Hankkeiden hallinnointi

Hankkeiden hallinnointi

Projektisi voidaan tallentaa paikallisesti laitteellesi ja pilvipalveluun, jos sinulla on tili ja olet kirjautunut sisään. Näin voit suunnitella tuotteitasi omaan tahtiisi tai tallentaa ne tulevia tilauksia varten.

Tallenna projekti

Suunniteltu valokuvakirja

Napsauttamalla suunnittelijasta ylävalikossa olevaa Tallenna-painiketta avautuu ikkuna, jossa voit antaa projektille nimen. Kun olet kirjoittanut nimen, Tallenna-painiketta napsauttamalla projekti tallennetaan paikallisesti laitteeseen. Tallenna verkossa -painiketta napsauttamalla projekti tallennetaan Saal Cloudiin, jolloin se on käytettävissä millä tahansa laitteella Online Designer -suunnittelijan kautta. Sinulla on oltava tili ja sinun on oltava kirjautuneena sisään, jotta voit tallentaa verkossa. Huomaa, että verkossa tallennetut projektit tallennetaan myös paikallisesti.

Tallenna projekti -ikkuna

Jos projekti on jo tallennettu, Save (Tallenna ) -painiketta napsauttamalla saat näkyviin saman ikkunan, jossa on projektille annettu nimi. Tallenna tekemäsi muutokset napsauttamalla Tallenna uudelleen. Jos nimeä muutetaan esimerkiksi lisäämällä siihen numero 02, projektin kopio tallennetaan uudella nimellä, mutta alkuperäinen projekti jää ennalleen.

Kaikki tallennetut projektit, olivatpa ne sitten verkossa tai paikallisesti, ovat käytettävissä Projects-kansiossa. Tähän kansioon pääsee suunnittelijasta napsauttamalla tätä painiketta ylävalikossa tai kun ohjelmistoa käytetään napsauttamalla Projects-painiketta oikeanpuoleisessa valikossa.

Projects-kansio

Tästä kansiosta voidaan hallita kaikkia tallennettuja projekteja. Projekteja on mahdollista hakea nimen perusteella yläreunassa olevan hakukentän avulla. Jokaisesta projektista näytetään tuotetiedot ja otsikko, jolla se on tallennettu. Kunkin projektin hallintavaihtoehdot näkyvät oikealla.

Jos projekti on tallennettu laitteeseen, näyttöön tulee Tallenna verkossa -painike. Jos napsautat tätä kirjautumisen jälkeen, projekti ladataan pilvipalveluun ja projektin tila muuttuu Saal Cloudiksi. Tämä tarkoittaa, että sen lisäksi, että projekti tallennetaan laitteeseen, jossa se luotiin, se tallennetaan myös pilveen, tilille, johon olet kirjautunut.

Useat projektit tallennetaan Projektit-valikossa

Projektin oikealla puolella olevan roskakorikuvakkeen napsauttaminen poistaa tallennetun projektin sekä paikallisesti että verkossa.

Voit avata projektin suunnittelijassa napsauttamalla itse projektia tai napsauttamalla projektin oikealla puolella olevaa jakoavainpainiketta.

Varmuuskopiointi

Ohjelmiston avulla voit tarvittaessa käyttää tallennettujen projektien vanhempia versioita. Voit tehdä tämän napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella Projektit-kansiossa olevaa projektia. Esiin tulee valikko, jossa on vaihtoehtoja, kuten Muokkaa, Vie, Poista ja Varmuuskopioi. Kun viet hiiren kursorin varmuuskopiointivaihtoehdon päälle, näyttöön tulee luettelo käytettävissä olevista varmuuskopiointiversioista ja niiden tallennuspäivämääristä. Varmuuskopioversion napsauttaminen avaa sen Designer-käyttöliittymään. Muokkauksen jälkeen on suositeltavaa tallentaa muutettu versio eri nimellä myöhempää käyttöä varten.

Näytetty varmuuskopio

Projektien vienti

Projekti on mahdollista viedä esikatseluna, jotta se voidaan jakaa ennen tulostamista, tai viedä ohjelmatiedosto, jotta se voidaan ajaa toisella laitteella. Napsauta työpöytäohjelmistosta ylävalikon Jaa-painiketta, jolloin vaihtoehdot tulevat näkyviin.

Share-painiketta napsautetaan, vientivaihtoehdot tulevat näkyviin

PDF-esikatselun vieminen

Tämän vaihtoehdon avulla voit viedä projektista PDF-version, jonka voi jakaa esikatseluna. PDF-esikatselutiedostoon on mahdollista lisätä vesileima. Asetukset-valikossa Vesileima-otsikon alla näkyy tekstiruutu. Jos PDF export: show watermark (PDF-vienti: näytä vesileima ) -vaihtoehto on käytössä, vesileima-tekstiruutuun syötettyä tekstiä käytetään vesileimana, kun PDF-esikatselutiedosto viedään. Huomaa, että PDF-esikatselutiedosto ei ole täyden resoluution tiedosto, ja se on tarkoitettu vain esikatselukäyttöön.

PDF-vesileima -vaihtoehto aktiivinen

Vie projekti

Tämän vaihtoehdon valitseminen vie ohjelmaa vastaavan SSWPR-tiedoston. Tämä tiedosto voidaan avata toisella laitteella, johon on asennettu työpöytäohjelmisto.

Export Project (Vie projekti) -painike Projects (Projektit) -valikossa

Projektikansiosta on myös mahdollista viedä SSWPR-tiedosto napsauttamalla projektin oikealla puolella olevaa Vie projekti -painiketta. Avautuu ikkuna, jossa voit valita, mihin ja millä nimellä projektia vastaava SSWPR-tiedosto tallennetaan.

Tuo projekti

Voit tuoda projektin napsauttamalla projektikansiossa oikeassa yläkulmassa olevaa Import Project (Tuo projekti ) -painiketta ja valitsemalla tuotavan SSWPR-tiedoston. Kun projekti on tuotu, se ilmestyy Projects (Projektit ) -valikkoon.