Soveltaa kehyksiä ja maskeja

Soveltaa kehyksiä ja maskeja

Kuviin ja täyttöruutuihin voidaan lisätä kehyksiä ja maskeja. Kehysten avulla voit muuttaa kuvan laatikon muotoa ja koristella sitä, mikä on erittäin hyödyllistä korostettaessa elementtejä taustaa vasten. Maskien avulla voit häivyttää kuvalaatikon reunan, mitä voidaan käyttää esimerkiksi siirtymien luomiseen.

Kehykset

Jos haluat lisätä kehyksen kuva- tai täyttölaatikkoon, valitse se ja napsauta oikeanpuoleisen valikon Kehys-painiketta. Oikeaan sarakkeeseen tulee näkyviin useita kehysvaihtoehtoja. Valitse jokin näistä, kun haluat soveltaa sitä valittuun elementtiin. Valitusta kehyksestä riippuen kehysvalikon yläosassa näkyy erilaisia mukautusvaihtoehtoja. Sieltä löydät työkaluja, joilla voit muuttaa kehyksen läpinäkymättömyyttä, väriä, viivan paksuutta, sädettä tai kohdistusta.

Image with a frame applied and frame tools displayed

Maskit

Selaa Kehykset-valikossa sarakkeen alareunaan, niin löydät maskivaihtoehdot. Napsauta jotakin niistä soveltaaksesi sitä kuvaan tai täyttöruudukkoon. Kuten kehysten kohdalla, valitun maskin mukaan voit säätää sulavuutta lisäämällä tai vähentämällä sitä tarpeen mukaan.

Image with a mask applied and mask tools displayed

Kehyksen tai maskin soveltaminen useisiin elementteihin

Kun olet säätänyt kehyksen tai maskin kuvaan tai täyttölaatikkoon, sitä on mahdollista soveltaa useisiin elementteihin samanaikaisesti asettamillasi parametreilla. Valitse kuva tai täytelaatikko, jossa on kehys tai maski, jota haluat soveltaa muihin elementteihin. Kehysvalikon yläreunassa on To all -painike. Sitä napsauttamalla voit valita, haluatko soveltaa kehystä ja maskia kaikkiin nykyisen sivun objekteihin vai kaikkiin projektin objekteihin. Jos napsautat jompaakumpaa näistä vaihtoehdoista, kehys tai maski sovelletaan kaikkiin valitun vaihtoehdon kuviin ja täyttölaatikoihin.

To all button shown from right column

Tämä toiminto on käytettävissä myös napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella sovellettavan kehyksen tai maskin sisältävää kuvaa tai täyttölaatikkoa. Avautuu valikko, jossa on useita painikkeita, sinun on valittava Assign property to all objects on this page or in this project ja napsautettava Frame.

Image context menu

Poista keh ys napsauttamalla Poista kehys tässä hiiren kakkospainikkeella napsautettavassa valikossa tai oikeanpuoleisen sarakkeen Kehys-valikossa poistetaan sovellettu kehys tai maski valitusta kuvasta tai täytelaatikosta.