Kalenteri

Kalenteri

Saatavilla on useita erilaisia kalentereita, jotka kaikki voidaan yksilöidä. Voit valita kalenterin ulkoasun, lisätä juhlapäiviä ja tärkeitä päivämääriä sekä tietenkin valita kuvat, jotta saat aikaan ainutlaatuisen tuotteen.

Tuotteen mukauttaminen

Kuten muidenkin valokuvatuotteiden kohdalla, kun valitset kalenterin tuotevalintaikkunassa, voit valita kalenterin koon ja pintamateriaalin. Voit myös valita kalenterin tyypin. Kuukausikalenteri näyttää viikonpäivät kalenterivuoden mukaan. Ikuisessa kalenterissa ei ole viittausta viikonpäiviin tai vuoteen, ja sitä voidaan käyttää milloin tahansa.

Calendar configuration window

Kalenterin ja pöytäkalenterin kohdalla on mahdollista valita kalenterin muotoilu. Muotoilua ja sen värejä ja tyylejä voidaan muuttaa myöhemmin. Kalenteritaulukko on myös mahdollista poistaa merkitsemällä rasti ruutuun Ilman kalenteritaulukkoa. Kun kalenteri on räätälöity, napsauta Design.

Suunnittelutilat

Kuten valokuvakirjojen kohdalla, myös kalenterin sivujen kuvien sijoittelussa on mahdollista valita kolmen eri suunnittelutilan välillä:

Calendar design modes

Yhden minuutin kalenteri luo kalenterin automaattisesti ja nopeasti. Tässä tilassa valitset etukäteen kalenteriin sisällytettävät kuvat. Ohjelmisto suunnittelee ja sijoittaa kuvat sivuille automaattisesti valitun suunnittelulinjan perusteella ja ottaen huomioon kalenteriin valitut parametrit. Luotu kalenteri avataan suunnittelijaan. Voit muokata kaikkia sen sisältämiä elementtejä, muuttaa asettelua ja suunnittelulinjaa sekä lisätä ja poistaa kuvia, tekstiä ja objekteja.

Comfort-suunnittelijan avulla voit suunnitella kalenterin sivu kerrallaan. Tässä tilassa suunnittelija avaa sivut ilman kuvia, vain kalenterin. Kun vedät kuvia sivuille, ohjelmisto ehdottaa, mihin ne sijoitetaan, ottaen huomioon jo sijoitetut elementit. Kuten muissakin tiloissa, voit muokata, lisätä ja poistaa niin monta kuvaa ja objektia kuin haluat. Voit myös lisätä tekstiä ja valita oikeanpuoleisesta valikosta erilaisia asetteluja ja suunnittelulinjoja.

Tyhjä malli sinun on suunniteltava kalenteri sivu kerrallaan tyhjästä. Kuten Comfort-suunnittelijassa, kun kalenteri on määritetty, tuote avautuu suunnittelijassa vain kalenterin kanssa. Ohjelmisto ei tee ehdotuksia, kun lisäät kuvia ja objekteja sivuille.

Lue tarkempi selitys eri suunnittelutiloista artikkelistaSuunnittelutilat.

Kalenteri

Kun olet valinnut suunnittelutilan, kalenterin mukauttamiseen tarkoitettu ikkuna tulee näkyviin juuri ennen suunnittelijan avautumista.

Calendar customisation window

Vasemmalla näet kalenterin esikatselun, jossa ensimmäinen kuukausi on oletusarvoisesti valittu. On mahdollista näyttää toinen kuukausi valitsemalla toinen kuukausi alareunassa olevasta Esikatselukuukausi -ruudusta. Oikeassa sarakkeessa ovat määritystyökalut, jotka on jaettu kahteen välilehteen Ulkoasu ja Lomat.

Ulkoasu

Sarakkeen yläosassa ovat kalenterin sisältöasetukset.

  • Vuosi-kentässä voit valita kalenterivuoden, jonka mukaan kunkin kuukauden päivät järjestetään.
  • Aloituskuukausi-kentässä voit valita kuukauden, josta kalenteri alkaa, ja se koostuu 12 kuukaudesta. Jos esimerkiksi valitset kalenterin alkamisajankohdaksi toukokuun 2024, kalenterin viimeinen kuukausi on huhtikuu 2025. Näin voit luoda ja suunnitella kalenterisi milloin haluat.
  • Aktivoimalla Viikkonumerot-ruutu näytetään kalenterissa vuoden viikkonumero.
  • Kalenterin kieli -kentässä voit valita kalenterin kielen.
  • Koko-kentän avulla voit muuttaa kalenterin ja sen kokoisen sisällön kokoa.

Appearance tab in right menu with calendar options

Oletusarvoisesti näyttöön tulee väripaletti, jossa on aiemmin valittu kalenterimuotoilu. On mahdollista valita toinen kalenterimuotoilu laajentamalla Kalenterimuotoilu-kenttää. Tässä valikossa tarjotaan valittavaksi eri kalenterimuotoiluvaihtoehtojen lisäksi väriteemat kullekin kalenterille.

Calendar design line selection

Valikon alapuolella on kaikki työkalut, joita tarvitset kalenterin jokaisen värin ja fontin mukauttamiseen.

Calendar design appearance options

Tekstin väri -otsikon alla on kentät, joista voit valita tekstin värit sunnuntaille, pyhäpäiville, lisäämillesi omille tapahtumille, kuukaudelle ja vuodelle sekä oletusarvot muulle tekstille. Kun napsautat mitä tahansa näistä laatikoista, avautuu valikko, josta voit valita värejä. Voit valita tietyn värin napsauttamalla Värin valinta -painiketta. Tämä avaa työkalun, jonka avulla voit valita tietyn värin, kirjoittaa sen koodin tai HSB- tai RGB-arvon.

Otsikon Fonts (fontit ) alla on mahdollista valita kalenterin fontti, toinen juhlapyhien fontti ja toinen kuukauden fontti. Kohdassa Kalenterin tausta voit valita sen värin ja muuttaa sen peittävyyttä.

Lomat

Napsauta yläreunassa olevaa Holidays-välilehteä näyttääksesi sen vaihtoehdot. Maa ja alue voidaan valita asianmukaisista ruuduista, ja valitun paikan yleiset vapaapäivät näytetään. Nämä päivämäärät lisätään kalenteriin. Voit poistaa ne napsauttamalla painiketta, jossa on kolme pistettä oikealla, ja valitsemalla Poista. Kalenterissa ei näytetä tapahtumaa, jos Näytä juhlapyhät ja omat tapahtumat -ruutua ei ole rastitettu.

Holidays tab in calendar customisation window

Voit lisätä omia tapahtumia tai tärkeitä päivämääriä, kuten syntymäpäiviä, napsauttamalla Lisää uusi -painiketta. Avautuu ikkuna, jossa voit valita päivämäärän ja kirjoittaa tapahtuman nimen.

Add own event window

Kun kalenteri on määritetty, napsauta Seuraava.

Suunnittelijan kalenteri

Kalenterit alkavat kannella, jonka jälkeen on yksi sivu kuukautta kohden. Kuvat lisätään valitun suunnittelutilan mukaan, ja niitä voidaan muokata milloin tahansa, kuten muitakin kohteita.

Kalenteria voi muokata myös suunnittelijassa. Napsauttamalla oikeassa sarakkeessa olevaa Kalenteri-painiketta saat kalenterin määritystyökalut näkyviin. Huomaa, että Kalenteri-painike on näkyvissä kuukausisivuilla, mutta se ei nä ykansisivulla, koska siellä ei ole kalenteria.

Calendar customisation options in the designer

Täältä voit lisätä lomapäiviä ja määrittää kalenterin ulkoasun. Tekemäsi muutokset koskevat suunnittelijassa avoinna olevaa sivua/kuukautta. Voit esimerkiksi valita eri värin jokaiselle kuukaudelle. Jos haluat soveltaa muutoksia kaikkiin kuukausiin, napsauta yläreunassa olevaa Kaikille sivuille -painiketta.

Perhekalenteri

Perhekalenteri mahdollistaa oman sarakkeen jokaiselle perheenjäsenelle, jotta kukin voi lisätä omia päivämääriään ja tapahtumiaan. Kalenterin ulkoasu on yksilöllinen ja sen koko vaihtelee sen mukaan, kuinka monta perheenjäsentä on lisätty.

Family Calendar customisation window

Kalenterin määritysikkunassa näet Perheenjäsenet-välilehden Ulkoasu ja Lomat -välilehtien lisäksi. Voit lisätä henkilön napsauttamalla Lisää uusi -painiketta. Avautuu ikkuna, johon voit kirjoittaa henkilön nimen.

Add family member window

Kun nimi on kirjoitettu, napsauta Lisää-painiketta, jolloin kalenteriin lisätään sarake, jossa on henkilön nimi. Jos haluat muuttaa tai poistaa nimen, napsauta painiketta, jossa on kolme pistettä ja joka näkyy lisätyn jäsenen oikealla puolella.

Family members tab displayed with members added

Kun lisäät perhekalenteriin lomapäiviä, se on mahdollista lisätä lisätylle jäsenelle. Lomat-välilehdeltä napsauttamalla Lisää uusi avautuu ikkuna, jossa voit valita päivämäärän, lisätä tapahtuman nimen ja valita perheenjäsenen, jota se vastaa. Kun olet valmis, lisää se kalenteriin napsauttamalla Lisää.

Add own event window including family member