Vianmääritys

Vianmääritys

Toisinaan ohjelmistossa voi esiintyä ongelmia tai virheilmoituksia. Tällaisia tapauksia varten olemme luoneet vaiheittaisen vianmääritysoppaan, jonka avulla voit yrittää korjata ongelman. Tässä oppaassa käydään läpi mahdollisten ongelmien tunnistaminen ja asianmukaisten ratkaisujen löytäminen.

Ensimmäisenä askeleena suosittelemme, että poistat väliaikaiset tiedostot. Monissa tapauksissa tämä ratkaisee ongelman. Jos ongelma kuitenkin jatkuu, suosittelemme, että tarkistat ja harkitset seuraavia vaihtoehtoja.

Väliaikaisten tietojen poistaminen

 1. Avaa Asetukset-valikko, johon pääsee yleensä hammasratas-kuvakkeen kautta.
 2. Etsi vaihtoehto Poista väliaikaiset tiedot ja valitse se.
 3. Rastita kaikki kolme vaihtoehtoa: Poista väliaikaiset tiedot, Poista ladatut mallit ja Poista pikkukuvat.
 4. Vahvista poisto valitsemalla Poista nyt.
 5. Näyttöön tulee valintaikkuna, joka ilmoittaa, että ohjelmisto on suljettava. Sulje ohjelmisto.
 6. Käynnistä ohjelmisto uudelleen prosessin loppuun saattamiseksi.
  Jos virheilmoitus tulee uudelleen, ota huomioon seuraavat vianmääritysvaiheet:

Kuvia ei voida näyttää/ladata

Jos kuvat eivät näy tai lataudu, ota huomioon seuraavat vianmääritysvaiheet:

 1. Aloita varmistamalla, että kuvat on tallennettu tuetussa tiedostomuodossa ja väriavaruudessa.
 2. Mahdollisten käyttöoikeusongelmien välttämiseksi voit myös kokeilla kuvien tallentamista työpöydälle.
 3. Varmista, että kansiot tai tiedostonumerot eivät sisällä hymiöitä. Jos niissä on, niiden poistaminen ratkaisee ongelman.

MacOS-käyttäjät, noudata näitä lisävaiheita:

 1. Anna suunnitteluohjelmistolle täysi pääsy kiintolevylle. Voit tehdä tämän menemällä järjestelmäasetusten Security > Privacy > Full Disk Access -osioon.
 2. Määritä kyseisessä osiossa suunnitteluohjelmisto sovellukseksi, jolla on oltava täysi levyn käyttöoikeus. Lisäämällä sen tähän kohtaan ohjelmiston pitäisi pystyä käyttämään kuvalähteitäsi.
 3. Varmista, että olet myöntänyt käyttöjärjestelmän asetuksissa Saal Design Programille pääsyn Apple Photos -ohjelmaan. Voit tehdä tämän menemällä kohtaan Järjestelmäasetukset > Tietosuoja ja suojaus > Kuvat. Ota luettelossa käyttöön Saal Digital -sovelluksen pääsy tulosteisiisi.

Tämän jälkeen sinun pitäisi pystyä käyttämään niitä.

Ongelmia kuvien käyttämisessä NAS:ssa tai pilvipalvelussa

Ongelmasi on se, että et pääse käsiksi NAS:iin (Network Attached Storage) tai pilvipalveluun tallennettuihin kuviin etkä voi tarkastella niitä. Voit korjata ongelman noudattamalla seuraavia ohjeita:

Määritä aseman kirjain: Kuvittele NAS tai pilvipalvelu digitaaliseksi tallennustilaksi. Jotta tietokone voi käyttää tiedostoja, se tarvitsee tietyn tavan tunnistaa ja tavoittaa kyseinen tila, kuten tietyn huoneen kirjain. Tässä tapauksessa sinun on annettava NAS- tai pilvitallennustilallesi asemakirjain, mikä on kuin antaisi tallennustilalle yksilöllisen nimen. Tämä auttaa tietokonettasi löytämään haluamasi kuvat ja käyttämään niitä.

Ongelmia USB-asemalla olevien kuvien käyttämisessä

Jos sinulla on vaikeuksia käyttää näitä kuvia suoraan USB-tallennuslaitteelta, yksi ratkaisu on kopioida kuvat tietokoneen sisäisen tallennustilan kansioon. Sinun pitäisi nyt päästä käsiksi kuviin.

Lihavointi ja kursivointi eivät ole käytettävissä kaikissa fonteissa.

Jotkin fontit eivät tue lihavoituja tai kursivoituja merkkejä. Tämä johtuu itse fontista eikä ole ohjelmiston vika. Jos haluat lihavoitua tai kursivoitua tekstiä, sinun on valittava fontit, jotka tarjoavat nämä tyylit.

Tiedostoa ei voitu tallentaa

Jos saat viestin Tiedostoa ei voitu tallentaa, kun viet projektia tai luot PDF-tiedoston projektista, varmista, että ohjelmistolla on täydet käyttöoikeudet kansioon, johon haluat tallentaa tiedostot, tai valitse toinen kansio.

MacOS-käyttäjät, noudata näitä lisävaiheita:

 1. Anna suunnitteluohjelmistolle täydet oikeudet kiintolevylle. Voit tehdä tämän menemällä järjestelmäasetusten Security > Privacy > Full Disk Access -osioon.
 2. Lisää tässä osiossa suunnitteluohjelmisto sovellukseksi, jolla on oltava täysi levyn käyttöoikeus. Lisäämällä sen tähän kohtaan ohjelmiston pitäisi pystyä tallentamaan tiedostoja.

Virheilmoitus aina samalla sivulla projektissa

Jos ongelma ilmenee tietyillä sivuilla, voit ratkaista sen noudattamalla seuraavia ohjeita:

 1. Valitse kyseiset sivut ja poista kaikki niiden sisältö projektista. Siirry tätä varten oikeaan paneeliin ja napsauta Sivu. Korosta sitten kaikki elementit valitsemalla Valitse kaikki.
 2. Poista valitut elementit painamalla näppäimistön poistonäppäintä. Varmista, että Layers-osiossa ei ole enää elementtejä.
 3. Nimeä seuraavaksi projektiin liittyvät kuvatiedostot uudelleen. Kopioi ja liitä sitten sisältö, mukaan lukien uudelleen nimetyt kuvatiedostot, tekstilaatikot ja muut elementit, takaisin sivuille.
 4. Tallenna projekti lopuksi uudella nimellä, jotta muutokset tulevat voimaan.

Projekti näkyy virheellisenä

Projektin näkyminen virheellisenä voi johtua tilapäisestä ongelmasta paikallisessa tietokonejärjestelmässäsi projektin tietoja tallennettaessa. Napsauta hiiren kakkospainikkeella kyseistä projektia. Sinun pitäisi pystyä avaamaan projektin 5 viimeisintä varmuuskopiota kohdassa Varmuuskopiointi.

Projektinäkymä on tyhjä

Oletko tallentanut projekteja ohjelmistoon, mutta nyt projektiluettelo on tyhjä? Tämä johtuu siitä, että paikallisesti tallennettuja projekteja ei enää löydy. Toimi seuraavasti:

 1. Tarkista projektikansio: Siirry ohjelmiston asetuksiin ja etsi projektikansioon johtava polku. Tämä polku osoittaa, mihin projektit on tallennettu.
 2. Tarkista, että polku on oikea: Varmista, että projektikansioon johtava polku on oikea ja ohjelmiston tiedossa.
 3. Myönnä käyttöoikeus: Jos olet siirtänyt projektikansiota esimerkiksi ulkoiselle asemalle, varmista, että kyseinen asema on liitetty järjestelmään. Ohjelmisto tarvitsee käyttöoikeuden, jotta se voi tarkastella projekteja. Tallenna oikea polku asetuksiin.

Noudattamalla näitä ohjeita sinun pitäisi pystyä näkemään projektisi jälleen Projektinäkymässä.

Projektit puuttuvat tietokoneen vaihdon jälkeen

Jos olet vaihtanut vanhan tietokoneen uuteen, sinun on siirrettävä kaikki aiemmin luodut projektit, joita ei ole tallennettu verkkoon, vanhan ja uuden järjestelmän välillä:

Vie projekti paikallisesti:

 1. Avaa ohjelmisto ja lataa haluamasi projekti
 2. Napsauta ylävalikkopalkin Share (Jaa ) tai Export Project (Vie projekti ) -painiketta.
 3. Tallenna projekti SSWPRM-tiedostona ulkoiselle tallennuslaitteelle.

Tuo projekti uuteen tietokoneeseen:

 1. Varmista, että ohjelmisto on asennettu uuteen tietokoneeseen.
 2. Siirry ohjelmistossa kohtaan Projektit
 3. Napsauta Import Project (Tuo projekti ) ja valitse aiemmin viety SSWPRM-tiedosto.

Tärkeä huomautus: Jos sinulla ei ole pääsyä vanhaan tietokoneeseen ja jos projekteja ei ole tallennettu verkkoon, emme valitettavasti voi palauttaa niitä.

Tilausta ei voida ladata

Jos tilauksen lataamisessa on vaikeuksia, harkitse seuraavia vaiheita ongelman ratkaisemiseksi:

 1. Aloita tarkistamalla tietokoneen asetukset selvittääksesi, estääkö palomuuri tai virustorjuntaohjelma ohjelmiston käytön.
 2. Jos huomaat, että ohjelmisto on estetty, sinun on poistettava sen esto näissä ohjelmissa.
 3. Kun poistat ohjelmiston eston, sinun pitäisi pystyä lataamaan tilauksesi ilman lisäongelmia.
 4. Käynnistä järjestelmäsi kokonaan uudelleen, jos se ei toimi. Jos olet kokeillut edellisiä vaiheita etkä vieläkään pysty lataamaan tilaustasi, voi olla hyödyllistä käynnistää järjestelmä kokonaan uudelleen. Tietokoneen uudelleenkäynnistäminen voi usein ratkaista tilapäiset häiriöt tai ristiriidat, jotka saattavat estää latausprosessia toimimasta oikein.

Seuraamalla näitä ohjeita sinun pitäisi pystyä ratkaisemaan ongelma, jonka vuoksi tilauksen lataaminen ei onnistu.

Maksuikkuna ei näy

Kun yrität maksaa tilauksesi, selaimessasi pitäisi avautua ikkuna, jossa voit suorittaa maksun. Joillakin ihmisillä on kuitenkin ongelma, jossa tämä maksuikkuna ei näy. Näyttöön tulee seuraava virheilmoitus: Maksuikkuna avautuu oletusselaimessasi. Suorita maksu siellä.

Tarkista, että olet asettanut tietokoneen asetuksissa oletusverkkoselaimen. Oletusselain on selain, joka avautuu automaattisesti, kun napsautat linkkiä tai avaat verkkosivun. Jos et ole asettanut sellaista, sinun on valittava suosikkiselaimesi ja asetettava se oletusselaimeksi.

Kun olet asettanut oletusselaimen, sulje ja avaa ohjelmisto uudelleen ja yritä suorittaa tilausprosessi uudelleen.

Näiden vaiheiden jälkeen maksuikkunan pitäisi nyt avautua ja voit jatkaa maksua. Älä huoli, ostettavat tuotteet ovat edelleen ostoskorissasi, joten et menetä niitä tämän prosessin aikana.

Ohjelmisto lakkaa vastaamasta tai roikkuu

Jos törmäät tilanteeseen, jossa ohjelmisto lakkaa vastaamasta tai näyttää jumiutuneen, suositeltava ratkaisu on käynnistää järjestelmäsi/tietokoneesi uudelleen. Tämä toimenpide ratkaisee ongelman erittäin tehokkaasti lähes kaikissa tapauksissa.

Ohjelmisto on hyvin hidas tai kuvien käyttäminen kestää kauan.

Voi johtua virustorjunta- tai haittaohjelmien torjuntaohjelmista, jotka voivat keskeyttää tiedostojen käytön ja aiheuttaa näitä ongelmia. Voit kokeilla poistaa kyseisen käyttämäsi ohjelmiston käytöstä ja katsoa, korjaako se ongelman.

Suosittelemme kuitenkin, että et käytä järjestelmää, johon ei ole asennettu asianmukaista virustorjuntaohjelmistoa.

Ohjelmiston asentaminen tai käynnistäminen ei onnistu

Jos työpöytäohjelmiston asentamisessa tai käynnistämisessä on ongelmia, toimi seuraavasti ongelman ratkaisemiseksi:

 1. Tarkista ohjelmiston yhteensopivuus käyttöjärjestelmäsi kanssa. Varmista, että käyttöjärjestelmäsi täyttää ohjelmiston määrittämät vähimmäisvaatimukset.
 2. Tarkista, estääkö palomuuri tai virustorjuntaohjelma ohjelmiston käytön.
 3. Jos ohjelmisto on estetty, se voi johtua palomuurista tai virustarkistus-/virustorjuntaohjelmasta. Poista tällaisissa tapauksissa ohjelmiston esto näissä ohjelmissa.

Näillä toimilla pitäisi pystyä ratkaisemaan ongelma, jonka mukaan ohjelmistoa ei voi asentaa tai käynnistää onnistuneesti.

Ohjelmisto käynnistyy offline-tilassa

Jos huomaat, että ohjelmisto käynnistyy vain offline-tilassa, tämä osoittaa, että sillä ei ole yhteyttä Internetiin. Toiminnot ovat hyvin rajoitetusti käytettävissä, kun työskentelet offline-tilassa, sillä ohjelmisto vaatii internet-yhteyden toimiakseen oikein. Voit ratkaista tämän ongelman noudattamalla seuraavia ohjeita.

 1. Tarkista tietokoneen asetuksista, estääkö palomuuri tai virustorjuntaohjelma ohjelmiston pääsyn Internetiin.
 2. Jos huomaat, että se estää ohjelmiston pääsyn Internetiin, tarkista tietokoneen asetukset. Jos huomaat, että nämä ohjelmat estävät ohjelmiston käytön, sinun on poistettava esto.
 3. Jos poistat ohjelmiston eston palomuurissa tai virustorjuntaohjelmassa, sinun pitäisi pystyä muodostamaan yhteys Internetiin uudelleen.
 4. Kun olet poistanut ohjelmiston eston, sen pitäisi toimia oikein.

Vieläkö sinulla on ongelmia?

Asenna ohjelmisto toiselle tietokoneelle, vie projektisi ja tuo se kyseiseen järjestelmään. Tarkista, ovatko havaitsemasi ongelmat sen jälkeen poistuneet. Jos sinulla on edelleen ongelmia, olemme täällä auttamassa sinua. Ota yhteyttä asiakaspalvelutiimiimme ja anna seuraavat tiedot:

 1. Kuvaile vaiheet, jotka johtivat virheilmoituksen ilmestymiseen. Tämä auttaa meitä ymmärtämään ongelman taustan.
 2. Lähetä meille kuvakaappaus ongelmasta.
 3. Ilmoita meille käyttöjärjestelmäsi nimi ja versio. Nämä tiedot auttavat meitä rajaamaan mahdolliset yhteensopivuusongelmat.
 4. Toimita meille virheloki. Pääset virhelokiin napsauttamalla ohjelmiston oikeassa yläkulmassa olevaa Asetukset-painiketta (hammasratas-kuvake). Napsauta avautuvassa ikkunassa Open folder with log file (Avaa kansio, jossa lokitiedosto ) -painiketta. Lähetä meille kaikki lokitiedostot viimeisten 7 päivän ajalta.

Antamalla nämä tiedot asiakastukitiimillemme oheisella lomakkeella pystymme paremmin tutkimaan ongelmaa ja tarjoamaan sinulle tarvittavaa apua. Panoksesi auttaa meitä ymmärtämään ja ratkaisemaan ongelmasi. Kiitos, että käytit aikaa antaaksesi meille pyydetyt tiedot.