Kalenteri

Kalenteri

Saatavilla on useita erilaisia kalentereita, jotka kaikki voidaan yksilöidä. Voit valita kalenterin ulkoasun, lisätä juhlapyhiä ja tärkeitä päivämääriä sekä valita kuvia luodaksesi ainutlaatuisen tuotteen.

Tuotteen mukauttaminen

Kuten muidenkin valokuvatuotteiden kohdalla, kun olet valinnut kalenterin tuotevalintaikkunasta, voit määrittää sen materiaalivaihtoehdot. Voit mukauttaa kalenterin kokoa ja pintamateriaalia. Voit myös valita kalenterin tyypin: kuukausikalenteri näyttää viikonpäivät kalenterivuoden mukaan, kun taas ikuinen kalenteri ei ole sidottu tiettyyn vuoteen tai viikonpäivään, ja sitä voi käyttää milloin tahansa.

Kalenterin määritysikkuna

Kalenterin ja pöytäkalenterin tapauksessa voit myös valita haluamasi kalenterin ulkoasun. Voit muokata sen värejä ja fontteja myöhemmin. On myös mahdollisuus poistaa kalenteritaulukko merkitsemällä rasti ruutuun Ilman kalenteritaulukkoa. Kun olet muokannut kalenterin mieleiseksesi, jatka valitsemalla Suunnittelu.

Suunnittelutilat

Kuten valokuvakirjojen kohdalla, voit valita kolmen eri suunnittelutilan välillä, kun sijoitat kuvia kalenterisi sivuille:

Kalenterin suunnittelutilat

Yhden minuutin kalenteri on nopea ja automaattinen tapa luoda kalenteri. Kun valitset haluamasi kuvat valmiiksi ja määrittelet parametrit ja suunnittelulinjan, online-suunnittelija luo kalenterin puolestasi. Kun se on luotu, voit muokata sitä haluamallasi tavalla. Voit muuttaa ulkoasua ja suunnittelulinjaa sekä lisätä, muuttaa tai poistaa kuvia, tekstiä ja esineitä.

AutoLayoutin avulla voit suunnitella kalenterisi sivu kerrallaan. Verkkosuunnittelija avaa tyhjiä sivuja, joilla on vain kalenteri. Aloittaaksesi suunnittelun sinun on lisättävä kuvia projektiisi vasemmassa sarakkeessa. Kun kuvat on lisätty, voit valita useita kuvia ja sijoittaa ne kalenteriin alareunassa olevan Insert Image (Lisää kuva ) -painikkeen avulla käyttäen ehdotettuja asetteluja. Voit halutessasi valita eri asetteluja oikeasta sarakkeesta. Kaikkia kalenteriin sijoitettuja kohteita voidaan muokata ja niihin voidaan lisätä tekstiä. Huomaa, että objektien muokkaaminen tai tekstin lisääminen poistaa AutoLayout-ominaisuuden käytöstä, joten voit sijoittaa objektit vapaasti haluamallasi tavalla. Voit myös vetää valokuvia suoraan sivuille. Jos vedät kuvan sivulle, se sijoitetaan sinne ja sen pitäisi olla oikein sijoitettu. Lisäksi näkyviin tulee As background -vaihtoehto, jonka avulla voit asettaa kuvan taustaksi.

PDF Upload (PDF-lataus ) mahdollistaa ulkoisella ohjelmistolla luodun valmiiksi suunnitellun kalenterin lataamisen. Lisätietoja on Professional Zone-osiossa.

Tarkempi selitys eri suunnittelutiloista on vastaavassa artikkelissa.

Kalenteri

Kun olet valinnut suunnittelutilan, Kalenterin mukautusikkuna tulee näkyviin ennen kuin Online-suunnittelija avautuu.

Kalenterin mukautusikkuna

Vasemmalla näet kalenterin esikatselun, jossa ensimmäinen kuukausi on oletusarvoisesti valittu. Voit halutessasi valita toisen kuukauden ikkunan alaosassa olevasta Preview month (Esikatselukuukausi ) -ruudusta. Oikeanpuoleisessa sarakkeessa on määritystyökalut, jotka on jaettu kahteen välilehteen: Ulkoasu ja Lomat.

Ulkonäkö

Appearance-välilehdellä voit mukauttaa kalenterin ulkoasua useilla eri vaihtoehdoilla. Sarakkeen yläosassa on kalenterin sisältövalinnat:

  • Vuosi-kentässä voit valita kalenterivuoden, joka määrittää, miten kunkin kuukauden päivät järjestetään.
  • Alkukuukausi-kentän avulla voit valita 12 kuukauden kalenterin alkukuukauden. Tämä antaa sinulle joustavuutta kalenterin luomisessa ja suunnittelussa. Jos esimerkiksi valitset kalenterin alkamiskuukaudeksi toukokuun 2024, kalenterisi viimeinen kuukausi on huhtikuu 2025.
  • Aktivoimalla Viikkonumerot-ruutu näytetään kalenterissa vuoden viikkonumero.
  • Kalenterin kieli -kentässä voit valita kalenterin kielen.
  • Koko-kentän avulla voit muuttaa kalenterin ja sen kokoisen sisällön kokoa.

Ulkoasu-välilehti oikeanpuoleisessa valikossa, jossa on kalenteriasetuksia

Oletusarvoisesti näyttöön tulee väripaletti, jossa on aiemmin valitsemasi kalenterimuotoilu. Voit joko valita jonkin annetuista esiasetuksista tai muokata kalenterisi kutakin väriä ja fonttia valitsemalla haluamasi vaihtoehdon alla olevista kentistä.

Värit kalenterin esiasetus

Tekstin värit -osion alla on laatikot, joista voit valita tietyt tekstin värit sunnuntaille, juhlapyhille, omille tapahtumille, kuukaudelle ja vuodelle sekä oletusarvolle (muulle tekstille). Kun napsautat mitä tahansa näistä laatikoista, avautuu värivalikko, jossa voit valita haluamasi värit. Lisäksi voit valita tietyn värin napsauttamalla Värinvalitsin-painiketta, jolloin avautuu ikkuna, johon voit syöttää halutun värin HEX-arvon.
Fonts (fontit ) -osiossa voit valita kalenterin, juhlapyhien ja kuukauden eri fontit. Kohdassa Kalenterin tausta voit valita kalenterin taustavärin ja säätää sen peittävyyttä.

Lomat

Klikkaa ylhäällä olevaa Holidays-välilehteä näyttääksesi sen vaihtoehdot. Voit valita maan ja alueen niille varatuista kentistä. Kun olet valinnut, valitun sijainnin yleiset vapaapäivät näytetään ja lisätään automaattisesti kalenteriisi. Jos haluat poistaa jonkin näistä juhlapyhistä, napsauta juhlapyhän vieressä olevaa kolmen pisteen painiketta ja valitse Poista. Jos et halua, että juhlapyhiä tai omia tapahtumia näytetään kalenterissa, poista valintaruutu Näytä juhlapyhät ja omat tapahtumat.

Lomat-välilehti kalenterin mukautusikkunassa

Lomien lisäksi voit lisätä omia tapahtumia tai tärkeitä päivämääriä, kuten syntymäpäiviä. Avaa ikkuna, jossa voit valita päivämäärän ja kirjoittaa tapahtuman nimen, napsauttamalla Lisää uusi -painiketta.

Lisää oma tapahtuma -ikkuna

Kun olet saanut kalenterin määrityksen valmiiksi, napsauta OK-painiketta.

Online-suunnittelijan kalenteri

Kalenterit on jäsennetty siten, että kansilehti ja sen jälkeen yksi sivu kuukautta kohden. Valitusta suunnittelutilasta riippuen kalenteriin voi olla jo sijoitettu kuvia, ja niitä voidaan muokata milloin tahansa muiden kohteiden ohella. Tekstiä, leikekuvia, täytelaatikoita, taustoja ja lisäkuvia voidaan lisätä, muokata tai poistaa kullakin sivulla.
Myös itse kalenteria voidaan muokata täältä käsin. Napsauttamalla oikeassa sarakkeessa olevaa Kalenteri-painiketta saat kalenterin määritystyökalut näkyviin. Huomaa, että Kalenteri-painike on näkyvissä kuukausisivuilla, mutta se ei ole näkyvissä kansisivulla, koska siellä ei ole kalenteria.

Kalenterin muokkausvaihtoehdot suunnittelijassa

Tästä voit lisätä juhlapyhiä ja määrittää kalenterin ulkoasun. Tekemäsi muutokset koskevat verkkosuunnittelijassa avoinna olevaa sivua/kuukautta. Voit esimerkiksi valita jokaiselle kuukaudelle eri värin. Jos haluat soveltaa muutoksia kaikkiin kuukausiin, napsauta yläreunassa olevaa Kaikille sivuille-painiketta.

Perhekalenteri

Perhekalenteri tarjoaa kätevästi jokaiselle perheenjäsenelle oman sarakkeen, johon he voivat lisätä omia päivämääriään ja tapahtumia. Kalenterin ulkoasu on ainutlaatuinen ja mukautuu lisättyjen perheenjäsenten määrän mukaan.

Perhekalenterin mukautusikkuna

Kalenterin määritysikkunassa on Perheenjäsenet-välilehti Ulkoasu ja Lomat-välilehtien vieressä. Voit lisätä perheenjäsenen yksinkertaisesti napsauttamalla Lisää uusi -painiketta. Esiin tulee ikkuna, johon voit syöttää henkilön nimen.

Lisää perheenjäsen -ikkuna

Kun olet syöttänyt nimen, napsauta Lisää, ja kalenteriin lisätään sarake, jossa on henkilön nimi. Jos haluat muuttaa tai poistaa perheenjäsenen, napsauta kolmea pistettä, jotka näkyvät hänen nimensä vieressä.

Perheenjäsenet-välilehti näkyy, kun jäsenet on lisätty

Kun lisäät perhekalenteriin lomapäiviä, voit määrittää ne tietylle perheenjäsenelle. Napsauta Lomat-välilehdeltä Lisää uusi, jolloin avautuu ikkuna, jossa voit valita päivämäärän, syöttää tapahtuman nimen ja valita sopivan perheenjäsenen. Kun olet täyttänyt tiedot, lisää loma kalenteriin napsauttamalla Lisää.

Lisää oma tapahtuma -ikkuna perheenjäsen mukaan lukien

 

Kieliasetuksesi ei vastaa tämän verkkosivuston kieltä. Ole hyvä ja valitse:

Kieliasetuksesi ei vastaa tämän verkkosivuston kieltä. Ole hyvä ja valitse: