Hankkeiden hallinnointi

Hankkeiden hallinnointi

Jos sinulla on tili ja olet kirjautuneena sisään, voit tallentaa projektisi Saal Cloudiin ja käyttää niitä millä tahansa laitteella Online Designerin kautta. Näin voit työstää suunnitelmiasi omaan tahtiisi ja tallentaa ne myöhempää käyttöä varten.

Tallenna projekti

Suunniteltu valokuvakirja

Voit tallentaa projektisi yksinkertaisesti napsauttamalla Online Designer -ohjelman ylävalikossa olevaa Save-painiketta. Esiin tulee ikkuna, jossa sinua pyydetään antamaan projektillesi nimi. Kun olet syöttänyt haluamasi nimen, napsauta Tallenna. Jos projektisi on jo tallennettu, Tallenna-painiketta napsauttamalla avautuu sama ikkuna olemassa olevalla projektin nimellä. Tallenna tekemäsi muutokset napsauttamalla Tallenna uudelleen. Jos muutat nimeä esimerkiksi lisäämällä siihen numeron, kuten 02, projektista luodaan kopio uudella nimellä, mutta alkuperäiseen projektiin tämä ei vaikuta.

Tallenna projekti -ikkuna

Projektit-valikko

Kaikkia tallennettuja projekteja voi helposti hallita Projektit-valikossa. Pääset tähän valikkoon napsauttamalla vastaavaa painiketta Online Designer -ohjelman ylävalikossa tai vasemmanpuoleisesta valikosta, kun olet kirjautunut sisään.

Projektit-kansio

Jokaisesta projektista on luetteloitu sen tila, tuotetiedot ja otsikko, jolla se on tallennettu. Projektin valitseminen tuo esiin oikealla olevan sarakkeen, jossa on erilaisia hallintavaihtoehtoja. Klikkaamalla Muokkaa projektia voit avata projektin Online Designerissa. Voit myös lisätä projektin ostoskoriin, muuttaa sen asetuksia, kopioida sen, muuntaa sen toiseksi artikkeliksi, poistaa sen ja paljon muuta. Nämä ja muut ominaisuudet ovat käytettävissä Photo Portal -tilin avulla. Sen avulla voit käyttää ilmaista tallennustilaa, jakaa projekteja ja valokuvia, saada palautetta, luoda profiilisivun ja sinulla on jopa mahdollisuus ansaita rahaa valokuvaustyöstäsi. Jos haluat tutustua kaikkiin tilivaihtoehtoihin ja käytettävissäsi oleviin etuihin, suosittelemme sinua vierailemaan Saal Photo Portalissa.

Näytettävät asetukset ja toiminnot

Löytääksesi helposti tiettyjä projekteja voit käyttää yläreunassa olevaa hakukenttää ja soveltaa suodattimia ja lajitteluvaihtoehtoja napsauttamalla hakukentän vieressä olevaa suodatinkuvaketta.

Hakukenttä ja suodatusvaihtoehdot

Projektikansiot

Voit järjestää työsi tehokkaasti luokittelemalla projektit kansioihin. Voit luoda uuden kansion napsauttamalla Lisää ja valitsemalla Uusi kansio. Anna haluamasi nimi ja napsauta Luo. Kansio ilmestyy Projektit-valikkoon. Jos haluat siirtää projektin kansioon, klikkaa projektin vieressä olevaa kolmen pisteen kuvaketta avataksesi sen vaihtoehdot tai valitse projekti, jolloin sen tiedot ja toiminnot näkyvät oikeanpuoleisessa sarakkeessa. Toiminnot-osiossa on Siirrä kohteeseen -painike. Sitä napsauttamalla saat luodut kansiot näkyviin, jolloin voit siirtää projektin johonkin niistä.

Projekti on valittu siirrettäväksi kansioon

Kansion valitseminen näyttää sen sisältämät projektit. Kun olet kansiossa, voit Lisää-painikkeella luoda alikansioita organisaatiorakenteen parantamiseksi.

Kansion sisällä, kun kansiovaihtoehdot ovat näkyvissä

Napsauttamalla kansion vieressä olevaa kolmen pisteen painiketta saat näkyviin valikon, jonka avulla voit siirtää kansioon toiseen paikkaan, nimetä kansion uudelleen tai poistaa sen.

Jaa projekteja

Yksi Online Designer -ohjelman käytön ja tilin omistamisen eduista on mahdollisuus jakaa valokuvaprojekteja muiden kanssa. Näin voit saada palautetta. Jos haluat jakaa projektin, siirry projektikansioosi ja valitse projekti, jonka haluat jakaa. Pääset jakamisvaihtoehtoihin napsauttamalla Share settings (Jaa asetukset ) oikeassa sarakkeessa.

Projekti valittu projektikansiossa

Online Designerista löydät ylävalikosta Jaa-painikkeen. Tämä avaa Save Project -ikkunan, jonka jälkeen Share settings -ikkunassa voit aktivoida jakamisen.

Jaa-asetukset-ikkuna pois käytöstä

Kun jakaminen on aktivoitu, näkyviin tulee erilaisia vaihtoehtoja, joiden avulla voit mukauttaa, miten jaat projektisi.

Jaa-asetusten vaihtoehdot

Voit suojata jaetun projektin salasanalla. Sinun on jaettava salasana manuaalisesti käyttäjille, jotta he voivat käyttää sitä. Jaettu linkki projektiisi on käytettävissä tässä, jolloin voit kopioida, avata tai lähettää sen sähköpostitse. Jos tililläsi on yhteystietoja, voit jakaa projektin suoraan heidän kanssaan valitsemalla Jaa yhteystietojen kanssa. Voit myös syöttää jaetun otsikon ja kuvauksen, lisätä käännöksiä ja halutessasi jopa julkaista projektin profiilisivullasi.

Jaettu projekti

Kun olet määrittänyt jakamisasetukset, napsauta Tallenna. Projektisi tila päivittyy projektikansiossa jaetuksi. Voit lopettaa projektin jakamisen milloin tahansa siirtymällä Jaa-asetuksiin ja poistamalla Aktivoi jakaminen-valinnan.

Poistettujen projektien palauttaminen roskakorista

Jos olet poistanut verkkoprojektin viimeisten 30 päivän aikana, voit palauttaa sen. Sinun on oltava kirjautuneena sisään tätä varten. Kun olet kirjautunut sisään, siirry Projects-kansioon. Napsauta oikeassa yläkulmassa olevaa suodatinpainiketta ja valitse Näytä poistetut.

Suodattimen vaihtoehdot

Kierrätyskori avautuu, ja se sisältää kaikki viimeisten 30 päivän aikana poistetut projektit. Napsauta projektia, jonka haluat palauttaa. Kun projekti on valittu, oikealla näkyy sarake, jossa on kaksi toimintoa:
Palauta elementit palauttaa valitun projektin Projektit-valikkoon.
Poista peruuttamattomasti poistaa valitun projektin pysyvästi roskakorista ja vapauttaa vastaavan tallennustilan.

Roskakori-kansio ja palautusvaihtoehto

Lisäksi Tyhjennä roskakori -painikkeen napsauttaminen poistaa lopullisesti kaikki roskakorissa olevat projektit.
Voit palata Projektit-kansioon napsauttamalla suodattimen ristiä: Näytä poistetut.