Soft proof Lightroomissa, Photoshopissa ja muissa ohjelmissa

Soft proof Lightroomissa, Photoshopissa ja muissa ohjelmissa

Täältä löydät tietoa pehmeän vedoksen määrittämisestä Lightroomissa ja Photoshopissa. Annamme myös vinkkejä siitä, voitko käyttää soft proofia myös muissa ohjelmissa.

Asenna profiili

Ensin sinun on ladattava tuotteellesi vastaava profiili. Löydät ICC-profiilit täältä ZIP-muodossa. Kun olet ladannut tiedoston, pura se ja tuo profiili:

macOS: Kopioi profiili Library > ColorSync > Profiles -kansioon
Windows: Napsauta profiilia hiiren kakkospainikkeella ja valitse Asenna profiili

Profiilia ei saa missään tapauksessa upottaa tiedostoon. Kuvatiedot on lähetettävä meille RGB-muodossa riippumatta siitä, minkä tuotteen olet valinnut.

Soft proof Lightroom Classicissa

Pehmeä vedos on käytettävissä RGB-profiileille. Huomaa, että CMYK-profiileja (kuten akryylilasi, metallituloste, PVC-vaahtokartonki, kangas jne.) voidaan käyttää vain Photoshopin soft proofissa.

1 Soft proof -asetukset

Napsauta LightroomissaDevelop (Kehitä ) -valikkorivillä ja valitse Soft Proofing (Pehmeä todentaminen ) -valintaruutu. Tausta muuttuu valkoiseksi, mikä osoittaa, että olet soft proofing -tilassa. Oikeassa yläkulmassa näkyy myös Proof Preview.

Lightroomin ylävalikko

Lightroomin pehmeän todentamisen valintanappi

Lightroomin pehmeän todentamisen näkymä

Oikeaan sarakkeeseen ilmestyy Soft proofing -valikko. Vedä Profiili-valikko alas ja valitse Muu. Avautuu ikkuna, jossa näkyvät asennetut ICC-profiilit. Merkitse haluamasi väriprofiilin ruutu ja paina OK.

Histogrammin alla oleva profiilikenttä muuttuu näyttämään juuri lisätyn ICC-profiilin. Asetukset on määritettävä aktiivisen ICC-profiilin mukaisesti. Voit tarkistaa tämän ICC-profiilit-sivultamme.

Esimerkiksi Glossy Poster ICC-profiilin Intent on asetettava suhteelliseksi ja Simulate Paper & Ink (Simuloi paperia ja mustetta ) -valintaruudun valintaruutu on poistettava.

Saal Digital ICC-profiili Lightroomissa

Kun kaikki sopivan ICC-profiilin asetukset on määritetty ja kun Soft Proofing -valintaruutu on ruksattu, valokuva näytetään kyseisen profiilin värien mukaisesti. Kaikki valokuvaan tehtävät säädöt tulisi tehdä Soft Proofing -toiminnon ollessa käytössä, koska lopputulos on tällainen.

2 Vie valmis kuva

Jos kuva näkyy oikein soft proof -asetuksella ja näyttää haluamaltasi, olet nyt valmis viemään kuvan. Siirry kohtaan Tiedosto > Vie ja anna haluamasi asetukset.
Huomaa, että tiedostoasetusten on oltava RGB-väriavaruudessa väriavaruudenalla ja että SaalDigital-profiilia ei saa asettaa!

Lightroomin tiedostoasetukset

Soft proof Photoshopissa

Soft proof on käytettävissä Photoshopissa RGB- ja CMYK-profiileille.

1 Soft proof -asetukset

Tuo kuva, jonka haluat esikatsella, Photoshopiin. Avaa Soft proof -valintaikkuna napsauttamalla ylävalikon Näytä-painiketta ja valitsemalla Proof-asetus > Mukautettu.

Photoshopin proof-asetusvalikko

Custom Proof Condition -ikkuna tulee näkyviin. Valitse simuloitava laite-kohdasta ICC-profiili, jonka olet ladannut ja haluat testata. Muut asetukset on täytettävä kunkin profiilin tarpeiden mukaan. Nämä voi tarkistaa ICC-profiilit-sivultamme.

Esimerkiksi FineArt Baryta ICC-profiilin kohdalla Preserve RGB Numbers (Säilytä RGB-numerot ) ei saa olla valittuna, Rendering Intent (Esitystarkoitus ) on asetettu Relative Colorimetric (Suhteellinen värimittaus) -asetukseksi, Black Point Compensation (Mustan pisteen kompensointi ) on valittuna ja Simulate Paper Colour (Simuloi paperiväriä ) ei ole valittuna.

Photoshopin mukauttaminen proof-ehto -valikko

Tallenna lisätty profiili, jonka kaikki parametrit on täytetty, napsauttamalla Save (Tallenna ). Napsauta OK, kun olet valmis. Photoshopin aktiivinen väriprofiili on nyt juuri lisäämäsi profiili.

Kuva näytetään tämän asennetun profiilin väriasetusten mukaisesti, ja se olisi lopputulos. Kaikki säädöt on tehtävä ICC-profiilin ollessa aktivoituna soft proofina.

Vaihtoehdon Näytä > Proof-värit kautta voit nyt tarkastella kuvaa profiilin kanssa tai ilman sitä. Vaihtoehtoisesti voit aktivoida tai poistaa profiilin käytöstä pikanäppäimellä Ctrl + Y (Windows) tai Cmd + Y (macOS).

Photoshop view proof colours

Huomaa, että joidenkin tuotteidemme, kuten seinätaiteen ja korttien, profiilit ovat CMYK-värejä, jotka ovat vain simuloituja. Sinun on lähetettävä meille kuvasi RGB-muodossa.

2 Tallenna lopullinen kuva

Jos olet tyytyväinen kuviesi väreihin, tallenna ne, ja ne ovat valmiita painettaviksi. Voit käyttää niitä Saal Design -ohjelmistossamme tai verkkokaupassamme.

Voinko käyttää Soft proofia muissa ohjelmissa?

Yleensä suosittelemme Lightroomin ja Photoshopin käyttämistä soft proofingiin. Joissakin tapauksissa tarkimman värintoiston edellyttämiä asetuksia ei voi tehdä muissa ohjelmissa.

Capture One Pro:

ICC-profiilimme voidaan valita asennuksen jälkeen kohdasta Näytä > Proof-näyttö profiilia varten. Muita tärkeitä asetuksia, kuten renderöintiprioriteettia, mustan pisteen kompensointia tai paperin värisimulointia, ei kuitenkaan valitettavasti voi tehdä kyseiselle ICC-profiilille. Siksi emme suosittele Capture Onen soft proofing -toiminnon käyttämistä työnkulussamme. Ilman tarvittavia asetuksia väritarkkuutta ei voida taata.

Affinity Photo:

Asennuksen jälkeen ICC-profiilimme voidaan valita Proofing-profiiliksi valikosta Adjustment > Softproof. Kuva näkyy tällöin soft proofissa. Vaikka Render Intent ja Black Point Compensation voidaan asettaa, Simulate Paper Colour -toiminto puuttuu.

Photoshop Elements:

Soft proof -toiminto ei valitettavasti ole käytettävissä.

 

Kieliasetuksesi ei vastaa tämän verkkosivuston kieltä. Ole hyvä ja valitse:

Kieliasetuksesi ei vastaa tämän verkkosivuston kieltä. Ole hyvä ja valitse: