Napsauta, kohdista ja lukitse kohteita

Objektien napsauttaminen, ruudukko ja lukitseminen

Kun napsautat oikealla olevaa Sivu-painiketta, näkyviin tulee valikko, jonka avulla voit lukita ja tarkastella kaikkia sivulla olevia objekteja, ottaa ruudukon käyttöön ja käyttää napsautettavia objekteja objektien sijoittelun apuna.

Napsauttaminen

Ohjelmistossa on oletusarvoisesti napsautus käytössä, jotta voit helposti sijoittaa objekteja sivuille. Voit ottaa Snap-objektit automaattisesti reunoihin -toiminnon käyttöön tai poistaa sen käytöstä Asetukset-valikossa kohdassa Suunnittelu.

Snapping option in the Settings menu

Kun tämä vaihtoehto on käytössä, jos siirrät objektin lähelle toista objektia, se kohdistuu automaattisesti kyseisen objektin reunaan tai keskelle. Sama pätee, kun objekti lähestyy kuvatuotteen reunaa. Ohjeet tulevat näkyviin osoittamaan kohdistuksen ja kohteiden välisen etäisyyden. Tämä on erityisen hyödyllistä, kun kohteita sijoitetaan tarkasti toisiinsa nähden.

Moving the image with snapping guides

Voit asettaa tietyn etäisyyden, jonka napsautus ottaa huomioon. Sivuvalikon Snap-to distance between page elements -osiossa on kolme syöttötietoa, joiden avulla voit määrittää etäisyydet, jotka otetaan huomioon, kun objektit lähestyvät eri elementtejä:

  • Etäisyys: Etäisyys, joka otetaan huomioon muita objekteja lähestyttäessä.
  • Etäisyys sivun marginaali: Etäisyys, joka otetaan huomioon lähestyttäessä sivun reunaa.
  • Etäisyys sivun keskelle: Etäisyys, joka otetaan huomioon lähestyttäessä sivun keskikohtaa.

Snapping to objects at 2 cm

Ruudukko

Oletusarvoisesti Ruudukko-ruutuun ei ole valittu mitään ruudukkoa. Napsauttamalla tätä ruutua voit aktivoida 0,5 cm:n, 1 cm:n tai 2 cm:n ruudukon. Valitsemalla jonkin näistä vaihtoehdoista valokuvaustuotteeseen ilmestyy valitun kokoinen sininen ruudukko, joka auttaa kohteen sijoittelussa. Voit myös kirjoittaa omia arvoja syöttöruutuun määrittääksesi oman ruudukkokokosi. Huomaa, että tämä ruudukko on vain ohjeellinen, eikä sitä tulosteta lopulliseen tuotteeseen.

0.5 cm grid

Snap to grid - valintaruudun ottaminen käyttöön mahdollistaa objektien kiinnittymisen ruudukkoon, kun niitä siirretään tai niiden kokoa muutetaan.

Tasot

Tässä osiossa ovat kaikki sivulle sijoitetut objektit. Voit lukita objektit, jolloin niitä ei voi siirtää, kun ne on valittu. Tämä on hyödyllistä, jos työskentelet vielä objektien sijoittelun parissa mutta haluat pitää tietyt objektit paikoillaan. Lukitsemalla ne varmistat, että nämä objektit pysyvät niille määritetyissä paikoissa, kun muita objekteja siirretään vapaasti. Voit lukita kohteen tai poistaa sen lukituksen napsauttamalla kohteen oikealla puolella olevaa lukituskuvaketta.

Layers in Page menu