Layouts

Layouts

Asettelut ovat valmiiksi suunniteltuja malleja, joiden avulla on helppo järjestää kuvia, tekstiä ja koriste-elementtejä valokuvatuotteessasi. Ne on suunniteltu sujuvoittamaan suunnitteluprosessia, ja niitä voidaan mukauttaa tarpeidesi mukaan. Valitsemastasi suunnittelulinjasta riippuen asettelut voivat sisältää taustoja ja leikekuvia. Pääset Asettelut-valikkoon napsauttamalla oikealla olevaa Asettelu-painiketta.

Asettelut-valikko oikeassa sarakkeessa

Suunnittelulinjat

Asettelu-valikosta voit valita asetteluja sen mukaan, kuinka monta kuvaa on jo sijoitettu valokuvatuotteeseen. Napsauttamalla Design Line (Suunnittelulinja ) -painiketta saat esiin valikon, jossa on useita suunnittelulinjavaihtoehtoja, joista voit valita. Näitä voi suodattaa luokittain vasemmassa yläkulmassa olevan laatikon avulla. Kun olet valinnut yhden, napsauta Jatka. Monisivuisissa tuotteissa on mahdollisuus soveltaa suunnittelulinjaa kaikkiin sivuihin käyttämällä To all pages (Kaikille sivuille ) -painiketta. Asettelu-valikossa esitetään tällöin useita asetteluja, joissa on erilaisia suunnitteluelementtejä. Voit joustavasti muuttaa suunnittelulinjaa milloin tahansa.

Muotoilulinjojen vaihtoehdot

Asettelujen käyttäminen

Tutustu eri kuvamäärillä varustettuihin asettelumalleihin vierittämällä oikeanpuoleista valikkoa alaspäin. Voit myös suodattaa asetteluja kuvien määrän mukaan avaamalla kuvia sivua kohti -valikon ja valitsemalla haluamasi määrän. Kun olet valinnut asettelun, se lisätään valokuvatuotteeseen tyhjillä kuvakehyksillä. Voit lisätä kuvia vetämällä niitä vasemmanpuoleisesta valikosta tai napsauttamalla kuvaruutua ja valitsemalla kuvan laitteestasi tai verkkoresursseista. Valokuvatuotteeseen jo sijoitetut kuvat mukautuvat automaattisesti asetteluun sopiviksi.

Asettelu, jota käytetään, kun kuvalaatikko on valittu

Oletusarvoisesti oikeassa sarakkeessa näkyvät ensimmäiset asetteluvaihtoehdot perustuvat valokuvatuotteeseen jo sijoitettujen valokuvien määrään, jos Kuva per sivu -vaihtoehto on asetettu muuttuvaksi. Jos esimerkiksi valokuvatuotteessa on kolme kuvaa, oikeanpuoleisessa valikossa näkyvät ensin asettelut, joissa on kolme kuvaa. Jos haluat suodattaa asettelut kuvien määrän perusteella, avaa Kuva per sivu -kenttä ja valitse haluamasi määrä. Kun asettelut on sijoitettu, niitä voidaan peilata vaakasuoraan napsauttamalla Asettelut-valikon yläosassa olevaa Peilaa asettelua -painiketta.

Käytetyt asettelut ja muut vaihtoehdot näkyvät oikeassa sarakkeessa

Asettelut, joissa on tekstiä

Voit tehdä tämän napsauttamalla Add text (Lisää tekstiä ) -painiketta Online Designer -ohjelman ylävalikossa tai Layout (Asettelu) -valikon yläosassa. Kun olet lisännyt tekstiä, asetteluvaihtoehtoihin tulee tekstikenttä. Napsauta asettelua, jota haluat soveltaa valokuvatuotteeseesi.

Asettelut, joissa tekstivaihtoehdot ovat oikeassa sarakkeessa

Jos lisäät toisen tekstin napsauttamalla uudelleen Lisää tekstiä, Asettelu-valikossa näkyy vaihtoehtoja, joissa on kaksi tekstilaatikkoa. Valitse ulkoasu, joka sopii parhaiten suunnittelukseesi.

Asettelut, joissa on kaksi tekstilaatikkoa

Voit muokata tekstiä valitsemalla tekstilaatikon ja napsauttamalla Tekstieditori-painiketta. Katso lisätietoja artikkelista Teksti.

Suosikkiasettelut

Kunkin asettelun alla on sydänkuvake. Sydänkuvaketta napsauttamalla se muuttuu harmaaksi, mikä osoittaa, että asettelu on merkitty suosikiksesi. Suosikkiasettelut näkyvät kätevästi Asettelu-sarakkeen yläreunassa, kun valokuvatuotteeseen sijoitettujen valokuvien määrä on yhtä suuri tai pienempi kuin suosikkiasettelussa olevien kuvakehysten määrä. Näin pääset nopeasti käsiksi suosikkiasetteluihisi. Jos haluat poistaa asettelun suosikeista, napsauta sydänkuvaketta uudelleen.

Sydänkuvakkeella valitut suosikkiasettelut

Asettelujen muokkaaminen

Asettelun valitseminen oikeanpuoleisesta valikosta sijoittaa valitun asettelun kohteet valokuvatuotteeseen. Näitä objekteja voidaan helposti sijoittaa uudelleen ja muokata tarpeisiisi sopiviksi. Jos esimerkiksi haluat vaihtaa valitun asettelun mukana tulleen leikekuvan, voit yksinkertaisesti poistaa sen ja valita toisen leikekuvavalikosta. Voit myös joustavasti lisätä kuviin kehyksiä tai sisällyttää lisäobjekteja, kuten täyttölaatikoita, jotka toimivat yksittäisen sivun taustana.