Käytä suodattimia

Käytä suodattimia

Valokuvatuotteen kuviin ja kohteisiin on mahdollista tehdä värisäätöjä soveltamalla suodattimia. Tällä tavoin on mahdollista tehdä lopullisia säätöjä kohteiden kontrastiin, väreihin ja värikylläisyyteen sen jälkeen, kun ne on sijoitettu, poistumatta Saal Digital -ohjelmistosta.

Suodattimien soveltamiseksi objektiin on valittava se ja napsautettava oikealla näkyvää Filters-painiketta, joka avaa valikon, jossa on eri työkaluja.

Muuttamalla Brightness (Kirkkaus ) -arvoa on mahdollista lisätä kirkkautta arvoon 100, joka on suurin valkoinen piste, tai vähentää sitä arvoon -100, joka on suurin musta piste. Tätä voidaan soveltaa myös kuviin, ja se voi olla erittäin hyödyllistä esimerkiksi mustan leikekuvan muuttamiseksi valkoiseksi lisäämällä sen kirkkautta maksimiin ja päinvastoin valkoisen leikekuvan muuttamiseksi mustaksi vähentämällä sitä.

Filter applied to clipart, brightness increased

Kontrastiarvon muuttaminen lisää tai vähentää kohteen kontrastia, alkaen arvosta 0, minimiarvolla -200 ja maksimiarvolla 500. Värikylläisyysarvon muuttaminen muuttaa värin voimakkuutta. Laskemalla arvo 0:aan kuva tai kohde muuttuu mustavalkoiseksi. Saturation (kylläisyys) -arvoa voidaan nostaa aina 300:aan asti.

Filters applied to image

Hue-arvon muuttaminen muuttaa kuvan sävyä. Näin voit tarvittaessa hieman korjata kuvan sävyä tai luoda kuvaan taiteellisen sävyn. Väri-ruutu valitsee värin, jolla valittu kohde sävytetään. Värin voimakkuutta voidaan säätää muuttamalla arvoja Väritys (Opasiteetti) -ruutuun. Hue- ja Colourization-kenttiä muokkaamalla voit muuttaa leikekuvakuvien ja tekstuurien täyttölaatikoiden sävyä, jotta valokuvatuotteen suunnittelussa saavutetaan väriharmonia.

Colourization filter applied to clipart

Työkalujen alapuolella näkyy oletusarvoisesti joitakin suodatinmallivaihtoehtoja. Niitä napsauttamalla niitä sovelletaan automaattisesti valittuun kohteeseen. Jos napsautat ylävalikon Satunnainen-painiketta, kaikki parametrit valitaan satunnaisesti. Tämä on erittäin hyödyllistä luovan lopputuloksen saamiseksi tai muokkauksen innoittamiseksi. Molemmissa tapauksissa on mahdollista tehdä muutoksia automaattisesti säädettyihin parametreihin. Reset-painikkeen painaminen palauttaa objektin alkuperäiset arvot.

Kuten kehysten, maskien ja varjojen kohdalla, kerran asetettuja suodattimia voidaan soveltaa useisiin objekteihin kerralla. Voit soveltaa niitä kaikkiin nykyisen sivun objekteihin tai kaikkiin projektin elementteihin napsauttamalla To all -painiketta.