Suunnittelijan käyttöliittymä

Suunnittelijan käyttöliittymä

Kun tuote on valittu suunnittelua varten ja projekti on avattu Designerissa, käytettävissä on joukko työkaluja, jotka on järjestetty seuraavasti.

Saal Digital Designer -käyttöliittymä

Ylävalikko

Ylävalikko sisältää seuraavat työkalut.

Suunnittelijan ylävalikko

 • Tallenna-painike tallentaa suunnittelemasi artikkelin. Jos olet kirjautunut sisään, voit valita tallentamisen paikallisesti tai verkossa.
 • Projects-painike avaa Projects-kansion, joka sisältää kaikki tallennetut projektisi. Jos olet kirjautuneena sisään, sekä paikallisesti tallennetut että verkossa tallennetut projektit näkyvät.
 • Jaa-painikkeella voit viedä projektisi PDF-tiedostona jakamista varten ja viedä projektitiedoston (SSWPRM) tallentaaksesi sen offline-tilassa. Huomaa, että voit jakaa verkkoprojektin myös verkkosivustolta, jos se on tallennettu verkkoon ja olet kirjautunut sisään.
 • Seuraavat ovat elementtien hallinnan perustyökaluja: Peruuta, Toista, Kopioi ja Liitä.
 • Esikatselu-painike avaa projektin esikatselutilaan. Erittäin tärkeää tarkistamista varten ennen tulostamista.
 • Seuraavaksi ovat työkalut, joilla voit lisätä pääobjekteja suunnittelijaan. Nämä ovat Teksti, Kuva ja Täyttölaatikko. Napsauttamalla jotakin niistä luot objektin projektiin.
 • Asetukset-painike avaa paneelin, jossa voit määrittää useita Saal Design -ohjelmiston parametreja.

Vasen valikko

Vasemmanpuoleinen valikko antaa sinulle työkalut, joilla voit etsiä laitteesi kansioista ja lisätä uusia kuvia projektiisi. Tätä valikkoa voi laajentaa ja supistaa napsauttamalla valikon yläreunassa olevaa nuolta.

Designerin vasen valikko

Apple-kuvat

Apple-käyttäjät pääsevät käsiksi Apple-kuviinsa napsauttamalla vasemmanpuoleisen valikon Kuvat-välilehteä. Sinne tallennetut kansiot ovat valittavissa, ja niiden sisällä olevat valokuvat näkyvät alla valmiina lisättäviksi valokuvatuotteeseen.

Applen valokuvat

Oikeanpuoleinen valikko

Tässä valikossa näkyvät työkalut valokuvatuotteen mukauttamiseen. Napsauttamalla eri painikkeita saat näkyviin vastaavan valikon ja sen työkalut. Tämän valikon voi sulkea klikkaamalla valikon yläreunassa olevaa nuolta.

Suunnittelijan oikea valikko

 • Artikkeli-painike tarjoaa erilaisia vaihtoehtoja valokuva-artikkelin muokkaamiseen suunnittelemastasi tuotteesta riippuen. On myös mahdollista muuntaa artikkeli toiseksi artikkeliksi.
 • Page (Sivu ) -painike näyttää kaikki projektiin sijoitetut elementit sekä Grid- ja Snap-työkalut.
 • Clipart-painike näyttää laajan luettelon cliparteja, joita voit käyttää projektissasi. Voit suodattaa kategorian mukaan tai käyttää hakukonetta.
 • Taustat-painikkeella voit valita erilaisia taustoja projektiisi.
 • Layouts-painike tarjoaa mallit projektillesi valitun suunnittelulinjan perusteella. Voit suodattaa asetteluja kuvien määrän mukaan, tallentaa suosikkejasi, vaihtaa suunnittelulinjaa milloin tahansa ja paljon muuta.

Valikoiden järjestely

Oikean, vasemman ja alimman valikon voi paitsi taittaa kokoon, myös irrottaa pääsuunnittelukäyttöliittymästä. Tämä on erityisen hyödyllistä, jos käytät kahta näyttöä ja haluat jakaa työnkulun molemmille näytöille. Voit myös muuttaa vasemmanpuoleisen valikon kokoa, jotta voit näyttää enemmän kuvien pikkukuvia kerralla.

Valikko uudelleen järjestettynä

Jos haluat irrottaa valikon suunnittelijasta, laajenna se ensin. Irrota valikko napsauttamalla ja pitämällä valikon harmaata yläpalkkia painettuna ja vetämällä se pois Designer-pääikkunasta. Voit sijoittaa irrotetun valikon uudelleen napsauttamalla ja vetämällä harmaata yläpalkkia haluamaasi paikkaan.
Jos haluat muuttaa valikon kokoa, siirrä hiiren kursori valikon oikeaan alakulmaan, kunnes kursori muuttuu kaksoisnuoleksi. Säädä valikko haluamaasi kokoon napsauttamalla ja vetämällä.
Voit liittää valikon takaisin pääsuunnittelijaan napsauttamalla irrotetun valikon oikeaa ylänuolta.

Alin valikko

Joissakin monivalokuvatuotteissa, kuten valokuvakirjoissa, on alavalikko, josta löydät sivun tiedot. Voit siirtyä sivujen välillä, lisätä sivuja, poistaa sivuja ja muuttaa niiden järjestystä vetämällä ja pudottamalla ne lopulliseen asentoonsa. Sivuja voi myös estää napsauttamalla niitä hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla Lukitse sivu.

Suunnittelijan alavalikko

Objektivalikko

Kun valitaan jokin objekti, kuten kuva, teksti, täyttölaatikko tai leikekuvio, oikealle ilmestyy valikko, jossa on lisää valittua objektia vastaavia työkaluja. Tämä valikko tulee näkyviin vain silloin, kun objekti on valittu, ja sen avulla voit määrittää useita sen ominaisuuksia.

Kohteen valikko, kun sijainti-välilehti on valittuna

Työalue

Projektin työalue näkyy keskellä. Sitä voidaan suurentaa oikeassa alakulmassa olevalla zoomaustyökalulla. Oikea, vasen ja alin sarake voidaan sulkea, jotta työalueelle saadaan lisää tilaa.

Esimerkki valokuvakirjan työalueesta

Kaikkien tuotteiden työaluetta ympäröi punainen viiva hyvin lähellä reunaa. Tämä on bleed-viiva, ja se merkitsee suoja-alueen, joka on otettava huomioon kohteita sijoitettaessa. Älä koskaan sijoita esineitä lähelle tätä viivaa, sillä lopullisessa tuotteessa kuvan ympärille saattaa ilmestyä valkoisia reunoja. Kuvat ja esineet on sijoitettava riittävän etäälle tästä viivasta.

Esimerkkejä väärästä ja oikeasta sijainnista suhteessa leikkausviivaan