Lisää ja muokkaa kuvia

Lisää ja muokkaa kuvia

Kuvien valitseminen

Suunnittelijan vasemmassa sarakkeessa sinun on valittava kansio, johon kuvat on tallennettu, jotta voit lisätä ne valokuvatuotteeseen. Voit navigoida kansioissa tai syöttää polun, johon kuvat on tallennettu.

Suunnittelija, jossa kaikki sarakkeet näkyvät

Valitsemalla kuvia sisältävän kansion kuvat näkyvät saman sarakkeen alareunassa. Kuvat voidaan lajitella nimen, tyypin, päivämäärän, käytön tai luokituksen mukaan. Valokuvien pikkukuvat voidaan näyttää eri kokoisina. Tätä voidaan muuttaa napsauttamalla Näytä-painiketta ja valitsemalla haluttu koko. Näytä tiedostonimi -vaihtoehto voidaan myös kytkeä päälle ja pois päältä.

Pienoiskuvien näyttövaihtoehdot

Valokuvatuotteeseen jo sisältyvät kuvat voidaan piilottaa aktivoimalla Piilota käytetyt kuvat -vaihtoehto. Tämä tekee projektiin lisätyistä valokuvista näkymättömiä tässä valikossa, mikä estää saman valokuvan lisäämisen projektiin toistuvasti. Jos tämä vaihtoehto on poistettu käytöstä, projektiin lisätyt valokuvat merkitään rastilla. Jos niitä on käytetty useammin kuin kerran, ne näkyvät vastaavalla numerolla.
Huomaa, että materiaalin luonteen vuoksi kuvia ei ole mahdollista sijoittaa kaikkiin valokuvakirjan kansiin. Kuvien sijoittaminen on mahdollista vain valokuvakirjoihin, joissa on kiiltävä ja mattapintainen kansi, valkoinen keinonahka ja Professional Line -valokuvakirja, jossa on akryyli- tai harjattu metallitulostekansi.

Kuvien sijoittaminen ja rajaaminen

Kun valitset kuvan, yläreunaan ilmestyy valikko, jossa on joukko työkaluja, joiden avulla voit kohdistaa kuvan uudelleen kuvakehyksessä. Tässä valikossa näkyvät myös kuvan nimi, resoluutio ja laatu. Kuvan laatu riippuu kuvan koosta valokuvatuotteessa suhteessa sen resoluutioon, ja se muuttuu sen mukaan, minkä kokoisena kuvaa käytetään valokuvatuotteessa. Parhaiden tulosten saavuttamiseksi suosittelemme Kuvanlaatu erittäin hyvä.

Valitun kuvan ympärille ilmestyy sininen kehys. Tämä on kuvan rajauskehys. Kun napsautat tätä kehystä, pidät hiiren painiketta alhaalla ja siirrät kursoria sivuttain, voit suurentaa tai pienentää kehyksen kokoa.

Valittu kuva, jonka tiedot ja työkalut ovat näkyvissä

Jos haluat pienentää kehyksen kokoa, valitse kuva ja napsauta kuvan ylävalikossa näkyvää Crop (Rajaa ) -painiketta. Kun tämä toiminto on aktiivinen, kuvan kulmiin ilmestyy valkoinen kehys. Voit rajata kuvaa napsauttamalla ja vetämällä tätä kehystä.

Rajaustyökalu valittuna kuvassa

Jos haluat suurentaa tai pienentää kuvan kokoa kuvakehyksessä, valitse kuva ja napsauta suurennuslasi plus-merkillä tai suurennuslasi miinusmerkillä -painiketta. Tämä suurentaa tai pienentää kuvaa vaikuttamatta laatikon kokoon.

Jos haluat siirtää kuvaa laatikossa, napsauta ylävalikossa näkyvää ristipainiketta, kun kuva on valittu. Kun se on aktivoitu, sama ristikuvake ilmestyy kuvan päälle. Tämä ilmaisee, että voit siirtää kuvaa kehyksen sisällä asettaaksesi sen uudelleen. Voit tehdä tämän pitämällä hiirtä kuvamotiivin päällä ja vetämällä sitä haluamaasi suuntaan. Tämä toiminto voidaan aktivoida myös kaksoisnapsauttamalla kuvaa.

Reframe-työkalu valittuna kuvassa

Voit kääntää kuvan napsauttamalla Peilaa vaakasuoraan tai Peilaa pystysuoraan -painiketta tarpeen mukaan. Napsauttamalla Kierrä kuvan yksityiskohtia -painiketta, joka näkyy ylävalikossa, kun kuva on valittu, kuva kääntyy 90 astetta kuvan sisällä kuvan laatikossa. Tämä valikko sisältää myös Kuvan parantaminen -vaihtoehdon. Jos tämä vaihtoehto on aktivoitu, ohjelmisto säätää kuvaa automaattisesti. Suosittelemme, että poistat tämän vaihtoehdon käytöstä, jos kuvia on muokattu aiemmin.
Voit aktivoida Kuvanparannuksen napsauttamalla taikasauva-kuvaketta. Kun kuvakkeessa on harmaa tausta, kuvanparannus on aktiivinen. Lisätietoja on artikkelissa Kuvanparannus.

Kuvien vaihtaminen

Jos kaksi tai useampi kuva on jo sijoitettu valokuvatuotteeseen, voit vaihtaa niiden paikat. Valitse kuvat, jotka haluat vaihtaa, ja Vaihda valitut kuvat -painike tulee näkyviin. Napsauttamalla tätä painiketta vaihdat valittujen valokuvien sijainnit välittömästi. Jos olet valinnut useamman kuin kaksi valokuvaa vaihdettavaksi, sinun on ehkä napsautettava painiketta useita kertoja, kunnes kukin kuva on haluamassasi asennossa.

Vaihda valitut kuvat

Voit myös napsauttaa hiiren keskimmäisellä painikkeella tai pitää hiirtä tai kosketusalustaa valokuvan päällä. Valokuvan pieni pienoiskuva tulee näkyviin kohdistimeksi, ja Vaihda kuva -painike tulee näkyviin valokuvatuotteeseen jo lisättyjen valokuvien päälle. Jos haluat vaihtaa kuvia, napsauta toista valokuvaa, jossa on myös Vaihda kuvaa -painike, ja kuvat vaihtavat paikkaa.

Vaihda kuva

Poista kuva kuvakehikosta

On mahdollista poistaa vain kuvan sisältö poistamatta kuvakehystä. Tätä varten sinun on kaksoisnapsautettava kuvaa ja poistettava kuva näppäimistön DEL-näppäimellä. Kuva poistetaan, mutta kuvakehys säilyy.