Työnkulku: Työnkulku: Vaiheet opas

Vaiheittainen opas

Voit luoda QR-gallerioita noudattamalla näitä yksinkertaisia ohjeita:

1. Lataa QR-koodit

Napsauta ensin Lataa saadaksesi kaikki QR-kortit, joita tarvitset valokuvausta varten. Tämä toiminto lataa PDF-tiedoston, joka sisältää kaikki ennalta määritetyt QR-kortit. Suosittelemme, että tulostat tämän tiedoston ja otat sen mukaan kuvaukseen. Sinun on annettava jokaiselle osallistujalle QR-kortti, joko tulostettuna tai digitaalisena, jotta he voivat myöhemmin päästä galleriaansa skannaamalla QR-koodin tai seuraamalla annettua linkkiä. Kortit sisältävät myös suostumuslomakkeen, jonka jokainen osallistuja voi allekirjoittaa ja jolla hän antaa luvan kuvaukseen.

2. Valokuvaus

Varmista valokuvauksen alussa, että kuvaat ensin jokaisen QR-koodin ja sen jälkeen kuvat henkilöstä, jota koodi vastaa.

3. Lataa

Kun olet ottanut kuvat, lataa ne galleriaan. Voit joko napsauttaa suoraan Upload images (Lataa kuvia ) tai napsauttaa Add images (Lisää kuvia), Add images (Lisää kuvia). Valitse, mihin olet tallentanut kuvat, ja älä unohda ladata QR-koodikuvia muiden kuvien mukana.

QR-galleria ladattujen kuvien kanssa

4. Lajittele

Kun olet ladannut kuvat, huomaat, että QR-koodikuvat tunnistetaan automaattisesti ja näkyviin tulee Aloita lajittelu automaattisesti -painike. Sitä napsauttamalla kuvat järjestetään automaattisesti gallerioihin jokaisen luodun QR-koodin osalta, mukaan lukien jokaisen gallerian sisällä kaikki QR-kuvan jälkeen otetut kuvat. Huomaa, että QR-valokuvaa ei näytetä julkaistussa galleriassa.

QR-galleria, jossa kuvat on lajiteltu

Määritä QR-koodi manuaalisesti: Jos QR-koodia ei havaita kuvassa automaattisesti, voit määrittää sen myös manuaalisesti. Kun valitset kuvan, Assign QR code to image (Määritä QR-koodi kuvaan ) -painike tulee näkyviin oikeaan valikkoon. Kun napsautat tätä painiketta, avautuu ikkuna, johon voit syöttää kuvaan määritettävän QR-koodin. Kun olet syöttänyt sen, napsauta Ok. Vastaava QR-koodi on nyt määritetty valittuun kuvaan.

5. Gallerian mukauttaminen

Pääset kuhunkin galleriaan napsauttamalla kunkin gallerian oikealla puolella olevaa Muokkaa-painiketta. Kun olet galleriassa, voit lisätä lisää kuvia, poistaa kuvia ja muokata asetuksia ja ominaisuuksia muista gallerioista riippumatta. Voit esimerkiksi muuttaa gallerian otsikkoa tai valita vaihtoehtoisen näyttötilan ja ulkoasun kyseiselle gallerialle.

Yhden QR-gallerian sisällä

Voit tarvittaessa helposti siirtää kuvia eri gallerioiden välillä. Valitse tätä varten ensin valokuva, jonka haluat siirtää. Kun olet valinnut valokuvan, oikeassa sarakkeessa näkyy vaihtoehtoja ja tietoja valokuvasta. Napsauta Siirrä kohteeseen -painiketta ja valitse galleria, johon haluat siirtää valokuvan.

Valittu valokuva

6. Julkaise ja myy

Oletusarvoisesti galleriat julkaistaan automaattisesti niiden luomisen yhteydessä määritetyn alkamispäivän perusteella. Jos haluat ohittaa tämän päivämäärän, napsauta Muokkaa galleria -sarakkeessa olevaa Julkaise ja aloita myynti -painiketta. Kun painiketta on napsautettu, galleriat julkaistaan ja ilmoitukset lähetetään kaikille rekisteröidyille asiakkaille. Tämän jälkeen gallerioihin pääsee käsiksi joko skannaamalla QR-koodin tai napsauttamalla annettua linkkiä. Valokuvat ovat ostettavissa määrittämiesi asetusten mukaisesti.

QR-galleria myynnissä

Gallerioiden julkaisu päättyy automaattisesti ennalta määritettynä päättymispäivänä. Jos kuitenkin haluat poistaa niiden julkaisemisen manuaalisesti, napsauta Lopeta julkaiseminen -painiketta.