo Job on valmis eikä gallerioita enää julkaista, voit arkistoida ne napsauttamalla Archive. Tämä tarkoittaa, että kaikki Photo Jobin galleriat eivät ole enää asiakkaiden käytettävissä. Kaikki luodut ryhmät ja galleriat säilyvät kuitenkin edelleen tililläsi. Voit poistaa niiden arkistoinnin valitsemalla Photo Jobin ja napsauttamalla oikeassa sarakkeessa olevaa Aktivoi uudelleen -painiketta.