Soveltaa kehyksiä ja maskeja

Kehysten ja maskien käyttäminen

Voit lisätä kehyksiä ja maskeja kuviin ja täyttöruutuihin. Kehysten avulla voit muuttaa kuvan muotoa tai täyttää laatikon ja lisätä koriste-elementtejä. Näin voit korostaa tiettyjä elementtejä taustaa vasten. Maskien avulla voit häivyttää kuvan tai täyttölaatikon reunat pehmeiden siirtymien ja taiteellisten tehosteiden luomiseksi.

Kehykset

Jos haluat lisätä kehyksen kuvaan tai täyttölaatikkoon, valitse se ja napsauta oikeanpuoleisen valikon Kehys-painiketta. Useita kehysvaihtoehtoja tulee näkyviin oikeaan sarakkeeseen. Sovita se valittuun elementtiin napsauttamalla jotakin näistä. Valitusta kehyksestä riippuen kehysvalikon yläosassa näkyy erilaisia mukautusvaihtoehtoja. Sieltä löydät työkaluja, joilla voit muuttaa kehyksen läpinäkymättömyyttä, väriä, viivan paksuutta, sädettä tai kohdistusta.

Kuvat, joissa on kehykset ja kehystyökalut näkyvissä

Maskit

Selaa Kehykset-valikossa sarakkeen alareunaan, niin löydät maskivaihtoehdot. Napsauta maskia soveltaaksesi sitä kuvaan tai täyttöruudukkoon. Valitusta maskista riippuen voit ehkä hallita Featheringia lisäämällä tai vähentämällä sitä tarpeen mukaan.

Kuva, johon on sovellettu maski ja maskityökalut näkyvissä

Voit poistaa kehyksen tai maskin napsauttamalla valittuun kuvaan tai täyttölaatikkoon liittyvän oikeanpuoleisen sarakkeen Poista kehys -painiketta.