Kuvan parantaminen

Kuvan parantaminen

Automaattinen kuvanparannus tekee erilaisia muutoksia kuvatietoihin kuvan ulkonäön parantamiseksi. Tärkeimmät kuvankorjausvaiheet ovat valotuksen korjaus ja värivirheiden korjaus, jotka muuttavat koko kuvan kirkkautta ja väriä. Valotuksen korjausta käytetään esimerkiksi alivalottuneiden kuvien kirkastamiseen, jotta yksityiskohdat tulevat paremmin esiin. Värihäviön korjausta käytetään esimerkiksi silloin, kun kuva on otettu keinovalossa ja siinä on voimakas keltahäviö. Hyvin valotetut kuvat, joissa on hyvä valkotasapaino, vaativat vähemmän korjausta.

Näiden yleisten korjausten jälkeen tehdään paikallisia kuvansäätöjä. Esimerkiksi kuvan tummia alueita ja varjoja kirkastetaan, jotta alivalottuneet kasvot näkyisivät paremmin vastavalossa. Vastaavasti kuvan hyvin kirkkaita alueita, kuten valkoisia pilviä, tummennetaan hieman yksityiskohtien parantamiseksi. Paikallisia säätöjä tehdään myös pienemmässä mittakaavassa eri värialueille, jotta esimerkiksi eri kasvojen ihon sävyt näyttäisivät miellyttävämmiltä. Lopuksi kuvan terävyyttä voidaan myös säätää hieman kuvan alueesta riippuen.

Kuvaluokasta riippuen voidaan käyttää muita kuvan parannuksia, kuten automaattista punasilmäisyyden vähentämistä tai kohinan vähentämistä erittäin herkissä kuvissa.

Vaikka monet korjaukset ovatkin henkilökohtaisen maun asia, esimerkiksi valotuksen, värivirheiden ja varjojen korjaaminen parantaa useimmissa tapauksissa merkittävästi monia kuvia, jotka eivät olisi alkuperäisessä tilassaan tyydyttäviä.

Ota kuvanparannus käyttöön tai poista se käytöstä?

Jos olet muokannut kuvia itse kuvankäsittelyohjelmalla, suosittelemme, että poistat kuvanparannuksen käytöstä. Jos et ole tehnyt kuvankorjausta ja kuvat ovat suoraan matkapuhelimesta tai kamerasta, suosittelemme aina, että otat kuvankorjauksen käyttöön.

Itse luodut PNG-kuvat ja läpinäkyvät PNG-kuvat

Jos käytät PNG-kuvia, jotka olet luonut itse ja lisännyt ohjelmaan ja joissa on läpinäkyvyyttä, suosittelemme, että otat kuvanparannuksen aina pois käytöstä, sillä muuten PNG-tiedostoon voi tulla ei-toivottuja muutoksia.