Tulosteet

Tulosteet

Valokuvaosastolta löydät monia erilaisia tuotteita, kuten valokuvatulosteita, FineArt-tulosteita, passikuvia, valokuvasarjoja ja paljon muuta. Lue, miten voit tilata näitä tuotteita irtotavarana tai yksittäin.

Ohjelmistovalikko

Kun olet valinnut artikkelin tuotevalikoimasta, avautuu ikkuna, jossa on kolme eri valikkoa. Voit muuttaa valikon kokoa viemällä hiiren valikon reunan päälle ja kun kursori muuttuu kaksipäiseksi nuoleksi, napsauta hiiren painiketta ja pidä sitä painettuna. Siitä voit helposti muuttaa valikon kokoa vetämällä sitä suuremmaksi tai pienemmäksi.

Tuotetilausikkuna

Kuvalähteet-valikko

Jos haluat lisätä kuvia, siirry vasemman yläkulman valikkoon ja valitse kansio, johon kuvat on tallennettu. Voit selata kansioita tai syöttää tietyn polun. Valikossa on myös kolme painiketta: Projektit palataksesi päävalikkoon, Tallenna tall entaaksesi valitut kuvat Projektit-kansioon omalla nimellä ja Asetukset mukautusasetuksia varten.

Kuvalähde-valikko

Lähteiden näyttövalikko

Valitut valokuvat merkitään rastilla. Jos valokuva on lisätty useita kertoja, sen vieressä näkyy vastaava numero. Alareunassa sijaitsee Lisää valitut kuvat -painike, jonka avulla voit lisätä vaivattomasti lähdekansiosta valitut kuvat valokuvatuotteeseen. Vasemmassa alakulmassa on kaksi painiketta: Valitse kaikki ja Poista valinta. Näillä painikkeilla voit kätevästi joko valita tai poistaa kaikkien näytettyjen kuvien valinnan yhdellä napsautuksella. Oikeasta alakulmasta löydät näyttöasetukset. Suunnittelijan käyttöliittymän tapaan kuvat voidaan lajitella nimen, tyypin, päivämäärän, käytön tai luokituksen mukaan. Lisäksi voit säätää valokuvien pikkukuvien kokoa napsauttamalla Näytä-painiketta ja valitsemalla haluamasi koon. Lisäksi voit vaihtaa Näytä tiedostonimi -vaihtoehdon päälle tai pois päältä tässä osiossa.

Valikossa näkyvät kuvat

Voit helposti tarkastella kuvien suurennettua versiota napsauttamalla suurennuslasikuvaketta, joka tulee näkyviin, kun viet hiiren hiiren pikkukuvan päälle. Tämä toiminto avaa ikkunan, jossa näkyy suurempi kuva. Tässä ikkunassa voit siirtyä kuvien välillä klikkaamalla Takaisin- ja Seuraava-painikkeita, jolloin voit siirtyä saumattomasti kuvasta toiseen.

Suurennettu kuvanäkymä

Valokuvatuotteiden valikko

Alemmassa valikossa näkyvät kuvat, jotka on valittu tulostettavaksi tietyksi valokuvatuotteeksi. Kullekin valitulle tuotteelle ja koolle luodaan oma välilehti. Napsauttamalla näitä välilehtiä voit helposti tarkastella niissä olevia valittuja kuvia. Jos haluat poistaa välilehden ja siihen valitut kuvat, etsi yksinkertaisesti ristisymbolia tuotteen kuvauksen oikealla puolella. Napsauttamalla tätä ristikuvaketta poistat välittömästi välilehden ja siihen liittyvät kuvat, jolloin voit helposti hallita valintojasi. Kuvia voi myös siirtää välilehtien välillä vetämällä ja pudottamalla.

Valokuvatuotteiden valikko

Oikeassa alakulmassa voit vaihtaa kahden näkymän välillä: normaali kuvanäkymä tai luettelonäkymä kuviesi näyttämiseksi.
Vasemmassa alakulmassa on seuraavat painikkeet:
Valitse kaikki, valitse kaikki tämän artikkelin kuvat.
Poista valinta, poista kaikki valitut kuvat tästä artikkelista.
Poista valitut, poistaa kaikki valitut kuvat tästä artikkelista.
Kopioi uuteen artikkeliin, kopioi valitut kuvat tästä artikkelista uuteen artikkeliin, mikä helpottaa samojen kuvien järjestämistä eri artikkeleihin.
Kun viet hiiren hiiren kuvan päälle, näet painikkeet kuvan muokkaamiseen tai poistamiseen. Lisäksi voit säätää kuvakopioiden määrää muuttamalla yksikkökentässä olevaa arvoa. Näiden vaihtoehtojen avulla voit joustavasti ja vaivattomasti hallita kuvia.

Kuvien valitseminen

Kun valitset kuvia tulostettavaksi, muista, että jokainen valinta koskee tiettyä tuotetta ja kokoa. Tämä tarkoittaa, että sinun on lisättävä kuvat erikseen kutakin tuotetta ja kokoa varten. Jos esimerkiksi haluat tulostaa saman kuvan sekä 21 x 30 -valokuvatulosteena että 30 x 45 FineArt Baryta -kuvana, sinun on lisättävä kuva kahdesti, kerran kuhunkin tuotteeseen. Voit valita niin monta yksikköä kuvaa kohden kuin haluat.

Voit lisätä kuvia valitsemalla ne ylävalikosta. Valitut kuvat merkitään rastilla ja sinisellä kehyksellä. Kun olet valinnut kaikki kuvat, jotka haluat tulostaa tiettyä tuotetta ja kokoa varten, napsauta Lisää valitut kuvat -painiketta tai vedä ne alavalikkoon. Jos olet aiemmin lajitellut kuvavalintasi ja haluat säilyttää saman järjestyksen, vedä ja pudota kuvat samassa järjestyksessä.

Lisättävät valitut kuvat

Tuotevalitsin tulee näkyviin. Oletusarvoisesti se näyttää aiemmin valitun tuotteen. Voit kuitenkin valita toisen tuotteen vasemmasta sarakkeesta. Kaikki käytettävissä olevat yhden kuvan tuotteet tulevat näkyviin. Valitun tuotteen ominaisuudet näkyvät keskimmäisessä sarakkeessa, jossa voit määrittää vaihtoehtoja, kuten viimeistely tai muoto.

Tuotteen valintavalikko

Oikeassa sarakkeessa näkyvät kaikki valitsemasi ja lisäämäsi kuvat. Voit lisätä kunkin valokuvan kopiomäärää säätämällä sen alla olevaa arvoa. Voit joko napsauttaa nuolia tai syöttää lukumäärän manuaalisesti. Jos haluat asettaa saman kopiomäärän kaikille valituille valokuville, syötä määrä valikon alareunassa olevaan Määrä-kenttään. Voit myös muuttaa kopioiden määrää myöhemmin.

Jokaisen valokuvan vasemmassa yläkulmassa on värillinen laatikko, joka osoittaa kuvanlaadun valitun tuotteen perusteella.

Tuotevalikosta valittu kuva

Kun viet hiiren kuvan päälle, näkyviin tulee kaksi painiketta. Muokkaa-painiketta napsauttamalla avautuu ikkuna, jossa voit tehdä kuvaan viimeisiä säätöjä. Poista-painikkeen napsauttaminen poistaa kuvan valinnasta. Molemmat painikkeet ovat myöhemmin käytettävissä myös Tuotteet-välilehdellä. Kun olet määrittänyt tuotteen valmiiksi, napsauta Insert (Lisää)-painiketta.

Kuvien muokkaaminen

Kun kuvat on lisätty tuotteeksi, voit helposti tehdä värisäätöjä ja rajata niitä. Kun siirrät hiiren kuvan päälle, kuvaan ilmestyy jakoavaimen kuvake. Sitä napsauttamalla avautuu kuvan säätöikkuna. Oikealla näet muokatun kuvan esikatselun. Vasemmassa sarakkeessa on erilaisia säätötyökaluja.

Kuvan säätöikkuna

Vasemman sarakkeen yläosassa voit muuttaa koriin lisättävien yksiköiden määrää, tarkistaa kuvanlaadun tilan, poistaa kuvan ja valita muodon. Jos valitset Maisema- tai Muotokuvamuodon, kuvan esikatselun yläpuolelle ilmestyy valokuvatuotteen näkyvää aluetta kuvaava suorakulmio. Voit muuttaa sen kokoa vetämällä sen reunaa hiirellä. Voit sijoittaa sen uudelleen napsauttamalla ja pitämällä painettuna kehyksen sisällä ja vetämällä haluttuun kohtaan kuvaa.

Jos valitset rajaamaton, kuva skaalataan artikkelin kokoon sopivaksi ilman rajausta. Tämä saattaa johtaa siihen, että kahdelle sivulle jää valkoiset reunukset, joita voit tarvittaessa rajata manuaalisesti. Katso lisätietoja kohdasta Bleed Mode (Vuototila ).

Napsauttamalla vasemmanpuoleisen valikon Suodattimet-painiketta avautuu valikko, jossa on erilaisia suodatusvaihtoehtoja. Se toimii samalla tavalla kuin Designer. Katso lisätietoja artikkelista Suodattimien soveltaminen. Surfaces and Formats (Pinnat ja muodot ) -painiketta painamalla avautuu valikko, jossa voit määrittää artikkelin asetukset ja aktivoida Image Enhancement (Kuvanparannus ) -toiminnon. Jos valitset toisen kokoonpanon, uusilla asetuksilla tallennettu kuva näkyy edellisen kokoonpanon mukaisessa erillisessä välilehdessä.

Pinnat ja muodot -välilehti

Oikeassa alakulmassa on Seuraava- ja Takaisin-painikkeet. Niiden avulla voit navigoida kaikkien artikkelin valittujen kuvien läpi muokkausikkunassa. Tämän toiminnon avulla voit tarkastella nopeasti kaikkia kuvia ja tehdä tarvittavat lopulliset värisäätöjen ja kehystyksen säädöt. Kun olet tyytyväinen, napsauta Tallenna.

Leikkaustilat

Huomaa, että tuotannollisista syistä tuotamme aina 2 mm:n leikkausväliä ympäriinsä. Tämä tarkoittaa, että pieni osa kuvasta jää kuvan reunasta pois. Tämä alue näkyy punaisena viivana.

Kun tilaat yhden kuvan tuotteen, kuten valokuvataulun, FineArt-julisteen tai valokuvatulosteen, voit valita kahden eri leikkaustavan välillä:

1. Standarditila (rajattu)

Vakiotila

Kuvasi rajataan valitun tulostuskoon mukaiseksi. Jos kohteen kuvasuhde poikkeaa tulosteen kuvasuhteesta, osia kohteesta putoaa pois uuden rajauksen vuoksi.

2. Yksilötila (rajaamaton) / valkoiset kehykset

Yksilötila

Kun Individual-tila on valittuna, ohjelmisto yrittää sovittaa koko kuvatiedoston tulostusmuotoon (miinus 2 mm:n leikkaus tuotantosyistä). Ratkaisevana tekijänä on tiedoston pidempi sivu kuvasuhde huomioon ottaen. Jos haluat tulostaa 2:3-kuvatiedoston 3:4-tulostusformaattiin, ylä- ja alareunaan saattaa ilmestyä valkoisia marginaaleja.