Hinnastot

Hinnastot

Jotta voit myydä valokuvatuotteita, sinun on ensin luotava hinnastot, joissa määrittelet kaikki myytävien tuotteiden kriteerit, niiden ominaisuudet ja hinnat. Kun nämä hinnastot on luotu, ne ovat käytettävissä gallerioissasi, kun Salli tilaaminen -vaihtoehto on aktivoitu.
Kaikki luodut hinnastot näkyvät Myyntipaneelin Hinnastot-valikossa. Niitä voidaan muokata milloin tahansa napsauttamalla Muokkaa-painiketta. Voit luoda niin monta hinnastoa kuin haluat.

Hinnaston paneeli

Voit luoda hinnaston napsauttamalla Lisää-painiketta. Uusi myyntihinnasto -valikko tulee näkyviin.

Uusi myyntihinnasto -valikko

Ensimmäiseksi määritetään Perusasetukset. Tässä sinun on annettava hinnastolle otsikko. Tämä nimi näkyy vain sinulle, eikä sitä jaeta asiakkaillesi. Voit asettaa hinnaston oletushinnaston. Näin se aktivoituu oletusarvoisesti, kun sallit jonkin galleriasi kaupallistamisen. Ja halutessasi voit aktivoida Hinnan kaunistajan pyöristämään hinnat automaattisesti.

Hinnaston perusasetukset

Määritä tuotteet

Perusasetusten alapuolelta löydät käytettävissä olevat eri valokuvatuotekategoriat. Sinun on aktivoitava ne, jotka haluat asettaa hinnastoosi.

Tuotekategoria poistettu käytöstä

Heti kun tuotekategoria on aktivoitu, uudet vaihtoehdot tulevat näkyviin. Voit aktivoida ja deaktivoida kussakin kategoriassa käytettävissä olevat tuotteet erikseen.

Tuotteet Wall Art -luokassa

Voit myös lajitella valokuvatuotteiden näkymisjärjestyksen niin, että valitsemasi tuote näkyy ensimmäisenä. Voit tehdä tämän yksinkertaisesti napsauttamalla kunkin tuotteen oikealla puolella näkyviä nuolia ja siirtämällä sitä ylös- tai alaspäin haluamallasi tavalla.Voit muuttaa sekä valokuvatuotteiden luokan että luokan sisällä olevien valokuvatuotteiden esiintymisjärjestystä.

Hintojen asettaminen

Voit määrittää kunkin tuotteen lisämaksun. Tämä lisämaksu lisätään tuotteen ostohintaan ja se vastaa voittoa, jonka saat jokaisesta myydystä tuotteesta. Voit määrittää erityyppisiä lisämaksuja.
Oletusarvoisesti on valittu Kiinteä jokaiselle tuotteelle, jolloin voit määrittää kunkin tuotteen myyntihinnan manuaalisesti. Jos napsautat Configuration (Määritys) -painiketta, näet kyseisen tuotteen määrityspaneelin.

Kiinteä kullekin tuotteelle -määritysvalikko

Täällä voit määrittää kaiken valokuvatuotteeseen liittyvän ja nähdä yksityiskohtaisia tietoja sen hinnasta seuraavasti:
Saal Digital List price. Näyttää tietyn tuotteen listahinnan Saal Digitalissa.
Ostohinta. Näyttää omakustannushinnan, jolla kyseinen tuote on tuotettu sinulle.
Myyntihinta. Ilmoittaa tietyn tuotteen asettamasi hinnan. Tämä on hinta, joka näytetään galleriassa tämän hinnaston kanssa.
Voitto. Näyttää voiton, jonka ansaitset asetetun myyntihinnan ja ostohinnan perusteella.

Voit aktivoida tai deaktivoida kunkin artikkelin tarpeidesi mukaan. Oletusarvoisesti kaikki valokuvatuotteen sisällä olevat artikkelit on valittu esiasetetun myyntihinnan ja voiton kanssa. Voit helposti muuttaa kaikkien artikkelien lisämaksun absoluuttiseksi tai prosenttityyppiseksi ensimmäisessä paneelissa.

Sovelletaan lisämaksua valittuun artikkelivalikkoon

Voit määrittää tietyn kokoonpanon oletusarvoisesti valittavaksi, kun se valitaan ostettavaksi Galleriassa.

Esivalittu artikkelivalikko

Voit käyttää suodattimia ja hakutyökalua löytääksesi nopeasti kaikki artikkelit, joissa on määrittelemäsi ominaisuudet. Näin on helppo aktivoida vain ne artikkelit, joissa on haluamasi ominaisuudet.

Konfiguraattorissa käytetyt suodattimet

Voit myös päättää lopullisen hinnan, jolla kukin tuote myydään, syöttämällä yksinkertaisesti arvon Myyntihinta-sarakkeeseen. Kun olet tehnyt asetukset, napsauta Tallenna.

Kiinteä jokaiselle tuotteelle -vaihtoehdon lisäksi voit valitaAbsoluuttinen, jolloin voit asettaa kiinteän lisämaksun, ja Prosentti, jolloin voit asettaa prosentuaalisen lisämaksun.Lisämaksutyypit

Kun nämä vaihtoehdot on valittu, voit napsauttaa Configuration (Määritys ) -painiketta aktivoidaksesi tai deaktivoidaksesi kunkin tuotteen eri määritysvaihtoehdot. Konfiguroitavasta tuotteesta riippuen löydät erilaisia vaihtoehtoja sen mukauttamiseksi. Kun olet valmis, sinun on tallennettava konfiguraatio.

Kuva vaihdettavan kehyksen konfiguraattorissa

Hinnaston muokkaaminen tai poistaminen

Kun olet luonut hinnastot, voit muokata niitä tai poistaa ne milloin tahansa. Voit tehdä sen yksinkertaisesti napsauttamalla oikealla puolella näkyvää jakoavaimen kuvaketta.

Muokkaa mitä haluat, ja jos haluat poistaa sen, löydät oikeasta yläkulmasta roskakorikuvakkeen.

Lisämaksutyypit

Milloin käytetään kunkin tuotteen lisämaksutyypin Korjattua

Harkitse Kiinteä kullekin tuotteelle -hinnoittelutyypin käyttämistä, kun haluat hallita tarkasti yksittäisten tuotteiden hinnoittelua niiden ainutlaatuisten ominaisuuksien ja arvon perusteella. Voit käyttää tätä hinnoittelutapaa, jos sinulla on rajoitettu painos tai eksklusiivinen valokuvakokoelma, jonka erityisominaisuudet erottavat ne muusta tarjonnasta. Tuotekohtaisen kiinteän hinnoittelun avulla voit strategisesti asettaa tietyille valokuville korkeamman hinnan ja säilyttää samalla johdonmukaisen hinnoittelustrategian muulle portfoliollesi.

Huomaa, että Saal Digital Professional -tilillä on luonnostaan 35 % -alennus, jota sovelletaan listahintoihin. Näin ollen Ostohinta-sarakkeessa näkyvät hinnat sisältävät jo tämän alennuksen ja ovat siksi Saal Digitalin listahintoja alhaisempia. Tämä antaa sinulle, jolla on Saal Digital Professional -tili, joustavuutta asettaa kunkin artikkelin myyntihinta Saal Digitalin listahintaa alhaisemmaksi, vaikka onkin tärkeää huomata, että tämä voi johtaa pienempiin tuloihin.

Milloin Prosenttilisäystyyppiä kannattaa käyttää?

Harkitse prosenttilisän käyttämistä, kun haluat tarjota joustavaa hinnoittelua valokuvien arvon tai koon perusteella. Prosenttilisien avulla voit mukauttaa eri valokuvatuotteiden hintaa suhteessa vaihtelevien tuotantokustannusten mukaan ja säilyttää samalla tasaisen voittomarginaalin. Tämä lähestymistapa on ihanteellinen, jos tarjoat monenlaisia, laadultaan ja kooltaan vaihtelevia tuotteita, jolloin asiakkaat voivat vapaasti valita budjettiinsa ja mieltymyksiinsä parhaiten sopivan vaihtoehdon.

Milloin Absoluuttinen lisämaksutyyppiä kannattaa käyttää?

Absoluuttinen lisämaksu toimii hyvin, kun haluat asettaa kuvillesi kiinteän perusvoiton ja kattaa sillä lisäkustannukset, joihin koon tai arvon vaihtelut eivät vaikuta. Käytä absoluuttista lisämaksua varmistaaksesi, että erityiskustannukset katetaan riittävästi ilman, että luotat pelkästään tuotteen ominaisuuksiin. Absoluuttiset lisämaksut ovat erityisen hyödyllisiä, jos sinulla on standardoituja tuotteita, joiden tuotantokustannukset ovat yhdenmukaiset, ja haluat säilyttää johdonmukaisen voittomarginaalin kaikissa listauksissasi.

Digitaaliset tiedostot

Valokuvatuotteiden lisäksi voit myydä tai asettaa digitaaliset tiedostosi saataville ilmaiseksi. Lisätietoja on artikkelissa Tiedostojen lataaminen.

Tietyn kuvan hinnasto

Voit määrittää yksittäiselle kuvalle tietyn hinnaston. Tämä on hyödyllistä, jos haluat esimerkiksi myydä ryhmäkuvan tietyssä muodossa tietyllä hinnalla. Voit tehdä tämän avaamalla gallerian ja valitsemalla kuvan. Kaikki kuvaa koskevat tiedot tulevat näkyviin oikealla olevaan valikkoon. Napsauta Myynti -välilehteä nähdäksesi kaikki myyntitiedot. Täältä löydät hinnaston pudotusvalikon.

Galleriassa valittu kuva

Oletuksena on valittu Käytä hinnastoa galleriasta. Sinun tarvitsee vain valita hinnasto, jonka haluat aktivoida kyseiselle kuvalle. Kun olet valinnut, valitse Tallenna muutokset.

Kuvan hinnaston vaihtoehdot

Kun avaat gallerian, näet, että valitsemasi kuva tarjoaa kyseiselle kuvalle määritetyn hinnaston tuotteet ja hinnat.

Hinnoittelustrategia: Yleisiä vinkkejä

Lisäksi tässä on joitakin yleisiä vinkkejä, joiden avulla voit hinnoitella valokuvasi tehokkaasti:

  1. Laske tuotantokustannukset: Aloita määrittelemällä kunkin valokuvatuotteen tuottamiseen liittyvät kustannukset ottaen huomioon yrityksesi muut kulut. Ota nämä kustannukset huomioon hinnoittelustrategiassasi.
  2. Tutki markkinoita: Analysoi samankaltaisten valokuvien ja tuotteiden hintoja omalla markkinarakollasi. Näin saat käsityksen siitä, minkä hintahaarukan asiakkaat ovat valmiita maksamaan.
  3. Arvioi työtäsi: Hinnoittele työsi sen taiteellisten ansioiden ja vetovoiman perusteella ja ota huomioon valokuvien ottamiseen ja muokkaamiseen käytetty aika ja vaivannäkö. Varaa kohtuullinen marginaali luovalle työllesi.
  4. Tarjoa erilaisia hintavaihtoehtoja: Tarjoa eri kokojen tai formaattien hinnoitteluvaihtoehtoja eri budjeteille sopiviksi.
  5. Laatu verrattuna määrään: Löydä tasapaino useampien valokuvien myymisen alhaisemmalla hinnalla ja harvempien valokuvien myymisen korkeammalla hinnalla välillä. Mieti, miten kukin lähestymistapa vastaa liiketoimintasi tavoitteita.
  6. Tarjoa kampanjoita: Luo yksinoikeuden tunnetta tarjoamalla rajoitetun ajan tarjouksia parhaista valokuvistasi korkeampaan hintaan.
  7. Arvoseteleitä: Tarjoa alennuksia, kun asiakkaat ostavat useita vedoksia tai tuotteita yhdessä.
  8. Testaa ja säädä: Aloita kilpailukykyisillä hinnoilla, ja kun saat tietoa asiakkaiden mieltymyksistä ja myynnin suuntauksista, säädä hintoja niiden mukaisesti. Seuraa kilpailijoiden hinnoittelua ja varmista, että hintasi ovat kilpailukykyiset markkinoilla ja säilyttävät samalla kannattavuuden.
  9. Seuraa kannattavuutta: Tarkastele säännöllisesti myyntitietoja ja kustannuksia varmistaaksesi, että saat voittoa jokaisesta myynnistä.
  10. Brändin tunnettuus: Hinnoittele valokuvasi tavalla, joka kuvastaa brändisi arvoa. Vältä liian alhaisia hintoja, sillä se voi heikentää brändisi koettua laatua.

Muista, että hinnoittelu on liiketoimintasi dynaaminen osa-alue, ja on tärkeää tarkistaa ja päivittää hinnoittelustrategiaasi säännöllisesti muuttuvien markkinaolosuhteiden, asiakaspalautteen ja liiketoiminnan tavoitteiden perusteella.

 

Kieliasetuksesi ei vastaa tämän verkkosivuston kieltä. Ole hyvä ja valitse:

Kieliasetuksesi ei vastaa tämän verkkosivuston kieltä. Ole hyvä ja valitse: