Liitäntä

Liitäntä

Kun sinulla on tili ja käytät Online Designer -palvelua, voit käyttää, suunnitella ja tulostaa valokuvatuotteitasi joustavasti milloin ja missä tahansa. Tilin luominen ei ainoastaan anna sinulle ilmaista tallennustilaa valokuvillesi ja projekteillesi, vaan se avaa sinulle myös monia mahdollisuuksia - suunnittelusta ja tilaamisesta jakamiseen, palautteen saamiseen ja jopa rahan ansaitsemiseen valokuvillasi. Luo vain tili verkkosivustolle ja tutustu Photo Portal -sisältöön saadaksesi esimakua loputtomista mahdollisuuksista.

Kun olet valinnut suunnittelemasi tuotteen ja avannut projektin Online Designerissa, saat käyttöösi erilaisia työkaluja, jotka on järjestetty seuraavasti.

Online designer -käyttöliittymä

Ylävalikko

Ylävalikosta löytyvät seuraavat työkalut:

Online designer -ohjelman ylävalikko

 • Tallenna-painike tallentaa suunnittelemasi artikkelin. Tallentaminen edellyttää kirjautumista.
 • Projects-painike avaa Projects-kansion, joka sisältää kaikki tallennetut valokuvatuotteesi (kirjautuminen vaaditaan).
 • Jaa-painikkeella voit aktivoida jakamisen. Sinun on oltava kirjautuneena sisään ja projektisi on tallennettava. Kun aktivointi on aktivoitu, näyttöön tulee useita vaihtoehtoja, joiden avulla voit mukauttaa projektisi jakamistapaa. Voit suojata sen salasanalla, kopioida jaetun linkin, avata sen, lähettää sen sähköpostitse tai jakaa sen nykyisten yhteystietojesi kanssa. Jaettu linkki vie sinut projektin esikatseluun. Lisätietoja on Photo Portal -portaalin aiheeseen liittyvässä artikkelissa.
 • Peruuta- ja Palauta-painikkeilla voit peruuttaa tai tehdä uudelleen tekemäsi muutokset.
 • Esikatselu-painikkeella voit esikatsella projektia, mikä on tärkeää tarkistusta varten ennen tulostamista. Voit poistua tästä tilasta napsauttamalla oikeassa yläkulmassa olevaa ristikuvaketta.
 • Seuraavaksi ovat työkalut suunnittelijan tärkeimpien objektien lisäämiseen. Nämä ovat Teksti, Kuva ja Täyttölaatikko. Napsauttamalla jotakin näistä luot objektin projektiin.

Kuva-valikko

Vasemmanpuoleisessa valikossa voit lisätä ja tarkastella kuvia, jotka voit lisätä valokuvatuotteeseen. Gallerioihin tallennettuihin kuviin pääset käsiksi napsauttamalla Galleriat-välilehteä.

Verkkosuunnittelijan kuvavalikko

Oikeanpuoleinen valikko

Oikeanpuoleinen valikko sisältää työkaluja valokuvatuotteen mukauttamiseen. Avaa vastaavat valikot napsauttamalla painikkeita. Voit sulkea tämän sarakkeen napsauttamalla ylhäällä olevaa nuolta.

Online-suunnittelijan oikea valikko

 • Artikkeli-painike tarjoaa vaihtoehtoja valokuvatuotteen muokkaamiseen suunnittelemasi tuotteen mukaan. On myös mahdollista muuntaa artikkeli toiseksi artikkeliksi.
 • Sivu-painike näyttää kaikki projektiin sijoitetut elementit, mukaan lukien Ruutu- ja Snap-työkalut.
 • Clipart-painike tarjoaa pääsyn laajaan valikoimaan leikekuvia, joita voit käyttää projektissasi. Voit suodattaa kategorian mukaan tai käyttää hakukonetta.
 • Taustat-painikkeella voit valita erilaisia taustoja projektiisi.
 • Layouts-painike tarjoaa erilaisia valmiita malleja, jotka perustuvat valitsemaasi suunnittelulinjaan. Voit suodattaa ulkoasuja kuvien määrän mukaan, tallentaa suosikkejasi ja vaihtaa suunnittelulinjoja tarpeen mukaan.
 • Tukikeskustelu-painike avaa live-chat-tukiikkunan, jossa saat vastauksen kysymyksiisi. Voit minimoida ikkunan napsauttamalla nuolikuvaketta tai sulkea chatin napsauttamalla oikeassa yläkulmassa olevaa ristikuvaketta.

Alin valikko

Monisivuisissa tuotteissa, kuten kuvakirjoissa ja kalentereissa, alareunassa näkyy sivutietovalikko. Tämän valikon avulla voit siirtyä sivujen välillä, lisätä tai poistaa sivuja ja järjestää sivujen järjestystä uudelleen vetämällä ja pudottamalla.

Online designer -ohjelman alavalikko

Kohde-valikko

Kun valitset objektin, kuten kuvan, tekstin, täyttölaatikon tai leikekuvan, oikealla näkyy valikko lisätyökaluista. Tämä valikko tulee näkyviin vain, kun objekti on valittu, ja sen avulla voit määrittää useita sen ominaisuuksia.

Objektivalikko, kun Asetus-välilehti on valittuna

Työalue

Projektin työalue näkyy keskellä. Tämä vaihtelee suunnittelemasi tuotteen mukaan. Voit sulkea oikean ja vasemman sarakkeen napsauttamalla ristiä työalueen maksimoimiseksi.

Esimerkki valokuvakirjan työalueesta

Kaikkien tuotteiden työaluetta ympäröi punainen viiva hyvin lähellä reunaa. Tämä on bleed-viiva, ja se merkitsee turvavyöhykkeen, joka on otettava huomioon kohteita sijoitettaessa. Älä koskaan sijoita esineitä lähelle tätä viivaa, sillä lopullisessa tuotteessa kuvan ympärille saattaa ilmestyä valkoisia reunoja. Kuvat ja esineet on sijoitettava riittävän etäälle tästä viivasta.

Esimerkkejä väärästä ja oikeasta sijainnista suhteessa leikkausviivaan

 

Kieliasetuksesi ei vastaa tämän verkkosivuston kieltä. Ole hyvä ja valitse:

Kieliasetuksesi ei vastaa tämän verkkosivuston kieltä. Ole hyvä ja valitse: