Lisää varjoja

Lisää varjoja

Kuviin, leikekuviin, laatikoihin ja tekstiin on mahdollista lisätä varjo. Valitse kohde ja napsauta oikeanpuoleisessa valikossa näkyvää Varjo-painiketta. Esiin tulee sarake, jossa on erilaisia työkaluja varjon säätämiseen. Voit myös valita jonkin esiasetetuista varjostusvaihtoehdoista.

Kuva, johon on lisätty varjo ja varjotyökalut näytetään

Napsauttamalla väriruutua avautuu värivalikko, josta voit valita värin näytetyistä, käyttää pipettityökalua tai valita tietyn värin napsauttamalla Värin valinta -painiketta. Varjon läpinäkyvyyttä voidaan muuttaa vaihtelemalla Opacity (Läpinäkyvyys ) -ruudussa olevia arvoja. Varjon kulmaa ja etäisyyttä voidaan säätää omissa kentissään. Säätämällä Blur-kentän arvoa voit muuttaa varjoon sovellettavan blur-efektin voimakkuutta. Blur-arvon kasvattaminen saa varjon näyttämään sumeammalta, kun taas sen pienentäminen saa aikaan terävämmän varjon.
Tavallisen varjon luomisen lisäksi voit avata luovien mahdollisuuksien maailman käyttämällä näitä työkaluja objektien muokkaamiseen. Voit esimerkiksi antaa leikekuvan taustaan aavistuksen väriä säätämällä varjon väriä ja lisäämällä voimakkaan epätarkkuuden. Vastaavasti voit käyttää kohteeseen kiehtovaa hehkuvaikutelmaa, joka lisää sen visuaalista vaikutusta.

Kuvaan ja leikekuvaan sovellettu varjo ja väri

Knockout-vaihtoehdon aktivoiminen tekee vain varjon näkyväksi ja jättää valitun kohteen näkymättömäksi. Tätä voidaan käyttää työkaluna, jonka avulla nähdään selvästi, miltä varjo näyttää ilman objektia. Sitä voidaan käyttää myös luovien muotojen luomiseen läpinäkyvyydellä tai tekstin luomiseen läpinäkyvyydellä.

Varjo, jossa tyrmäys on aktiivinen

Valitun elementin varjon poistamiseksi käytöstä on poistettava valintaruutu Aktivoi varjo oikeanpuoleisen valikon yläreunasta. kuten suodattimien ja kehysten kohdalla, määritetty varjo voidaan soveltaa kaikkiin sivun tai projektin objekteihin napsauttamalla yläreunassa olevaa Sovelletaan kaikkiin -painiketta.