Kuvien ja objektien koko ja sijainti

Kuvien ja objektien koko ja sijainti

Kaikkia valokuvatuotteen objekteja, kuten kuvia, leikekuvia, tekstiä ja täyttölaatikoita, voidaan muuttaa kokoa ja sijoittaa uudelleen tarpeidesi mukaan.

Asemointi hiirellä

Kun valitset objektin, sitä ympäröi sininen kehys, jonka kulmissa ja sivuilla on pieniä neliöitä. Napsauttamalla ja vetämällä näitä neliöitä voit helposti muuttaa objektin ja sen säiliön kokoa. Kuvien kohdalla sekä kuvakehys että itse kuva muuttuvat koon mukaan. Tekstin osalta tekstin kokoa säädetään sen laatikon koon mukaan, varsinkin jos Tekstieditori-valikon Automaattinen fonttikoko -vaihtoehto on käytössä.

Kuva on valittu

Jos haluat sijoittaa objektin uudelleen, napsauta hiiren painiketta ja pidä sitä painettuna samalla, kun vedät objektin haluttuun paikkaan. Vapauta hiiren painike, kun objekti on halutussa paikassa.

Sijaintityökalut

Objekteja voidaan sijoittaa ja muuttaa kokoa valokuvatuotteessa myös Position-työkalujen avulla. Saat nämä työkalut käyttöön valitsemalla objektin ja avaamalla oikealla olevan Position-valikon.
Leveys- ja korkeuskenttien avulla voit säätää objektin mittoja. Jos haluat säilyttää objektin alkuperäiset mittasuhteet, napsauta yksinkertaisesti lukon kuvaketta. Näin varmistetaan, että objekti säilyttää mittasuhteensa ilman vääristymiä, vaikka yhtä ulottuvuutta muutettaisiin.
Tarkkaa sijoittelua varten voit siirtää objektin tiettyihin koordinaatteihin säätämällä X- ja Y-asentoja. Lisäksi voit kiertää valittua objektia syöttämällä haluamasi kiertoasteen kiertokentän avulla.

Asemointityökalut sarakkeessa

Kohdistustyökalut

Asemavalikon Kohdista-työkalut auttavat kohdistamaan kohteita pysty- ja vaakasuunnassa valokuvatuotteessa. Voit kohdistaa kohteet reunoihin tai keskelle ottaen huomioon tuotteen mitat.

Kohdistustyökalut Asetus-valikossa

Jos suunnittelet valokuvakirjaa, voit kohdistaa objektit yhden sivun suhteen ottamalla käyttöön Yksittäinen sivu -vaihtoehdon tai molempien sivujen suhteen poistamalla sen käytöstä.
Kun otat käyttöön Käytä välimatkaa -vaihtoehdon, voit määrittää etäisyyden Etäisyys-kenttään. Tämä etäisyys otetaan huomioon, kun valokuvatuotteen elementtejä kohdistetaan. Jos esimerkiksi asetat välimatka-asetukseksi 3 cm ja kohdistat objektin oikeaan reunaan, se sijoitetaan 3 cm:n päähän reunasta.

Tasotyökalut

Kerrostyökalut ohjaavat objektien pinoamisjärjestystä. Lähetä taakse -painike sijoittaa valitun objektin muiden aiemmin sijoitettujen objektien taakse. Tämä tarkoittaa, että jos sen päällä on objekteja, valittu objekti näkyy niiden takana. Napsauttamalla Vie eteen -painiketta saat valitun objektin eteen, kaikkien muiden objektien yläpuolelle, peittäen kaikki sen alle aiemmin sijoitetut elementit.

Asemointivalikon tasotyökalut ja esimerkki

Lisäksi tässä valikossa voit säätää objektin läpinäkymättömyyttä, joka on oletusarvoisesti asetettu 100 prosenttiin. Voit myös antaa objektille nimen.