Lisää ja muokkaa kuvia

Lisää ja muokkaa kuvia

Verkkosuunnittelijan avulla voit valita kuvia useista eri lähteistä ja integroida ne valokuvatuotteeseesi.

Kuvien valitseminen

Vasemmassa sarakkeessa on Kuvat-valikko, jossa on kaksi välilehteä. Projekti-välilehdellä näkyvät kuvat, jotka olet valinnut lisättäväksi valokuvatuotteeseesi. Jos haluat lisätä kuvia tähän, napsauta Lisää kuvia -painiketta ja valitse, valitsetko kuvat laitteestasi, käytätkö verkkolähteitä vai lataatko ne älypuhelimesta.
Jos valitset Lataa älypuhelimesta -vaihtoehdon, sinun on skannattava puhelimella mukana toimitettu QR-koodi ja seurattava ohjeita lisätäksesi kuvia puhelimesta projektiin. Nämä kuvat näkyvät vasemmassa sarakkeessa, josta voit valita ja lisätä ne valokuvatuotteeseesi. Voit jakaa QR-koodin muiden kanssa, jotta he voivat ladata kuvia puhelimestaan projektiin.

Kuvien lisäämisen vaihtoehdot

Kun olet valinnut kuvat, pikkukuvat näkyvät Projekti-välilehdellä. Voit lajitella ne nimen, päivämäärän tai käytön mukaan. Jos haluat muuttaa pikkukuvan kokoa, napsauta Näytä-painiketta ja valitse haluamasi koko. Voit myös kytkeä Näytä tiedostonimet -vaihtoehdon päälle tai pois päältä.

Projektivälilehden katseluvaihtoehdot

Voit välttää päällekkäisyyksiä aktivoimalla Piilota käytetyt kuvat -vaihtoehdon. Tämä piilottaa kuvat, jotka on jo lisätty projektiin, ja estää niiden lisäämisen uudelleen. Jos se poistetaan käytöstä, lisätyt kuvat merkitään numerolla, joka osoittaa, kuinka monta kertaa niitä on käytetty.

Pikkukuva, jossa näkyy käytettyjen kertojen määrä

Kun valitset valokuvan tästä sarakkeesta, alareunaan ilmestyy valikko. Valikon painikkeet päivittyvät valittujen valokuvien määrän mukaan. Tästä valikosta voit helposti lisätä valinnan valokuvatuotteeseen, poistaa nykyisen valinnan, valita kaikki tämän sarakkeen kuvat ja poistaa tällä hetkellä valitut kuvat.

Kaksi valittua kuvaa

Jos olet kirjautunut sisään ja sinulla on kuvia gallerioissasi, voit lisätä ne valokuvatuotteisiin. Voit tarkastella gallerioita napsauttamalla Galleriat-välilehteä. Luettelo luomistasi gallerioista näkyy sarakkeen yläosassa. Valitsemalla gallerian näet sen sisältämät valokuvat. Huomaa, että kun lisäät kuvan galleriasta valokuvatuotteeseesi, se lisätään automaattisesti ja näytetään Projektit-välilehdellä.

Galleriat-välilehti

Kuvien lisääminen valokuvatuotteeseen

Kuvia voi lisätä valokuvatuotteeseen usealla eri tavalla:

1. Valitsemalla haluamasi kuvat vasemmasta sarakkeesta ja valitsemalla Lisää kuvia. Voit valita useita kuvia samanaikaisesti ja lisätä ne kaikki kerralla.

Useamman kuin yhden valokuvan lisääminen

2. Valitsemalla kuvan vasemmasta sarakkeesta ja vetämällä se työalueelle. Jos valokuvatuotteessa on jo kuva ja vedät toisen kuvan siihen, näkyviin tulee vaihtoehto Korvaa kuva. Raahatun kuvan pudottaminen tämän vaihtoehdon päälle korvaa olemassa olevan kuvan uudella kuvalla.

Kuvien vetäminen ja Korvaa kuva -vaihtoehdot

3. Napsauttamalla ylhäällä olevaa Lisää kuva -painiketta avautuu valikko, jossa on vaihtoehtoja kuvien lisäämiseksi laitteesta tai verkkolähteistä. Kuvan valitseminen lisää sen työalueelle ja lisää sen myös Kuvat-sarakkeeseen.

Kuvien lisääminen ylävalikko

4. Jos olet aiemmin valinnut asettelun oikeasta sarakkeesta, kuvakehys asetetaan valokuvatuotteen päälle. Voit vetää ja pudottaa kuvia vasemmasta sarakkeesta näihin kuvalaatikoihin tai napsauttaa Drag image here -kuvaketta valitaksesi toisen kuvan laitteestasi tai muusta verkkolähteestä.

Tyhjä asettelu sijoitettu

Kuvien sijoittaminen ja rajaaminen

Kun valitset kuvan valokuvatuotteessa, yläreunaan ilmestyy valikko. Se sisältää kuvan nimen, painikkeet, joilla voit muokata kuvaa, poistaa sen tuotteesta ja ottaa kuvan parannuksen käyttöön tai poistaa sen käytöstä. Harmaalla pohjalla oleva taikasauvakuvake osoittaa, että kuvanparannus on aktiivinen. Katso lisätietoja artikkelista Kuvanparannus. Valikossa näkyy myös kuvan laatu, joka riippuu tuotteen koosta ja resoluutiosta. Parhaiden tulosten saavuttamiseksi suosittelemme, että Kuvanlaatu näytetään erittäin hyvänä.

Kuva valittu, ylävalikko

Muokkaa kuvaa -painikkeen napsauttaminen tuo esiin ikkunan, jossa on tietoja ja työkaluja kuvan muokkaamiseen. Vasemmalla on painikkeet, joissa on asiaankuuluvat työkalut; oikealla näkyy kuvan esikatselu rajauskehyksineen, joka havainnollistaa kuvan laatikkoa. Jos haluat muokata kuvakehystä, siirrä hiiren kursori sinisessä kehyksessä olevien pienten neliöiden päälle, jolloin kursori muuttuu kaksoisnuoliksi. Pidä hiiren painiketta alhaalla ja siirrä kursoria sivuttain muuttaaksesi laatikon kokoa. Jos haluat sijoittaa kuvakehikon uudelleen, vie hiiri sen päälle, kunnes kursori muuttuu ristiksi, pidä sitten hiiren painiketta alhaalla ja vedä kuva uuteen paikkaan.

Muokkaa kuvaikkunaa kultaisen leikkauksen avulla

Perus: Siinä näkyvät paljastavat työkalut, joiden avulla voit suunnata kuvaa uudelleen kuvan laatikon sisällä seuraavasti:

  • Ruutu: Ruutu: Ruutu-vaihtoehdossa voit valita kolmannen asteen säännön, kultaisen leikkauksen tai ei ruudukon välillä. Valittu ruudukko näkyy oikealla olevassa kuvakehyksessä.
  • Kierrä 90º: Kääntää kuvaa 90 astetta. Kaksi napsautusta kääntää kuvan toisinpäin, kolme napsautusta kääntää sitä 180 astetta alkuperäisestä suunnastaan.
  • Peilaa pystysuoraan: Kääntää kuvan pystysuoraan.
  • Peilaa vaakasuunnassa: Kääntää kuvan vaakasuunnassa.

Suodattimet: Napsauttamalla tätä painiketta saat näkyviin täydet suodatintyökalut, jotka näet Online Designerissa, kun olet valinnut kuvan ja napsauttanut suodatinpainiketta. Täällä voit säätää kirkkautta, kontrastia, kylläisyyttä ja värisävyä ja jopa valita värityksen.

Pro: Tätä napsauttamalla saat näkyviin kaikki kuvan tiedot ja histogrammin. Voit myös ottaa kuvanparannustoiminnon käyttöön tai poistaa sen käytöstä rastittamalla ruudun ja tarkistamalla kuvanlaadun.

Muokkaa kuvaa -ikkuna, jossa on neliönmuotoinen kuvaruutu

Kun olet valmis, tallenna muutokset napsauttamalla OK tai hylkää ne napsauttamalla Cancel.

Kuten Muokkaa kuvaa -ikkunassa, kun valokuva valitaan valokuvatuotteessa, kuvan ympärille ilmestyy sininen kehys, jonka kulmissa ja sivuilla on pieniä suorakulmioita. Kun pidät hiiren painiketta jonkin suorakulmion päällä ja siirrät kursoria sivuttain, voit suurentaa tai pienentää kuvan kokoa. Jos haluat siirtää kuvaa manuaalisesti, siirrä hiiri sen päälle, kunnes se muuttuu ristikkäiseksi. Pidä hiiren painiketta alhaalla ja vedä kuva haluamaasi kohtaan.

Online Designerissa valittu kuva

Kuvien vaihtaminen

Jos kaksi tai useampi kuva on jo sijoitettu valokuvatuotteeseen, voit vaihtaa niiden paikat. Valitse kuva, jonka haluat vaihtaa, napsauttamalla sitä kerran. Näet valitun valokuvan ympärillä sinisen kehyksen. Napsauta sitten valittua valokuvaa uudelleen ja pidä hiiren painiketta painettuna. Vaihda kuva -painike tulee näkyviin muihin valokuvatuotteeseen sijoitettuihin valokuviin. Sinun on pudotettava pitämäsi valokuva sen valokuvan päälle, jonka haluat vaihtaa.

 

Kieliasetuksesi ei vastaa tämän verkkosivuston kieltä. Ole hyvä ja valitse:

Kieliasetuksesi ei vastaa tämän verkkosivuston kieltä. Ole hyvä ja valitse: