Luo gallerioita

Luo gallerioita

Gallerioiden avulla voit tallentaa, järjestää, jakaa ja myydä kuvia yhdestä verkkovarastosta.

Luo galleria

Gallerian paneeli

Voit luoda gallerian siirtymällä Galleriat-puolelle ja napsauttamalla Lisää-painiketta. Näyttöön tulee ponnahdusvalikko, jossa voit kirjoittaa otsikon, kuvauksen ja valita valokuvatyypin. Kun olet täyttänyt valikon, sinun on napsautettava Luo.

Lisää uusi galleria-valikko

Uusi galleria ilmestyy Galleriasi.

Uusi galleria Galleria-paneelissa

Voit avata uuden gallerian klikkaamalla sitä. Näet, että uusi galleria on tyhjä.

Tyhjä galleria

Voit lisätä kuvia napsauttamalla Lisää, Lisää kuvia ja valitsemalla paikan, johon kuvat on tallennettu. Tai voit lisätä kuvat suoraan vetämällä ne kansiosta ja pudottamalla ne galleriaan.

Kuvien lisäämisen vaihtoehdot

Gallerian oikeassa sarakkeessa näkyvät tärkeät tiedot, kuten gallerian tila, luontipäivämäärä, viimeisin tallennuspäivämäärä ja koko gallerian tiedostokoko. Se sisältää myös gallerian pääkuvan, Asetukset- ja Toiminnot-painikkeet, vaihtoehdon Luo tuote gallerian kuvista ja pääkuvasta. Tämän sarakkeen vaihtoehdot ja tiedot päivittyvät jokaisen muutoksen yhteydessä, joten saat täydellisen yleiskuvan ja hallinnan galleriasi sisällöstä.

Galleria, jossa on kuvia

Alagallerian luominen

Gallerioiden lisäksi sinulla on mahdollisuus luoda gallerian sisällä alikuvagallerioita. Tämä on erittäin hyödyllistä, kun haluat järjestää valokuvia tai tehdä valintoja kuvista, jotka haluat lähettää tietyille henkilöryhmille. Alagallerioiden luomiseksi sinun on napsautettava Lisää ja valittava Lisää uusi aligalleria.

Lisää aligalleria -painike

Näyttöön tulee ponnahdusvalikko, jossa voit kirjoittaa otsikon, kuvauksen ja valita valokuvatyypin. Täällä voit myös aktivoida tai deaktivoida vaihtoehdon, jonka mukaan alakuvagalleria jaetaan automaattisesti, kun päägalleria jaetaan. Kun se on täytetty, sinun on napsautettava Luo.

Uusi ali-galleria -valikko

Uusi ali-galleria ilmestyy gallerian sisälle. Voit avata uuden ali-gallerian klikkaamalla sitä. Näet, että tämä uusi ali-galleria on tyhjä. Voit lisätä kuvia klikkaamalla Lisää-painiketta kuten gallerioissa.

Uusi ali-galleria on luotu

Ja voit valita kuvia päägalleriasta sijoittaaksesi ne ali-galleriaan. Sinun tarvitsee vain palata päägalleriaan klikkaamalla sitä.

Gallerian ylävalikko

Ja valitse kuvat, jotka haluat siirtää ali-galleriaan. Jos haluat valita useamman kuin yhden valokuvan, sinun on napsautettava Valitse useita valintaruutua ja valittava valokuvat. Kun kuva on valittu, oikeaan valikkoon ilmestyy vaihtoehto kopioida, siirtää ja poistaa. Jos haluat lisätä valitut valokuvat ali-galleriaan, valitse kopiointi tai siirto tarpeidesi mukaan.

Kuvien ja gallerioiden lajittelu

Kun olet ladannut kuvia galleriaan, voit järjestää ne haluamaasi järjestykseen. Vedä ja pudota kuva yksinkertaisesti haluamaasi paikkaan. Asiakas näkee järjestyksen, johon olet järjestänyt kuvat jaetussa galleriassa.

Myös galleriat ja aligalleriat voidaan järjestää samalla tavalla. Valitse Galleriat-valikosta galleria ja vedä se haluamaasi paikkaan. Jos sinulla on profiilisivu ja päätät jakaa gallerioita, kun Julkaise profiilisivulla -vaihtoehto on käytössä, tässä asetettu järjestys määrittää, miten galleriat näkyvät profiilissasi.

Voit myös käyttää oikeassa yläkulmassa olevaa Lajittele-painiketta. Jos napsautat sitä, saat näkyviin erilaisia lajitteluvaihtoehtoja gallerioillesi ja kuvillesi:
Luontipäivämäärä: Tämä vaihtoehto lajittelee kuvat niiden luontipäivämäärän mukaan.
Nimi: Lajittelee kuvat aakkosjärjestykseen nimen mukaan.
Lajittele indeksin mukaan: Jokaiselle kuvalle annetaan kasvava indeksinumero, kun se ladataan, ja uudet kuvat saavat seuraavaksi korkeimman numeron. Jos vedät ja pudotat kuvia manuaalisesti, indeksinumeroa muutetaan vastaavasti.
Voit myös määrittää, onko lajittelujärjestys nouseva vai laskeva.

Gallerian tila

Galleriat näyttävät informatiivisen merkinnän, jonka avulla voit tarkistaa niiden tilan yhdellä silmäyksellä.
Validoinnissa: Tämä osoittaa, että galleriaan ladattuja kuvia tarkistetaan parhaillaan. Gallerian tila muuttuu automaattisesti, kun kuvat on tarkistettu ja hyväksytty.
Yksityinen: Tämä tarkoittaa, että galleria ja sen sisältämät valokuvat näkyvät vain sinulle, gallerian omistajalle, eivätkä ne ole muiden saatavilla.
Jaettu: Tämä tarkoittaa, että galleria on muiden käytettävissä sen Jaa-asetuksissa määrittämiesi asetusten mukaisesti. Jaettu linkki on käytettävissä, jotta muut voivat käyttää ja tarkastella galleriaa. Kuvia ei ole asetettu myytäväksi.
Kaupallinen: Tämä tarkoittaa, että tilaamisen salliminen -vaihtoehto on käytössä. Tämä tarkoittaa, että galleriassa olevia valokuvia voi ostaa sen Myyntiasetuksissa asettamasi hinnaston ja määrityksen mukaisesti.
Deaktivoitu: Tämä osoittaa, että galleriaa ei enää jaeta eikä se näin ollen ole enää kaupallinen (vaikka se olisi ollutkin). Galleria on käytännössä piilotettu julkiselta näkyvyydeltä.

Gallerioiden tila