Optimoi PDF-tiedostosi

Optimoi PDF-tiedostosi

Kun olet luonut PDF:n, avaa PDF Adobe Acrobat Pro -ohjelmassa ja valitse "Tiedosto -> Tallenna nimellä -> Optimoitu PDF". Säädä seuraavat asetukset:

Yhteensopivuus: "Säilytä olemassa oleva"

 • Kuvat: tässä suosittelemme "Bicubic Downsampling to" 300 tai 301 ppi kuville, jotka ovat yli 300 ppi (JPEG, maksimaalinen laatu).
 • Fontit: rastita valintaruutu "Älä poista mitään fontteja".
 • Läpinäkyvyys: valitse "High Resolution".
 • Discard Objects (Hylkää kohteet ): rastita kaikki valintaruudut paitsi seuraavat.
  - Muunna sileät viivat käyriksi
  - Tunnista ja yhdistä kuvapalat
 • Hävitä käyttäjätiedot: merkitse kaikki valintaruudut.
 • Clean Up: aseta objektien pakkausvaihtoehdoiksi "Compress document structure" (asiakirjan rakenteen pakkaaminen) ja rastita kaikki valintaruudut paitsi seuraavat
  - Käytä LZW-koodausta käyttävissä virroissa sen sijaan Flatea.
  - Hävitä viittaamattomat nimetyt kohteet
  - Optimoi PDF-tiedosto nopeaa verkkokatselua varten

Erityisesti Photoshopia varten
Jos käytät Photoshopin kaltaisia kuvankäsittelyohjelmia, suosittelemme tallentamaan kaksoissivut jpg-muodossa (laatu 10). Nimeä valokuvasi uudelleen juokseviksi numeroiksi (01..., 02..., ...); näin valokuvakirjasi tai kalenterisi täyttyy automaattisesti.

Monisivuisen PDF-tiedoston vienti Photoshopista
CS3: Photoshopissa on mahdollista tallentaa useampi kuin yksi asiakirja monisivuisena PDF-tiedostona. Valitse Tiedosto -> Automaatio -> PDF-esitys. Klikkaa "Lisää avoimia tiedostoja" avataksesi tarvittavat tiedostot ja valitse sitten "Monisivuinen asiakirja" tallentaaksesi kaikki tiedostot yhdeksi PDF-tiedostoksi.
CS4: CS4:ssä tämä toiminto on integroitu Adobe Bridgeen. Valitse tarvittavat tiedostot kansioista. Siirry sitten tulostuspaneeliin (Window -> Workspace -> Output; paneeli näkyy oikealla puolella). Valitse "PDF" ja aseta "Template" arvoksi "Custom". Nyt sinun on annettava tarkka sivukoko. Aseta välilehdellä "Layout" marginaalin (ylä- ja alareuna...) arvot nollaan. Voit jättää huomiotta välilehdet "Overlays", "Header", "Footer", "Playback" ja "Watermark" ja tallentaa asiakirjan lopuksi.

Erityisesti Scribusta varten
Scribus 1.4.4 voi upottaa fontteja PDF-tiedostoihin, kun taas muut vanhat versiot eivät tue tätä toimintoa. Jos et siis käytä uusinta versiota, fontit on muunnettava ääriviivoiksi (myös "convert to paths") ennen vientiä.

Huomaa: Vaikka monisivuisten valokuvaustuotteiden rakenne Scribuksessa on mahdollista kaksoissivuilla, PDF-viennissä kaksoissivut viedään erikseen yksittäisinä sivuina. PDF-tiedosto tarvitaan verkkokaupassa (valokuvakirjojen kanssa), mutta yhtenäisillä kaksoissivuilla, jotta tämä voidaan tulkita oikein. Jotta voit luoda aineistosi Scribuksessa, suosittelemme, että luot yksittäisen sivun kaksoissivun muotoon ja luot vastaavat merkit ja apuviivat.